Kadınlar yürüdü, o izledi

Samsun'da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında yüzlerce kadının katılımıyla düzenlenen yürüyüşle, kadına yönelik şiddet ve istismara tepki gösterildi. Sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sağlayan Halime Demircan (65) ise gösteriyi uzaktan izleyerek, "Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak zorundayım" dedi

Kadınlar yürüdü, o izledi
Kadınlar yürüdü, o izledi
GİRİŞ 09.03.2019 08:26 GÜNCELLEME 09.03.2019 08:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğretmenevi önünde bir araya gelen yüzlerce kadın, hazırladıkları pankart ve dövizlerle birlikte İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Kadına karşı şiddet ve istismara tepki gösteren kadınlar, çevredeki birçok kişinin de takdirini topladı.

 

 

'ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM'

DHA'nın haberine göre yürüyüş sırasında cadde üzerinde bulunan çöp kutularından kağıt toplayan Halime Demircan'ın yürüyüşü uzaktan izlemesi ise dikkat çekti. Demircan'a, 8 Mart hakkında ne düşündüğü sorulunca, "Ne düşüneyim ki? Yaşamadım hiçbir şey. Bugünün diğerlerinden farkı yok, ben çalışmak zorundayım" diyerek yanıt verdi. Yürüyüşe katılan kadınların yakından ilgilendiği Demircan, gösterideki kadınların yürüyüşünü tamamlamasının ardından çalışmasına devam etti. Çocuklarını cezaevinden kurtarmak için başladığı atık toplama işine borçları yüzünden devam ettiğini anlatan Demircan'ın 7 yıldır kentteki sokaklarda kağıt topladığı öğrenildi.

 

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen yüzlerce kadınının yürüyüşü, yapılan açıklamanın ardından sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • 43... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yuzlerce kadin birtane o kadina 10 tl verseydiniz daha duyarli bir is yapmiş,bir kadini kurtarmiş olurdunuz
    Cevapla
  • Zehra 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki bu günün diğerlerinden farkı yok hayatın gerçeği budur. Bu fotoğraf üzerinden duyar kasmaya gerek yok ki. Çok umursadıysanız eğer yardım yapsaydınız kadına. Bu fotoğraf 8 Mart'ı küçültmez. 8 Mart bir hak arayışıdır bir semboldur. O kadın için de yüründü sokaklarda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'