İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1200 personel alımı..

İçişleri Bakanlığı tarafından 1200 kişilik personel alımı için başvurular sona erdi. 6 farklı unvan için başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1200 personel alımı..
İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1200 personel alımı..
GİRİŞ 07.03.2019 15:00 GÜNCELLEME 07.03.2019 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı tarafından başvuruları alınan arşiv uzmanı, mühendis, tekniker, şehir plancısı, teknisyen ve büro personeli kadroları için geri sayım başladı. Belirtilen kadrolara başvuru yapan adaylar için bekleyiş devam ediyor. Peki İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor?

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 1200 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre sonuçlar 21 Mart 2019 tarihinde www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak. Ayrıca Bakanlık tarafından başvuru yapan fakat çıktı almayan adaylara son uyarıyı da yaptı. Konuyla ilgili bir duyuru yayımlayan İçişleri Bakanlığı, adaylarla şu bilgileri paylaştı;

 

 

"4/B Sözleşmeli Personel Sınavına başvuran fakat İş Talep Formunun çıktısını alamayan adaylar, turkiye.gov.tr sitesindeki sınav başvuru linkinden (https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-bakanligi-personel-sinav-basvurusu) giriş yaparak en geç 13 Mart 2019 tarihi saat 16:30’a kadar İş Talep Formlarını alabileceklerdir."

SÖZLÜ SINAVDA NELER SORULACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, ilgili Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

- Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

- Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),

- Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),

- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında (10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

YORUMLAR 1
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    açıklayın artıuk yaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak