Öğretmenleri gözaltına aldıran savcının ifadesi ortaya çıktı

Diyarbakır'da öğretmenleri gözaltına aldıran savcının ifadesi ortaya çıktı. Savcı, "İçlerinden biri rica etti, polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT'lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim" dedi.

Öğretmenleri gözaltına aldıran savcının ifadesi ortaya çıktı
Öğretmenleri gözaltına aldıran savcının ifadesi ortaya çıktı
GİRİŞ 06.03.2019 09:46 GÜNCELLEME 06.03.2019 10:07
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı sahada sıra tartışması nedeniyle 14 öğretmeni gözaltına aldıran savcı Mehmet Kıran, HSK tarafından görevlendirilen iki müfettişe ifade verdi.

 

 

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 27 Şubat'ta savcı hakimler ile 14 öğretmen arasında halı sahada sıra tartışma çıktı. Tartışmada, Çermik Savcısı Mehmet Kıran'ın talimatı üzerine, öğretmenler gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de takipçisi olduğunu duyurduğu olayın basına yansımasının ardından Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Çermik'e giden 2 müfettiş, savcı Mehmet Kıran'ın ifadesine başvurdu.

 

 

"ÖNCE BİZ OYNAYALIM RİCASINDA BULUNDUK"

Savcı Kıran'ın ifadesinde, esnaflar karmasıyla maç için hakim ve savcı arkadaşlarıyla gittikleri halı sahada aynı saate başka bir gruba da randevu verildiğini belirterek, "Hakim ve savcılar ile birlikte hazırlandığımızı söyledik, 'önce biz oynayalım' ricasında bulunduk. Ancak arkamı döndüğümde içlerinden biri 'savcı kim oluyor...' diyerek hakaret etmeye başladı" dediği iddia edildi.

Hakaret edeni tespit edemeyince 155'i arayıp polis çağırdığını belirten Kıran'ın, "Kimlikleri üzerinde olmadığı için polisler karakola davet etti. Arabalarıyla karakola gittiler" dediği ileri sürüldü.

"RİCA ÜZERİNE İŞLEM YAPTIRMADIM"

Müfettişlerin "Karakolda neden işlem yaptırmadın?" sorusuna ise savcı Kıran'ın "İçlerinden biri atamasının yapıldığını, güvenlik soruşturmasını beklediğini, olası soruşturma durumunda öğretmen olarak atanamayacağını söyledi. Polisi arayarak işlem yapılmamasını GBT'lerinin yapılarak bırakılmalarını söyledim" dediği öne sürüldü.

YORUMLAR 43
  • gece yargıcı 5 yıl önce Şikayet Et
    derhal görevden alınmalı ozaman adalet yerini bulur
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    özrü kabahatinden büyük, adaletin gücünü keyfine göre kullanıyor...hemde maden haklısın onlar suçlu (!) neden iltimas geçiyorsun,nerden biliyorsun doğruyu söylediğini....Türkiyede acil olarak adalet sistemi düzeltilmeli....
    Cevapla
  • ttt 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin verdigi yetkiyi kendi zevki icin kullanani meslektenn atacaksinn
    Cevapla
  • EKOLL 5 yıl önce Şikayet Et
    Savcı yanlış yapmış. Yetkisini aşmış. Ali kıran baş kesen olmuş. Görevden alınsın.
    Cevapla
  • ibraammm 5 yıl önce Şikayet Et
    olayları dinlemeden onun bunun sözü uzerine ithamlarda bulunmak cahilhane bir tutum.bakıyorum kraldan kralcı olunmuş. konuşmalara bakılırsa devlet erkanı maç belirlemiş aynı saati iki gruba verilmiştir. musade istenmiş öğretmen devletin savcısına sen de kim oluyorsun diyemez. bulunduğu yerde aşağılamaya hakkı yok. yazık yani konu buraya kadar tasinmamaliydi. kimin ne çıkarı var bu işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi