Bakan Selçuk açıkladı: Mart ayında Ankara'da başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dört beceride Türkçe sınavları ortaokullarda başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,"Türkçede 4 dil becerisinin ölçülmesine ilişkin sınav, ortaokul 7.sınıflarda mart ayının üçüncü haftasında pilot olarak başlayacak" dedi.

Bakan Selçuk açıkladı: Mart ayında Ankara'da başlıyor!
Bakan Selçuk açıkladı: Mart ayında Ankara'da başlıyor!
GİRİŞ 06.03.2019 09:56 GÜNCELLEME 06.03.2019 09:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Selçuk, "Türkiye'de ilk kez bir çocuğun dinleme, konuşma, yazma, okuduğunu anlamada hangi seviyede olduğunu göreceğiz. Bu, şu ana kadar hiç yapılmamış bir şey. Nisan ayında 15 ilde yapılacak ama ilk pilot uygulama martın üçüncü haftasıAnkara'da olacak. Bu bir sınav gibi değil. Bizim çocuklarımız acaba dil gelişiminde neredeler, acaba bizim müfredatın hangi kısmı ne kadar etkili oluyor, bunların analizi. Bu büyük bir araştırma projesi. Bu bir yazılım aynı zamanda" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Osman kavala haberimi bu ya
    Cevapla
  • Dobra gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Uyduruk kelimelerle dolu türkçe öğretilmesin başka bir şey istemem. Dil kurumunu biri durdursun. Yüzlerce yıldır kullandığımız kelimelere bize ait değil deyip yerine gıcık kelimeler uydurup duruyor, bunlar daha yabancı çünkü daha önce kullanılmayan bilinmeyen sonradan uydurulmuş. Ve üstelik de başka kavramları ifade etmek için kullandığımız kelimelerin önüne saçma ekler getirip birden fazla farklı kavramı ifade etmek için kullanmaya zorluyor. Tek kelimeyle herşeyi ifade ettirmeye çalıyor. Bin yıldır kullandığımız kelimelere de yabancı diyor. Galiba bunlar gavur ajanı bizim geçmişimizle olan bağları koparıp farklı bir ırk kültür yaratmaya çalışıyor, başka bir şekle dönüştürülüyoruz. Kınıyorum
    Cevapla
  • Ebeveyn 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben Sayın Ziye Selçukdan memnunum.Zaman geçtikçe daha başarılı işler yapacağına eminim.Yolu açık olsun.
    Cevapla
  • Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir ders programı varmı 3 ncü sınıfın dersini bazen anne baba bile yapamıyor ortalama 2000 sayfa tutan ders kitaplarıni 9 ayda öğretmeye çalışiyorlar bu da çocuğa nefes aldırmıyor
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    İlkokulda sınıf mevcudu 15 kişiye inmeli temel sağlam olursa türk milletini kimse tutamaz. Dil edebiyat matematik vb. Konuları temelden halletmiş oluruz. Okul yapalım ilkokulu 15 kişilik sınıflara indirelim. Sınıf öğretmenlerimizle geleceğe yürüyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi