Kılıçdaroğlu neden sessiz? Gizli plan...

HDP ile yaptıkları ittifakı resmi olarak açıklamaktan çekinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde söylemleri ile kendini ele veriyor.

GİRİŞ 06.03.2019 11:00 GÜNCELLEME 06.03.2019 13:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Haber7.com

 

 

31 Mart seçimlerinde HDP, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi tek çatı altında ittifak yapma kararı aldı. Fakat bu ittifakı tabanlarına ve seçmene açıklayamayacaklarını düşündükleri için ittifakı resmi olarak açıklayamadılar. CHP'nin yaptığı bu gizli ittifak, parti içinde büyük rahatsızlık yaratmış, 15'e yakın belediye başkan adayı CHP'den istifa edip DSP'den aday oldu.

KILIÇDAROĞLU NEDEN SESSİZ?

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile yaptıkları bu ittifakta HDP'li seçmenin oyunu alabilmek için önce Beyoğlu, Kadıköy, İzmir gibi yerlerde HDP'ye yakın isimleri aday gösterdi. Şimdi ise PKK / YPG gibi terör örgütleri hakkında sessizliğe gömüldü.

Kendisine PKK ile ilgili yöneltilen sorulara verdiği cevaplar ise Kılıçdaroğlu'nu zora soktu. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında,

"ABD’nin gönderdiği silahlar PKK’dan çıkıyor olabilir. Ya da YPG’liler ile PKK’lılar beraber eylem yapıyor da olabilir… Ama bunlar bize saldıracaklar manasına gelmez herhalde"

sözünü kullanması büyük tepki çekti.

ERDOĞAN'DAN KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORU

AK Parti Bitlis İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan’ın “Ey Bay Kemal, PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür yiğitsen açıkla” sözlerinin üzerinden aylar sonra Kılıçdaroğlu cevap olarak; “Vatanlarını savunan bir oluşum” ifadelerini kullanmıştı.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ İÇİN İTİRAF GİBİ SÖZLER

Seçim sürecinde HDP ittifakını kabul etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmada itiraf niteliğinde sözler sarf etmişti.

CHP Lideri, "Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık" diyerek HDP'yi Meclis'e taşıdıklarını dile getirmişti.

TERÖRİSTLERİ CEZAEVİNDE ZİYARET İÇİN SIRAYA GİRMİŞLERDİ

Sadece 2016 yılında CHP'li 24 milletvekili KCK'lı 19, DHKP-C'li 7, PKK'lı 43 ve THKPC'li 12 hükümlü ve tutukluyu ziyaret etti.

CHP'li 24 vekil ve ziyaret ettikleri teröristlerin listesi şöyle:

Ali Haydar Hakverdi 3 KCK,

Ali Şeker 1 KCK,

Candan Yüceer 4 KCK,

Fatma Kaplan Hürriyet 3 PKK, 1 DHKP-C,

Fikri Sağlar 1 KCK,

Gamze Akkuş İlgezdi 6 KCK,

Hilmi Yarayıcı 6 DHKP-C,

İlhan Cihaner 6 PKK,

Mahmut Tanal 3 PKK,

Mehmet Tüm 3 PKK,

Murat Emir 2 THKP-C,

Mustafa Sezgin Tanrıkulu 4 PKK,

Necati Yılmaz 2 THKP-C,

Nurhayat Altaca Kayışoğlu 3 PKK,1 KCK,

Oğuz Kaan Salıcı 1 PKK,

Onursal Adıgüzel 4 PKK,

Orhan Sarıbal 1 PKK,

Selin Sayek Böke 1 PKK,

Tahsin Tarhan 3 PKK,

2 THKP-C,

Utku Çakırözer 1 PKK,

Veli Ağbaba 3 PKK, 2 THKP-C,

Yakup Akkaya 1 PKK,

Zeynel Emre 3 PKK, 2 THKP-C,

Zeynep Altıok 6 PKK, 2 THKP-C. 

İŞTE CHP'DEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ SEVİCİLİĞİNİN BİR KANITI DAHA

CHP'nin terör örgütleriyle olan ilişkisini gözler önüne seren olaylar;

CHP'li Konak Belediyesi Kobani'ye destek konserinin sponsorluğunu üstlenmişti. Düzenlenen destek konserinde "Yaşasın Kobane Direnişi" sloganları atıldı. Bunun yanı sıra Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş HDP'nin sözde "Vicdan ve Adalet Nöbeti"nin çok önemli olduğunu savunarak son gününde ziyaret edip destek vermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, PYD'ye katılıp Kobani'de öldürülen teröristin cenazesine katıldı. CHP'li vekil, teröristin cenazesinde gözyaşı döktü.

CHP'li Bülent Tezcan, HDP'lilerle birlikte terör örgütü PKK'nın sözde marşı çalınırken esas duruşa geçmişti. Güneydoğu'ya giden CHP'li heyetle birlikte bölgeye giden Tezcan ve beraberindeki vekiller, terörle mücadele konusunda da hükümeti suçlamıştı. Tezcan ve beraberindeki heyet, terörle mücadelede sivilleri korumaya azami özeni gösteren güvenlik güçlerinin hassasiyetini hiçe sayarak, savaş hukuku uygulamadığı iddiasıyla devleti katil ilan etmişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik tek bir eleştiri yapmayıp, "Silahlı İnsansız Hava Araçları"yla gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen teröristlere 'sivil', CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'piknikçi' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, hendek kazarak Diyarbakır'ı kana bulayan PKK'lı teröristlere "Barikatı kuran arkadaşlar" diye seslendi. CHP bununla da yetinmedi, hendek önünde bildiri yayımlayan akademisyenlere de sahip çıkmıştı.

CHP, eşbaşkanları PKK'ya destekten tutuklanan HDP ile yasadışı sol örgütlerin organize ettiği eyleme katılarak teröre destek oldu. CHP'li vekillerin ön saflarda olduğu eylemde, CHP'den İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel "Eyleme katılın, bayrak götürmeyin" çağrısı yapmıştı..

HDP, CHP İÇİN ADAYLARINI ÇEKTİ

PKK'nın siyasi uzantısı HDP ise seçim ittifakını genişletiyor. Büyükşehirlerde aday göstermeyerek CHP ve İYİ Parti'yi destekleme kararı alan HDP, bazı adaylarını adaylarını geri çekti.

KANDİL'DEKİ TERÖRİST BAŞI SUFLEYİ VERMİŞTİ

Kandil’deki terörist başı Mustafa Karasu'nun 15 Temmuz darbesinden 5 ay önce "Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de bunun bir parçası olmalıdır" ifadeleri ile kurulan ittifakın kaynağını gözler önüne sermişti.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Karaçok 5 yıl önce Şikayet Et
    İdeolojik kafaları bir bunların sonuçta Marksist bazı görüşlere sahipler bu terör örgütleriyle.
    Cevapla
  • AHMET ÖZBİR 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın partisinin emrine girmiş bir CHP!.. Dostlar inanın TRAKYALI VATANDAŞLAR KAN AĞLIYOR, binlerce vatan evlatladını şehid edenlerle birlikte olanlara nasıl kandık, onlara nasıl oy verdik diye ağlıyorlar! 1 Nisan sabahı By Kemal'i Tunceli'ye göndereceğiz! Aldatılmak çok kötü birşey diyorlar.
    Cevapla
  • Tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    Talihsiz memleketim. Alarm çanları çalıyor. Dıştan cesaret edemeyenler maleseef yönetticileri demokrasi adı altında satın alabiliyorlar. Endonezya en ggüncel örnek. Yarın bizde olmaması için bir neden var mı
    Cevapla
  • seldur 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK sana saldırmaz çünkü senin dostun ama bizim dostumuz değil tabii sen de
    Cevapla
  • Tuna 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu konuştukça Erdoğan'a yarıyor. Her konuşmasında başka bir rezilliklerini itiraf ediyor. Ağzını bantlamışlardır :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...