Seçim öncesi af çıkar mı? Borç ve ceza affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Genel af çıkacak mı sorusu gündemdeki yerini korurken gelişmeler büyük merak konusu oldu. Peki 2019 yılı itibariyle seçimden sonra af çıkacak mı? Özellikle borç affını ve ceza affını bekleyenler gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Bu konuya istinaden hazırladığımız haberde genel af ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Seçim öncesi af çıkar mı? Borç ve ceza affı ne zaman yürürlüğe girecek?
Seçim öncesi af çıkar mı? Borç ve ceza affı ne zaman yürürlüğe girecek?
GİRİŞ 25.03.2019 11:21 GÜNCELLEME 25.03.2019 11:21
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Genel af için geri sayım başladı. Binlerce vatandaşın merakla beklediği af gündemdeki yerini koruyor. 2019 yılı itibariyle affın çıkmasını bekleyenler için  AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, konuya dair geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti: “MHP teklif verdi ama çok çalışılması lazım üzerinde. Kamu vicdanı nasıl rahatsız olmaz, onun ortaya çıkması lazım. Acele karar verirsen bu sefer başka mağduriyetler olur” dedi. Bu açıklamanın ardından genel af ile ilgili beklentiler arttı ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit açıklama yaptı. Peki borçlar tamamen silinecek mi? Özellikle çek borcu, banka borcu, ve hacizlik davaları olanların merak ettiği konuyla ilgili ayrıntılar.

 

 

YARGITAY BAŞKANINDAN GENEL AF AÇIKLAMASI

19 Mayıs 2018’de TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde süreç devam ediyor. Konu ile ilgili son açıklama, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit tarafından yapıldı. Cirit açıklamasında, "Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Belki infaz sistemindeki cezaevinde kalma süresi yüzde 50'lere çekilebilir, daha adil bir çözüm olur." dedi.

 

 

BAŞKAN ERDOĞAN: AF İÇİN TALİMAT VERDİM

Başkan Erdoğan, MHP’nin teklifiyle gündeme gelen af tartışmasıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, tasarının maşeri vicdana uygun hale getirilmesi için çalışma başlatma talimatı verdiğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Milletin yüreğini yakan kişilerin, adliyelerin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi oturtmamız gerek. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor. Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor. HAkim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir.”

NUMAN KURTULMUŞ: AF SEÇİMDEN SONRA ÇIKABİLİR

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş basılı gazetelerin yöneticileriyle bir araya gelerek afla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, af konusunda Adalet Bakanlığı’nın önemli çalışmalar yaptığını belirterek “Af konusunda örneğin Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu arada seçime kadar Meclis’in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum.” dedi.

AF TEKLİFİNİN İÇERİĞİ

MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Erhan Usta ile MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklif, "Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim ile Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi" adını taşıyor. Toplam 8 maddeden oluşan teklifte, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumları kapsam dışında tutuldu.

YORUMLAR 81
  • Sakaryali_54500 4 yıl önce Şikayet Et
    Af gelsin tabiki magduriyetten yani iyi niyetinin kurbanı olan iyi niyetten içeride yatan çok insan var.Ancak dışarıda kötü niyetten yani insanlarin iyi niyetini suistimal eden kurnazlık yapan ticaretini kötüye kullanan bu tür insanların yüzünden benim gibi mağdur olan nsanlarda var devlet bunlari iki turlu acidan degerlendirip icerideki iyi niyetli yada kotu niyetli insanlari ayni sekilde dışarıdaki kötü ve iyi niyetli insanlari göz önünde bulundurup ona göre bir af yasasi çıkarması lazım olduğunu düşünüyorum.devletin adaletli bir af yasasi çıkarmasını temenni ediyorum.
    Cevapla
  • zahide gulseven 4 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen af istiyoruzzzzzz lutfen benim canim esim ilk defa suc isledi oda kandirildi o asla suc isliyecek bir insan degil o bir melek esimin 4 yetim ennesiz cocugu var hem annesiz hem babasiz kaldilar 3 erkek cocuk babalari baslarinda yok onlar benide dinlemiyorlar simdiden birer suclu ne olur babalari gelsin baslarinds dursun lutfen yalvaririm af cikrin
    Cevapla
  • Şebnem 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası icin secimden önce affı verin biz mahkum eşleri yorulduk artık omuzlarımızdaki yükü kaldırın ben eşime kavuşmak istiyorum duyun sesimizi
    Cevapla
  • Hilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın büyüğümüz artık gelsin şu açıklama beklemek zor birde aslı olmayan haberlerle yaşamak dahada zor. Biz sizin ve sizin ekibinizin adil çözüm bulacağına eminiz sizden af istiyoruz lütfen
    Cevapla
  • Ebru 4 yıl önce Şikayet Et
    Af istiyoruz seçimden önce olsun artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?