Sınırda akılalmaz olay! Ses çıkarmasınlar diye...

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurda kaçak sokulmak istenen sultan cinsi 26 papağan bulundu.

Sınırda akılalmaz olay! Ses çıkarmasınlar diye...
Sınırda akılalmaz olay! Ses çıkarmasınlar diye...
GİRİŞ 07.03.2019 11:29 GÜNCELLEME 07.03.2019 15:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Türkiye'ye giriş yapmak üzere sınır kapısına  gelen otomobil şüphe üzerine Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü  personelince detaylı şekilde arandı.

 

 

Araçtaki iki karton kutunun içerisinden ilaçla uyutulmuş ve hareket  etmemeleri için özel hazırlanmış keseye sıkıştırılmış 26 papağan ele geçirildi.

Yurda kaçak sokulmak istenen 26 papağan, protokol gereği işlemlerin  tamamlanması sonrası yediemine teslim edildi.

 

 

Papağanlara yedieminlik yapan veteriner hekim Feyza Güner Gökpınar,  hayvanların ticari bir mal gibi görülmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Kaçakçının para kazanması uğruna çektikleri acıyı her insanın  yüreğinde hissetmesi gerektiğine vurgu yapan Gökpınar, "Bu hayvanlar aynı  insanlar gibi hisleri ve duyguları olan canlılar. Hayvanların bir mal gibi  satılmasına karşıyız. Şu an çektikleri acılar insanlığa sığacak pozisyonlar  değil. Lütfen buna engel olalım. Bunlar için yaptırımlar olsun. Onlar da aynı  bizler gibi canlı. Çorap gibi özel bir şey yapmışlar papağanları içerisine  koymuşlar. Seslerinin çıkmaması ve rahat kaçırabilmeleri için ilaç vermişler,  yarı baygın durumdalar. Biz ilk müdahalelerini yapacağız daha sonra HAYTAP'a   teslim edeceğiz." diye konuştu.

Veteriner hekim Zeynep İpek Görmüş de hayvan kaçakçılığına ve  ticaretine karşı olduklarını kaydetti.
 

YORUMLAR 4
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda bir defa evcil hayvan olarak Sultan Papağanı satın aldım. Aldığıma bin pişman oldum. Hayvana satmadan önce nasıl bir psikolojik baskı yaptılarsa insana alışması daha doğrusu sahibine alışması tam 2 yıl sürdü sürekli insanlardan zarar gelecek korkusuna yaklaşınca hırlamaya başlıyordu. Biraz insana alıştıktan sonra benden daha iyi bacak birisine hediye ettim ve son oldu dahada alıp bakmam. Diyeceğim o ki bizler bu hayvanları doğal ortamından koparıp evimizde bakacağız diye satın almazsak birileri bu işin rantında koşmayacaktır. Satan %50 suçlu alanda %50
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne Haytap'ı kardeşim. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekir. Yasal mevzuat onu emreder.
    Cevapla
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde yaşayan herhangi bir canlıya zulmedenlere kesinlikle cezanın babası verilmeli. Canlı zulüm eden adam gibi ceza görecek kardeşim. Kıytırık cezalarla kimsenin içi sogumuyor!
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    daha neler göreceğiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim