Mansur Yavaş'ın alengirli işleri ve yanıtlamadığı sorular

CHP-İP ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın sahte senet skandalı konuşulmaya devam ediyor. Yavaş'ın cezası Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından onanan sahte senet skandalıyla ilgili cevap bekleyen soruların henüz hiç birini cevaplamaması dikkat çekti. İşte cevap bekleyen o sorular:

Mansur Yavaş'ın alengirli işleri ve yanıtlamadığı sorular
Mansur Yavaş'ın alengirli işleri ve yanıtlamadığı sorular
GİRİŞ 16.03.2019 12:36 GÜNCELLEME 16.03.2019 15:56
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Mansur Yavaş, kendisinin alacaklı olarak göründüğü, iş adamı Necmettin Kesgin'in borçlu olarak göründüğü sahte senedi icrada tahsil etmeye çalışınca mahkemelik oldu.

 

 

'Millet ittifakı'nca desteklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlarından savcılık tarafından iddianame düzenmişti.

Mahkeme heyetinin, 10 gün içinde Yavaş'ın yazılı savunmasını alacağı dosya Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İşte Mansur Yavaş'ın alacaklı göründüğü sahte senet:

 

 

YAVAŞ'A 'KÖTÜ NİYET' TAZMİNATINI YARGITAY ONADI

Mansur Yavaş, iddiaya göre, SAMAŞ'tan aldığı 3,5 milyon TL'nin 1 milyon TL'sini Necmettin Kesgin'den isteyince bu kez ikili arasında uyuşmazlık oldu. Bunun üzerine Mansur Yavaş, Kesgin'den adına düzenlenen 600 bin dolarlık senedi Ankara 29'uncu İcra'da takibe koyarak, tahsil etmek istedi. Keskin, söz konusu senetteki imzanın kendisine ait olmadığı iddiasıyla 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde itiraz davası açtı. Yapılan incelemede senetteki imzanın Kesgin'e ait olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi heyeti, Yavaş'ı 329 bin 736 TL 'kötü niyet' tazminatı ve 164 bin 768 TL para cezası ödemeye mahkum etti.

Mahkemenin kararı, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından da onandı.

MANSUR YAVAŞ'IN KURNAZLIĞI

Mansur Yavaş, mahkeme tarafından kendisine verilen para cezası için yaptığı açıklamada kaçak bir dil kullanarak, kurnazca bir yöntemle konuyu saptırdı. 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nin kendisi hakkında verdiği para cezasını 'hakkımda açılmış bir ceza davası yok' diyerek Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından da onanan cezasını örtbas etmeye çalıştı. 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR VE SAKLANAN DETAYLAR

CHP-İP ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, tüm bu ispatlara rağmen kameraların karşısına geçip yıllarca beraber iş tuttuğun kişiyi karalayıp, AK Parti Sözcüsü Çelik'i ve Özhaseki'yi suçladı. Yavaş konuyla ilgili hiç bir soruya net yanıt vermezken sahte senet meselesi ile ilgili belirsizlikler konuşulmaya devam ediyor. Yavaş'ın sakladığı bazı detayların konunun üstünün örtülmeye çalışıldığı izlenimi veriyor.

İşte Mansur Yavaş tarafından yanıtlaması istenen bazı sorular:

1- Sahte bir senedi icra takibine koymanız nedeniyle para cezası ve kötü niyet tazminatına çarptırıldığınıza dair Yargıtay 12. Hukuk Dairesi tarafından onanmış bir mahkeme kararı olduğu doğru mudur?

2- İhtilaflı olduğunuz Necmettin Kesgin ile ne tür bir alacak verecek ilişkiniz oldu. Aranızda bir avukatlık hizmeti sözleşmesi veya mal ve hizmet alımı sözleşmesi yaptınız mı?

3- Necmettin Kesgin isimli vatandaş daha önce yakın arkadaş olduğunuzu söylüyor. Bunun bir çok şahidi olduğunu ifade ediyor. "Madem ben bu kadar kötü bir insanım niçin benimle bu kadar yakın dostluk kurdu. Aramızdaki dostluk benden haksız yere para tahsil etmek istemesiyle bozuldu. Beni uzun zaman telefon mesajlarıyla tehdit etti" diyor. Buna ne diyorsunuz.

4- Ortada iki senetten bahsediliyor. Gerçek olduğu iddia edilen senette asıl muhatabın SAMAŞ şirketinin olduğu ifade ediliyor. Anlaşıldığı kadarıyla asıl senet olarak icraya koyduğunuz sahte senedin ilk muhatabı ve cirantaları SAMAŞ şirketleridir. Neden SAMAŞ şirketini değil de Necmettin Kesgin’in üzerine gitmek istediniz ve bunu sahte olduğu mahkemece tescillenen bir senet üzerinden yaptınız?

5- Bazı dava dosyalarında avukatlarınızın verdiği dilekçelerde bizim borçlumuz SAMAŞ'tır Necmettin Kesgin ile bir ilgimiz yoktur, alacağımız yoktur beyanlarınız doğru mudur? Bu ikrarırınız doğruysa neden sadece Necemettin Kesgin hakkında icra takibi yaptınız? SAMAŞ hakkında niçin yapmadınız?

6- SAMAŞ'tan olan alacağınızı tahsil ettiniz mi veya ibralaştınız mı?

7- Tahsil veya ibralaşma varsa bununla ilgili serbest meslek makbuzunuz var mı ve buna ilişkin kanuni vergi ödemelerinizi yaptınız mı? Ne kadar vergi ödediniz? 

8- Yanınızda sekreter olarak çalıştırdığınız ve ceza davasında şahit olarak dinlenen kadın, beyanında 2013 ten bu yana çalıştığını ileri sürmektedir. Bu çalışanınız iş yerinde ne zaman çalışmaya başlamıştır? Bu kadın çalışanınızın, sizin yanınızda çalıştığını söylediği tarihlerde bir taşeron şirketin yemekhanesinde çalıştığı doğru mudur?

9- Alacağınız ne kadardır ve bu alacağınızı hangi senet temsil etmektedir ? Sahte senet mi, yoksa tahsile koyduğunuz zaman aşımına uğrayan başka bir senet mi?

10- Hakkınızda açılan davada görevi kötüye kullanma suçundan mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığınız ileri sürülmektedir bu doğru mudur? Borcunuz olmadığını söylediğiniz bir kişiden aynı konuyla ilgili neden 2'inci kez senet aldınız ve aynı bedelli iki senedi neden icraya koydunuz?

11- Necmettin Kesgin'e bazı SMS'ler gönderdiğiniz ve bu SMS'lerle Kesgin'i tehdit ettiğiniz iddia ediliyor. Tehdit ettiğiniz konularla Necmettin Kesgin'in başına üst üste gelen olayların SMS'lerle örtüşmesi bir tesadüf müdür? (Hukuk diplomasının iptali, avukatlık ruhsatının iptali, malulen emekliliğinin kaldırılması gibi)

12- Necmettin Kesgin’e ait bilgisayarın sizde olduğu ve bu bilgisayarda bulunan görüntülerden dolayı Necmettin Keskin’i tehdit ettiğiniz iddia ediliyor. Bu bilgisayar halen siz de mi? Necmettin Kesgin’e ait ise size nasıl ve hangi yolla ulaştı? 

13- Yaşadığınız hukuki süreçlerden CHP yönetiminin adaylık belirleme sürecinde bilgisi var mıydı?

14- Necmettin Kesgin’e yönelik şizofren hastası olduğu gibi bazı suçlamalarınız var ve bu sizin taraftarlarınızca da sık sık paylaşılıyor. Madem Kesgin'in bir akli denge ve  şizofreni problemi var, gerçek olmadığı anlaşılan bir senedi niye aldınız?

ÖZHASEKİ'DEN ÇOK SERT CEVAP

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili yaptığı açıklamasında “Hayretle baktım ne diyor diye beni suçluyor. El insaf ya. Ağır ithamlarla suçladığı adamı ben tanımıyorum kendisi tanıyor. Bakın iddialı bir şey söyleyeyim. Eğer o adamı biz konuşturmuşsak veya dediği gibi benimle ilgili bir şey varsa Türkiye’yi terk ederim” ifadelerini kullandı.

Ayrıca dün Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, hakkındaki sahte senet iddiası üzerinden Mansur Yavaş'a derlediğimiz soruların içerisinde de olan 8 soru sordu ve "Dürüstlükle cevap vermekten başka çaresi yok" dedi.

YORUMLAR 56
  • TürkMüCahit 5 yıl önce Şikayet Et
    nursuz yüzlüler...
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Şapka düştü Kel göründü? Zillet ittifakının adaylarının çoğu ; ,Ya Sahtekar,ya Terörörist sevici,yada üçkağıtcı ..içlerinde bir tane düzgün vicdanlı adam yok!.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın tipi ofsayt
    Cevapla
  • ulku 5 yıl önce Şikayet Et
    bu olayın neresini tutsan elinde kalıyor. birine cevap verse diğerlerine verecek cevabı yok o yüzden ağzını açamıyor. inşallah ankaralı aklı selim seçmen bunu şutlayacak.
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarın adaylığı derhal iptal edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!