Diyarbakır’daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı 8 köy ve mezralarında önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Diyarbakır’daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Diyarbakır’daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
GİRİŞ 03.03.2019 09:15 GÜNCELLEME 03.03.2019 09:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Dicle ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, Dicle ilçesine bağlı olan Boğaz, Kayıköy, Kurşunlu, Yokuşlu, Kırkpınar, Boğazköy, Gelincik, Baltacı köyleri ve bağlı mezraları 1 Mart 2019 Cuma günü saat 06.00’dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 24.00 itibariyle kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz” denildi. 

 

 

YORUMLAR 3
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere sempati besleyenler de devlette veya özelde herhangi bir goreve getirilmemeli. Tapuları ellerinden alınmalı, öğrenciyse okuldan uzaklaştırılmaları... liste çok uzar. Kısaca kanı,sütü,zihniyeti bozuklar her türlü dışlanmali.... meclisteki silahsız teroristler yargılanmalı, Hdp diye bir parti olmamalı...ya sev ya terket diyerek; kendilerini çok seven amerika, almanya gibi devletlerin herhangi bir eyaletine yönlendirilmeli...
    Cevapla
  • Çok akıllı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya çok akıllı zannediyorsun ya da aşırı derecede faşist birisin. Sen bir soykırım çağrısı yapıyorsun.
    Cevapla
  • Müslüman Kürd 5 yıl önce Şikayet Et
    Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar durmak yok yola devam. Hdpkk malesefki Kürtlerin Chp'sidir. Bu zihniyetlerin yok edilmesi gerekiyor. Gençler dinden çıkmamalı bu konuda elimizden gelenleri yapmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!