TBMM Başkanı KKTC'de: Kıbrıs Türkü azınlık olamaz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak gören Rum halkının zihniyeti değişmeden adada siyasi eşitliğe dayalı bir ortaklık kurulmasının mümkün olmayacağını" söyledi. İlk yurtdışı ziyareti çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) resmi ziyaret gerçekleştiren Şentop, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti.

GİRİŞ 05.03.2019 15:38 GÜNCELLEME 05.03.2019 16:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ziyarette konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Kıbrıs Türkü, adanın ortak sahibidir. Bir Rum devletinde azınlık haline getirilmesi kabul edilmeyecek" dedi. "Gelinen aşamada Kıbrıs’ta çözüm için faklı modellere ve yeni fikirlere ihtiyaç var" diye devam eden Şentop, "Taraflar arasında ortak bir vizyon bulunmadığı takdirde müzakerelere tekrar başlanmasının anlamlı olmadığını düşünüyoruz” dedi.

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop

RUM TARAFI BİR OYUN İÇİNDE

 

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da,  “Rum tarafı bir oyun içindedir ve bu oyunu statükonun sürmesi yönünde kullanmaktadır“ diye konuştu. Kıbrıs Türk halkının azınlık haklarını hiçbir zaman kabul etmediğini ve etmeyeceğini söyleyen Akıncı şöyle devam etti.

“Şu yanlışa düşmememiz lazım. Belirttiğiniz için söylüyorum. Yeni fikir diye eskiden pişirilmiş kotarılmış fikirleri yeniden masaya getirip de bunlarla gidilmediği gibi yeniden gidilmemesini bir kez daha görmemize gerek yok. Bunlar denenmiş şeylerdir. Bu bizi, bir takım çıkmazlara ve suçlu konumuna oturtur, bu konularda çok dikkatli olmamız, attığımız her adımı dikkatli hesaplamamız lazım. Bazen kulağa hoş gelen şeyler söylenebilir ama altını eşeleyince ortaya başka şeyler çıkar. Rum tarafı bir oyun içindedir ve bu oyunu statükonun sürmesi yönünde kullanmaktadır. Ben bu tehlikeye hep işaret ettim, bundan sonra da edeceğim bu görevimdir.” 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Hakan Sönmez 5 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilere kredi vern, gidip orada yaşasınlar. Oturuma kapalı olan yerleri de açın. Nasıl olsa Rumlar gaz araması konusunda bugünlerde çizgiyi aştı, onlar umursamazken bizin o anlaşmalarla kendimizi sınırlamanın gereği yok.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersine Rumlar azınlık. Bu bir İngiliz oyunu Rumlar tarihte olduğu gibi hep figüran.
    Cevapla
  • nurettin derik 5 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısta şu anki sınır yanlış. yeni sınır 35. paralel olmalı .
    Cevapla
  • vatan evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Şentop beyefendi KKTC tine yaptığınız ziyareti vermiş olduğunuz desteği canî gönülden destekliyoruz
    Cevapla
  • güven 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu Kıbrıs cumhurbaşkanına güvenmiyorum, sanki Rumlarla bir olup bizi satacakmış gibime geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek