Türkiye'den kritik 'Yeni Zelanda' hamlesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yeni Zelenda’ya gidiyor. Oktay kritik ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada tüm dünyaya önemli bir çağrıda bulunarak “Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz” dedi.

GİRİŞ 16.03.2019 11:55 GÜNCELLEME 16.03.2019 12:54
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Oktay'ın açıklamalarından satır başları; 

 


Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Masum kurbanlarının ailelerine ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırının savunmasız, masum insanlarının hedef almasını nefretle lanetliyoruz. Bu vahşeti iki yıldır planladığı anlaşılan teröristleri, sayın cumhurbaşkanımızı, ülkemizi ve tarihimizi hedef almaları olayın bir diğer üzücü boyutunu teşkil etmektedir.

Milletimiz liderine her zaman olduğu gibi yine sahip çıkacak, bu tür kirli operasyonlara asla müsaade etmeyecektir.

DÜNYAYI AYAĞA KALKMAYA DAVET EDİYORUZ

Müslümanlar; dünya genelinde ayrımcılık, nefret söylemlerinin mağduru olmaya devam etmektedir. Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırları olmadığı bir kez daha göstermiştir. Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Bu saldırı Yeni Zelanda özelinde dünyanın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama kültürüne bir kez daha dikkat çekmiştir. Türkiye bu mücadelede Yeni Zelanda’ya elinden gelen tüm desteği vermeye hazırdır.

YORUMLAR 28
  • özgür 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler böyledir işte, katliamları hep kendileri yapıp suçu başkasının üzerine atarlar. En büyük sermayeleri yalan projeleri üzerine büyük emek harcayıp, yalanları gerçekmiş gibi insanlara gösterip amaçlarına ulaşmaya çalışırlar.
    Cevapla
  • Muvahhid 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler lafdan anlamaz..! Misli ile karsilik verilmeli
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bunlar çanakkaleye gelecekler. Güya dedelerinin kabrine. Demekki bunlar çanakkaleye dedwlerinin hatırası için değil içlerindeki kini bilemek için geliyorlarmış. Orada çadır kuracaklar mum yakacaklar. Biz buna müsade edecek miyiz?
    Cevapla
  • Gercegin Sesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil kendi uçağımızı tankimizi arabamizi kıtalar arasi balistik fuzelerimizi üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Diyarbakirli Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiristiyan faşist irkci teröristler yillardir binlerce Müslümanı katlettigi halde suidi amerika kralliginin tüm parası amerikan bankalarinda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü