2019 PÖH alımı ne zaman yapılacak? PÖH başvuru tarihi belli oldu mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PÖH alımlarıyla ilgili açıklama yaptı mı? 2019 yılında PÖH alımı yapılacak mı?İşte binlerce adayın merakla beklediği Polis Özel Harekat alımlarında son durum…

2019 PÖH alımı ne zaman yapılacak? PÖH başvuru tarihi belli oldu mu?
2019 PÖH alımı ne zaman yapılacak? PÖH başvuru tarihi belli oldu mu?
GİRİŞ 14.03.2019 09:16 GÜNCELLEME 14.03.2019 09:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçen yıl yapılan PÖH alımlarının ardından adaylar, 2019 yılında da yeni ilanın ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. PÖH alımlarıyla ilgili sorular hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Polis özel harekat ile Jandarma özel harekat ve TSK'daki özel kuvvetler, en zorlu işler bu branşlardaki personellerde. Şuan zannediyorum 23 bin 500  civarında bir polis özel harekatımız var. Ve bu rakam esas itibariyle bize yeterli bir rakam. Ancak arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız, kadrolarımız açısından çok kolay değil. Ama sözüm var, ilk planlama yaptığımız zaman kızlarımızdan da alım yapacağız. Onun için bu uygun alımı yapacağımız zamana kadar polisliğe müracaat edip oradan özel harekata geçmek isteyenlere bir fırsat veriyoruz." dedi.

 

2019 YILINDA PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

2019 yılında PÖH alımı olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi yok. Ancak önümüzdeki yıl 35 bin polis alımı yapılacak. PAEM ile POMEM 'i düştüğümüzde POMEM alımı için 30 binlik alım kalıyor. Bu alımda da 20 bin polis memuru , 10 bin PÖH alımı olması bekleniyor.

 

 

NASIL PÖH OLUNUR?

Bu saygın meslek için Özel Harekat Polisi nasıl olunur sorusu PÖH olmak isteyen adayların oldukça merak ettiği bir konudur. Önceki yıllarda PÖH olmak için hali hazırda bir polis memuru olmanız veya PMYO da okuyan bir öğrenci olmanız gerekmekteydi. Çünkü PÖH alımı iki şekilde yapılmaktaydı . Birincisi polis memurları arasından gönüllülük esasına göre başvuran adayların arasından gerekli sınav ve diğer süreçleri geçerek PÖH olmak . İkincisi ise henüz PMYO da  eğitim gören öğrencilerin arasından yine aynı şekilde gönüllülük esasına göre başvurarak PÖH olmak.

Ancak günümüzde yukarıda saymış olduğumuz yolların dışında da Özel Harekat Polisi olunabilmektedir. Yani Özel Harekat Polisi olmak için şu anda bir polis memuru veya PMYO da okuyan bir öğrenci olmanız şart değildir. Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz dönemlerde  sivil kaynaklı en az lise mezunu PÖH alımı gerçekleştirmiştir. Ve böylece PÖH olmak isteyen binlerce adayın önü açılmış PÖH olma ihtimalleri artmıştır.

YORUMLAR 4
  • mürüvvet 4 yıl önce Şikayet Et
    1990 doğumlu lise mezunu bayan adaylara da bir şans verilmesini isterz ama sadece pöh değil sayın bakanım pomem yada şuan güncel güven masası bayan alımlarında en az lise mezunu olarak revize edilse inanın dünyalar bizim olacak al sancağımızı biz bayan adaylarda gururla taşımak vatanımıza hizmet etmek aynı çatı altında olmaktan guru duyacağız lütfen en az lise mezunu olarak alımları düşünürseniz bizleri çok mutlu edersiniz teşekkürler...
    Cevapla
  • Rıfat 4 yıl önce Şikayet Et
    En az lise mezunu 20-25 yaşlarında KPS en az 60 puanla PÖH alımlarının yapılmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Tyt’siz ve kpss’siz dışarıdan sivil kaynaklı direkt alımı bekliyoruz.
    Cevapla
  • Hüsran 5 yıl önce Şikayet Et
    İçişleri bakanımız sayın süleyman soylu lütfen biz 1989doğumlular bir şans tanıyın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek