Doktor başkan vatandaşları makamında muayene ediyor

Çanakkale'nin Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak güne makamında hasta muayene ederek başlıyor. Hemen ardından belediye hizmetine yöneliyor.

Doktor başkan vatandaşları makamında muayene ediyor
Doktor başkan vatandaşları makamında muayene ediyor
GİRİŞ 13.03.2019 14:05 GÜNCELLEME 13.03.2019 15:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1999 yılında Evreşe’ye atandı. Beldedeki sağlık ocağında 10 yıl görev yaptıktan sonra siyasete girmeye karara verdi ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçildi. İki dönemdir belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Soyuak, doktorluk görevini de bırakmayarak muayene olmak isteyen hastaları makamında ağırladı. Soyuak, ayrıca belediye binası içinde yaptırdığı sağlık odasında da muayene hizmetlerini sürdürdü. 

 

 

Vatandaşlarının sağlık sorunlarıyla yakından ilgilenen ve ücretsiz muayene hizmeti veren Dr. Soyuak, 24 saat açık olan telefonundan kendisine ulaşan hastaların evlerine de giderek yakından ilgileniyor. Evreşe halkının başkan olarak değil ‘hocam’ veya ‘doktorum’ diyerek hitap ettiği Soyuak ayrıca Evreşe’ye bağlı köylere de giderek hastaları muayene ediyor. Soyuak döneminde Sağlık Bakanlığı’nın da desteğiyle Evreşe’ye kazandırılan 112 acil servis noktası ile 24 saat hizmet verilirken, Evreşe halkı ise Başkan Soyuak’tan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.  

“HER GÜN 20-30 HASTA BAKMADAN GÜNE BAŞLAMIYORUZ”

 

 

Evreşe halkıyla 20 yıldır iç içe olan belediye başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, “1999’da Evreşe’ye geldiğimizde sağlık ocağında görev yapan doktorlar gelip gidiyordu. Biz beldemizde olmaya, Evreşe halkıyla birlikte yaşamaya karar verdik. 24 saat hizmet vererek gecenin 03.00’ünde de olsa muayene edip, enjeksiyon ve pansuman yaparak, serum taktık. Sağlık hizmetiyle kalmayarak halkımızın dertlerini dinleyerek kardeş ve birlik olmayı seçtik. 2009 yılında ise halkımızın teveccühleriyle belediye başkanı olarak hizmet vermeye başladık. Şuan beldemizdeki sağlık ocağımızda iki görevli doktorumuz var, mesaisini tamamlayan arkadaşlarımız Gelibolu’ya gidiyor. Saat 17.00’den sonra ise biz hem belediye başkanlığımızı hem de doktorluğumuzu icra ediyoruz. Gün içinde iki doktorumuz olsa da bizler 20 yılın verdiği gönül köprülerinden dolayı en az 20-30 hasta bakmadan görevimize başlayamıyoruz. Bunun için Belediye binamıza sağlık odası yaptık, orada vatandaşlarımızı muayene ederek onların dertlerini dinliyoruz, reçetelerini yazıyoruz” diye konuştu. 

“24 SAAT ÇALIŞAN 112’MİZ ACİL VAKALARI HEMEN HASTANEYE ULAŞTIRIYOR”

AK Parti döneminde sağlık hizmetlerinin geldiği durumu özetleyen başkan Soyuak, şunları söyledi:

“Göreve başladığımız ilk yıllarda örneğin Pazartesi günü hastayı muayene edip dört kalem ilaç yazardık. O hastanın reçetesi Perşembe günü sosyal yardımlaşma kuruluna girerdi. Dört kalem ilacın bazen bir tanesini ödenir ilaç da Pazartesi günü çıkardı. Hasta Pazartesi günü yazılan reçetesini ancak bir hafta sona alabilirdi. AK Parti dönemine baktığımızda ise durumu iyi olmayan vatandaşlarımız yeşil kartıyla, istediği sağlık ocağı, hastane ve üniversite de muayene olarak eczaneden hemen ilacını almanın mutluluğunu yaşıyor. Onların tedavi olmasının mutluluğunu da doktor olarak bizler yaşıyoruz. 1999’dan 2014 yılına kadar Evreşe’de acil bir durum olduğunda hastalarımızı aracımıza atar sağ salim hastaneye ulaşsınlar diye dua ederdik. Daha sonra beldemize Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle 112 kazandırdık. 24 saat çalışan 112’miz acil bir hastamızı güvenli ve sağlık müdahalelerin doğru yapılarak hastaneye ulaştırmanın inanılmaz mutluluğunu yaşıyoruz.” 

“75 YAŞINDAYIM EVREŞE’YE BÖYLE BAŞKAN GELMEDİ”

Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’a muayene için gelen 75 yaşındaki Osman Dalga, “Doktorumuz Evreşe’ye geleli 20 sene oldu. Bizim bir hastamız veya acil durumumuz olsun evlerimize kadar gelerek hapımızı, iğnemizi yazıyor. Biz de makamına gelerek muayenemizi oluyoruz. Allah doktorumuzdan razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Ben 75 yaşındayım beldemize böyle bir başkan gelmedi” diye konuştu. 

“YAŞLI BABAM İÇİN GECE YARISI TELEFONLA ARIYORUM, HEMEN GELİYOR”

Başkan Soyuak’ı Evreşe halkının çok severek belediye başkanı yaptığını belirten Meliha Duran isimli vatandaş ise, “Evreşe’ye geldiğinden bu yana kendisinden çok memnunuz. Bizi her zaman güler yüzüyle karşılayıp yardımcı oldu ve sağlık hizmeti verdi. Evreşe halkı olarak onu çok sevdik ve belediye başkanı yaptık. Başkan olduktan sora da sağlık hizmeti vermeyi sürdürdü. Makam odasında bizleri ağırladı. Benim babam yaşlı olduğu için gece yarısı rahatsızlanabiliyor. Telefonla aradığımız gibi geliyor ve babamla ilgileniyor. Biz doktorumuzu 31 Mart’ta da yeniden başkan yapağız inşallah” dedi. 

“EVREŞE’DE GİRMEDİĞİ EV, MUAYENE ETMEDİĞİ KİMSE YOKTUR”

Bacağındaki rahatsızlık nedeniyle muayene olmaya gelen 65 yaşındaki Macide Akbulut da verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Biz Kamil Soyuak’ı hem başkan, hem doktor hem de kardeşimiz olarak benimsedik. 1999’da annem felç olmuş gittiğimiz sağlık ocağında görev yapan Kamil doktorumuz anneme moral kaynağı olmuştu. Benim üç tane oğlan kardeşim var dördüncüsü Kamil’dir. 10 yıldır da belediye başkanımız olarak görev yapıyor. Girmediği ev, muayene etmediği, yardımcı olmadığı kimse yoktur. Biz hasta olduğumuzda ya da bir derdimiz olduğunda makamına geliriz. Belediyeye ayrıca sağlık odası yaptı ve bizim derdimize deva oldu. Kamil doktorumuz bizi hiçbir zaman bırakmadı, biz de onu bırakmayacağız. O buradan askere gitti, burada evlendi, burada çocukları oldu. O Evreşe’nin evladıdır.” 

“ALİ KAMİL BEY ÖNCE DOKTOR SONRA BAŞKANDIR”

Beldede esnaflık yapan 38 yaşındaki Mehmet Bengü de muayene olmak için geldiği Belediye binasında Dr. Kamil Ali Soyuak için duygularını dile getirdi. Bengü, “Ben Evreşe’ye yerleşeli 3 yıl oldu. Herhangi bir sıkıntımız veya sağlık sorumuz olduğunda 7/24 başkanımız, doktorumuz Ali Kemal Bey’i arıyoruz. Ne zaman arasak neye başımız sıkışsa onunla konuşuyoruz. Başkan olmasından önce doktor olması ve insanlara yardım etmesi bizler için çok önemli. Herkesin belediyede farklı işleri olabilir ama biz belediyeye muayene olmaya geliyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    bence başkanlığa değil doktorluğa devam etmeli başkan bulunur ama doktor bulunmaz
    Cevapla
  • Şems 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemin böylesi güzel insanlara ihtiyacı var.
    Cevapla
  • Baran 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü