TOKİ il il daire fiyatları! Hangi ilde kaç TL taksitle ev sahibi olunur?

TOKİ tarafından duyurusu yapılan 67 ilde yapılacak olan 50 bin konut projesi için başvurular devam ediyor. Peki TOKİ daire fiyatları ne kadar? Hangi illerde konut satışı yapılıyor? TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ il il daire fiyatları! Hangi ilde kaç TL taksitle ev sahibi olunur?
TOKİ il il daire fiyatları! Hangi ilde kaç TL taksitle ev sahibi olunur?
GİRİŞ 25.03.2019 11:47 GÜNCELLEME 25.03.2019 11:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TOKİ’nin 50 bin konut projesine başvurular hız kesmeden devam ediyor. 36 ay içerisinde teslimat yapacağını duyuran Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 50 bin konutun, 32 bin 198’inin 2+1, 17 bin 802'sinin ise 3+1 olduğunu belirterek, "Alt gelir grubu vatandaşların daha rahat konut sahibi olabilmelerini sağlamak bakımından, 2+1 konut sayısı yüzde 64." dedi. Peki TOKİ konut projesi hangi illerde yapılacak? Tüm merak edilenler haberimizde…

TOKİ

TOKİ İL İL DAİRE FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TOKİ’nin 50 bin konut projesine başvuru yapabilmek için;

 

- Türk vatandaşı olmak ve başvuru yapacağı il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmek,

- 2+1 konutlar için 25 yaşını,

- 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak.

- 2+1 konutlar için en fazla hane halkı gelirin 4 bin 500 lirayı geçmemesi (İstanbul 4.800 TL)

TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

- TC Kimlik fotokopisi,

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden "Hak Sahipliği Belgesi",

- Engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en %40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu,

- Emeklilerden, emekli olduğunu gösteren belge istenmektedir.

BAŞVURU HANGİ İLLER İÇİN YAPILABİLECEK?

67 ilde yapılacak olan başvurular hakkında resmi internet sitesi üzerinden ilanları yayına alan TOKİ, projelerin başvuru ve kura dönemleri hakkında bilgiler verdi.

TOKİ daire fiyatları

KONUT BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

TOKİ konut başvuru sırasında;

* 2+1 konutlar için 500 TL,

* 3+1 konutlar için 1000 TL ön kayıt parası alınacak. Çeşitli nedenlerle proje gerçekleşmemesi veya hak sahibi olamaması halinde bu paralar iade edilecektir.

Talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılacak, vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Ziraat ve Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor.

KONUTLAR KAÇ METREKARE OLACAK?

2+1 olan alt gelir grubu konutlar 75 ve 85 metrekare, fiyatı 116 bin 400 TL olacak. Yüzde 12 peşinatla (13,988 TL) alınabilecek. 240 aya kadar vade ile taksit miktarı en az 388 TL olacak.

3+1 konutlar 110 ve 128 metrekare olacak. 170 bin 720 TL’den ve yüzde 10 peşinatla (17,072) 180 ay vade ile aylık 759 TL’den satın alınabilecek.

36 AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

Konutlar, inşaatları da bitirilip en geç 36 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek. 2+1 konutların taksit ödemeleri konut teslimlerinden sonra başlayacak. Konut satış vadelerinde faiz uygulanmayacak olup, sadece 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam çerçevesinde artış yapılacak.

EN BÜYÜK PAY İSTANBUL'UN

50 bin sosyal konutun 6 bin 300 adeti İstanbul'da inşa edilecek. 2 bin 934 tanesi Ankara'da, 2 bin 500 tanesi İzmir'de, 2 bin 200 tanesi ise Adana'da yapılacak. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 50 bin projeli sosyal konut projesine 3 gün içinde 10 bin 820 kişinin başvurduğunu ve yoğun ilginin olduğunu söyledi.

Projeyi çok önemsediklerini ve bu yönde çok talep geldiğini dile getiren Bulut, "Öncelikle konutların yapılacağı araziler tespit edildi, zemin etütleri ve planlamalar yapıldı. Proje, insanları tabiatla daha çok buluşturan, aile, komşuluk ve mahalle kültürünü yaşatacak ve yardımlaşmayı canlı tutacak, az katlı yatay mimariyi esas alan konutlardan oluşacak. Ayrıca, doğal afetlere dayanıklı, çağdaş yaşamla uyumlu, sosyal donatıları bulunan, altyapısı, üst yapısı ve cepheleri ile mevcut kent dokusuyla bütünleşen yani çevreye uyumlu konutlar inşa edeceğiz" diye konuştu.

KONUTLARIN YÜZDE 64’Ü ALT GELİR GRUBUNA YÖNELİK

67 ilin dışında kalan diğer 14 ilde de çalışmaların devam ettiğini belirten Bulut, "Arsa üretimi ve proje etüt çalışmaları devam ediyor. Bu konutların tamamı sosyal konut olup, yüzde 64'ü (32.198i) alt gelir grubu vatandaşlarımıza, yüzde 36'sı ise (17. 802) orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik olacak" ifadelerini kullandı.

ZİRAAT BANKASI TOKİ BAŞVURUSU

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); ülke genelinde alt ve orta gelir grubuna yönelik konutları, gerekli hizmet birimlerini ve altyapılarını, modern kentleşmenin tüm unsurlarını kapsayan bir anlayışla tamamlayarak sunmayı amaçlamaktadır.

TOKİ ile yapılan protokol kapsamında Ziraat Bankası olarak müşterilerimize, TOKİ projelerinin başvuru aşamasından tapu teslimine kadar olan bu süreçte; başvuru toplama, konut satış, konut teslim, konut ve DASK sigortası, devir, taksit tahsilâtı, borç kapama ve tapu teslimi işlemlerinde aracılık hizmeti vermekteyiz.

TOKİ'nin Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut / iş yeri satın almak isterseniz TOKİ'ninİnternet sitesinden şartları öğrenmek için tıklayınız.(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) Ziraat Bankası aracılığıyla açık satışı duyurulan projelerden konut/işyeri satın almak isterseniz, belirtilen şartları taşımanız hâlinde, size en yakın şubemize T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanınızla müracaat etmeniz yeterlidir.

Nasıl Başvurabilirim?

Satın almak istediğiniz konut / iş yerini TOKİ'nin web sitesinden veya proje mahallinden belirleyip en yakın şubemize gelin.

Şubelerimizde işlemleriniz vadesiz hesap  üzerinden yapıldığından, hesabınız yoksa vadesiz hesabınız açılır; peşinat bedeli, vergi ve komisyon tutarı; vadesiz hesabınıza yatırılıp gayrimenkul satış işleminiz, çok kısa bir sürede gerçekleştirilir.

Vekâletnamemde Neler Yer Almalı?

Vekâletname ile işlem yapmak isterseniz, noter kanalıyla düzenlenecek vekâletnamede aşağıdaki hususların bulunması gerekmektedir:

TOKİ Başkanlığınca satışa sunulan konutlardan satın almak üzere başvuruda bulunma,
Konut seçme,
Gayrimenkul satış sözleşmesi imzalama,
Satın almış olduğum konutun peşinatını ödeme ve borçlanma,
Taksitlerini yatırma,
Konutu teslim alma,
Damga Vergisi, KDV, banka komisyonu ve diğer masrafları yatırma,
Konut seçim, konut teslim tutanağı, konut tespit föyünü ve bu husustaki tüm evrakları imzalama,
Konutu üçüncü kişilere devretmeye.

Konutu Nasıl Teslim Alacağım?

TOKİ'den satın almış olduğunuz gayrimenkulünüzün teslimatı için projenin temerküzü olan şubemizden;

Konutun KDV'sini yatırmanız,
KDV faturası, KDV ödeme dekontu ve Gayrimenkul Satış Sözleşmenizin fotokopisi ile şantiyeye gitmeniz

gerekmektedir.

Taksitlerimi Nasıl Ödeyeceğim?

Vadesiz hesabınızda bakiyeniz yeterli olduğu sürece taksitleriniz otomatik olarak tahsil edilmektedir. Taksit tutarınızı T.C. kimlik veya hesap numaranızla tüm şubelerimizden öğrenebilir ve yatırabilirsiniz.

YORUMLAR 10
  • fatih 090909 5 yıl önce Şikayet Et
    selcukta 3+1 icin 275000 tl tahmini fiyat yazmislar artisi eksisi de ne olur belli degil mutahitler daha kaliteli daire 275 350 arasi istiyorlar fark ne anlamadim bu kadarda bekledik toki ev yapacak diye
    Cevapla
  • FATİH HOROZ 5 yıl önce Şikayet Et
    sakarya HENDEKTE niye YOK binlerce KAYIT var
    Cevapla
  • Bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'e yine bişey yok sanırım
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    BU toki evlerine taksidi 388 tl diyor bu fiyat tüm iler içinmi gecerli
    Cevapla
  • ekiz 5 yıl önce Şikayet Et
    mesela başakşehirde aylık taksit 3 000
    Cevapla
  • nizamettin coşkun 5 yıl önce Şikayet Et
    ziraat bankası işlem yapmıyor hangi bankalar işlem yapıyor
    Cevapla
  • turgay çakmak 5 yıl önce Şikayet Et
    halk bank ıst ankara için halk bank
    Cevapla
  • boşver 5 yıl önce Şikayet Et
    halkbank
    Cevapla
  • öznur 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'da halk bankası kabul ediyor.
    Cevapla
  • ali bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Halk bankasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi