Ezan ürüyenlere değil, Allah'a yürüyenlere çağrıdır

Haber7.com yazarı Esra Elönü, 8 Mart dünya kadınlar gününde Taksim'de toplanan bazı kadınların ezanı ıslıklaması olayı sonrası 'orada ezan ıslıklanmadı' deyip olayla ilgili özür bekleyenleri üzecek bir yazı kaleme aldı.

GİRİŞ 13.03.2019 12:18 GÜNCELLEME 13.03.2019 14:11
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

İşte Esra Elönü'nün o yazısı:

 

 

Düştüğümüz hale acımaktan halsizim.

Şimdi ne kılıç bileyeceğim şu sefil zihniyetin sırtında, ne özür dileyeceğim hakkı yargılayan gaddar mütegallibenin karşısında! Sadece üzerine toprak attığınız arşivinizi yüzünüze vurup çıkacağım! Yazdıklarım beni bağlar tabii şu çözülmüş garabetimizi, şu dağılmış bahçemizi, şu secdeden önce bozguncuların yoluna koyduğumuz dağılmış başımızı, bağlayacak değil ya (!) beni bağlar yazdıklarım.

 

 

İki günden beri Ezan tartışmalarını izliyorum. Ruhum acı acı gülme stoğu. Hani şu 8 Mart Kadınlar Gününde Taksim yürüyüşündeki protestocuların ıslıkladıkları ezan mıydı yoksa polis engeli miydi tartışması. İster taş atın, ister o siftahsız vicdanlarınızla nefret salyalarınızı köpürtün üzerime, ister kudurun tırmanın pankart pankart İstiklal yokuşuna, orada protesto kelebelekleriyle modifiye edilmiş arsızca bir saygısızlık var Ezana, kutsala, inandıklarımıza.

O içlerindeki hıncı, nefreti azmettiren ses Ezan. O ıslık ve düdük gargarasını yükseltip bastırmaya çalıştıkları hakikat Ezan. Şuraya bakın masum insanlara inandıkları yüzünden buram buram ZAN’lı yayın yapanlar bu saygısızlığa karşı bizden Hüsnü ZAN bekliyorlar.

Tepkilere karşı kıvırma konforu yüksek diye, kaçacak deliği bol diye, akşamdan ıslatılmış Analı bacılı pankartları sebil diye bu alçaklığı iç edip  muazzam bir camia ezikliğine dönüştürecekseniz orada yokum! Ve kimse kusura bakmasın Özür de dilemiyorum.

İşin en garabate mahkum olmuş tarafı da burası. Ben Allah'a muhalif particiklerin pankart arkasında pusuya yatmalarını anlayabiliyorum lakin bazılarının salağa yatmasını hiç anlayamıyorum. Ne güzel söylemiş Cahit Zarifoğlu “Bir duruşu olmalı insanın”.  Afedersiniz de siz kimden özür diliyorsunuz! Anlamadım SAĞ duyu mu dediniz..

 Minareye ıslık çalıp kılıfını hazırlamışlardan özür mü diliyorsunuz? Peki!

15 Temmuz Gecesi hani şehadetle başı cennete ermiş lakin kalbini tank paletlerinin altından kazıdığımız KADIN’ların şehit olduğu gece sala okudu diye darp edilen müezzinden kim özür diledi? Hani SOL DUYU!

“O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur yaaa! Resmen ağzıma ağzıma okunuyor her sabah”

Diyen, ismini kağıdın ağzına ağzına yazmak istemediğim Chp’li vekil kimden özür diledi? Nefretin en işlek caddesi bir ağızda mısralarının ruhu delik deşik edilen Mehmet Akif’ten kim özür diledi? Hani SOL DUYU!

Yürüyüşün olduğu sırada  ahıra bağladıkları klavyeyle ve içlerindeki büyükbaş nefretle Ezana “ böğürtü” yazanlar kimden özür diledi!

Kimse kusura bakmasın beş duyusunu kine, nefrete, küfre harcayanların ayaklarına serecek  bir SAĞ duyum yok!

Sadece ve sadece hakaretin, vicdansızlığın, zorbalığın zengini şu acizlere karşı da özür fukarasıyım! Nasıl bir zenginlik (!) ki kıvıra kıvıra özür dileniyorsunuz!!

Ebu Cehilin bin ıslığı Bilâlin ilk ezanını bastıramadığı için kuduruyorsunuz. Bilmiyorsunuz ki Ezan, ürüyenlere değil yürüyenlere çağrıdır.

YORUMLAR 168
  • Murad1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Esra hanım kardeşim yüreğine sağlık yazdıkların uyuyan müslümanı uyandıran bir tokat gibi.cesaretine sağlık yazdıkların şerife bacı misali din gününün sahibi ALLAH a savaş açan münafık ordusuna inen bir balyoz gibi.kalemine sağlık dik duruşun bizi hem kendimize getirdi hemde bir müslümanın nasıl mücadele etmesini yeniden öğretti.ALLAH ına gurban.
    Cevapla
  • Kader 5 yıl önce Şikayet Et
    B.Allah (C.C)razı olsun Esra hanımdan.sonuna kadar katılıyorum yazdklarina.insanin bir duruşu olmalı.
    Cevapla
  • Yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle mükemmmel. Bırak onlar ÜRÜSÜN sen bu yolda hep böyle YÜRÜ kardeşim.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlık sırf erkeklikle olmuyor İşte size adam gibi adam Esra hanım
    Cevapla
  • hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    mukemmel
    Cevapla
  • siroz 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...