Artık Boğaz'da denize girilebilecek

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, ilçede özellikle gençlerin sportif alanlara ve faaliyetlere rahat ulaşması için projeler geliştirdiklerine dikkat çekerek Samatya kıyısına deniz havuzları yapacaklarını açıkladı.

Artık Boğaz'da denize girilebilecek
Artık Boğaz'da denize girilebilecek
GİRİŞ 17.03.2019 12:14 GÜNCELLEME 17.03.2019 12:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, yerel seçimlere 14 gün kala çalışmalarını hızlandırdı. Fatih'in Samatya kıyısında gençlerin denizle bulaşacağı deniz havuzları projesini açıklayan Turan, "Proje hazır, gençler burada kontrollü ve güvenli bir şekilde yüzebilecek" dedi.

En büyük planlamalarının Fatih'te yaşayan gençlerin sportif alanlara ve faaliyetlere ulaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Turan, "Fatih'in bir tarafı kara surları bir tarafı da denizle çevrili ama gençlerin denize güvenli bir şekilde girmeleri için bir yer yok . Şu andaki en büyük düşüncemiz şu; denizde kontrollü olarak, altından deniz suyunun geçtiği büyük bir platform oluşturmak. Gençler bu platformun üzerinde güneşlenip, denize girebilecek" diye konuştu.


"GENÇLERİ DENİZLE BULUŞTURACAĞIZ"

Projenin hazır olduğunu söyleyen Ergün Turan, "Projeyi hazırladık, inşallah Marmara Deniz'i tarafında sahilin temiz olduğu iki üç nokta tespit ediyoruz, bunun bir tanesini ilk etapta kuracağız. Aileler de bu deniz havuzlarına çocukları geldiği zaman, hem can güvenliği hem de emniyeti açısından bir şey olmayacağını bildiği için rahat edecek. İnanıyoruz ki Fatih'teki gençler geçmişte olduğu gibi denizle buluşmuş olacaklar" diye konuştu.

KONTROLLÜ VE GÜVENLİ DENİZ HAVUZU

Denizin içinde havuzların, platformların olacağını söyleyen Turan, projenin denizin içinde ve deniz suyu olacağını aktardı. Turan, güvenlik görevlileri ve can kurtaranların da görev yapacağını ve gençlerin güvenli, kontrollü bir şekilde yüzebileceğini dile getirdi. Seçildiği takdirde 1 Nisan'dan başlayarak Fatih'i ayağa kaldıracaklarını söyleyen Turan, "Gençler şimdi de gelip bazı yerlerden denize girebilir ama kumsal yok, taşların üzerinden geçmek zorundalar. Bunun getirdiği bir takım güvenlik zafiyetleri de var. Kontrollü havuz yapacağımız. Yüzer platform üzerinde bir alan olacak" ifadelerini kullandı.


"SEÇİLDİKTEN SONRA İLK İŞİMİZ PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK"
Projenin Fatih’e yeni bir değer de katacağını ifade eden Turan, "Seçildikten son ilk işimiz bu projeyi hayata geçirmek. Biz Fatih'i tekrar yaşamın merkezi yapmak istiyoruz. Fatih bizim medeniyetimizin doğduğu yer. Sosyal dokuyu güçlendirmemiz lazım. Bunun için de gençlerin ve kadınların burada yaşantılarını kolay kılacak, keyifli hale getirecek yatırımlar ve icraatlarda bulunacağız. Fatih ile ilgili en büyük hayalimiz, ilçeyi önümüzdeki 5 yıl içinde eski muhteşem günlerine kültürün, sanatın, bilimin, konuşulduğu bir yer haline çevirmek" dedi.

 ''BİRKAÇ NOKTADA DENİZ TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARINI DA YAPIYORUZ''
Deniz temizliği çalışmalarına başladıklarını belirten Turan, “Biz şimdi 1 tane düşünüyoruz ama büyük düşünüyoruz. Marmara Denizi kıyısında düşünüyoruz. Birkaç noktada deniz temizliği çalışmalarını da yapıyoruz. Projemiz hazır, ne yapacağımız hazır. Nasıl bir proje geliştireceğimiz hususunda da ilgili firmalarla da görüşmeye yapıyoruz. İnovatif bir iş olarak inşallah burada gençlerin kullanacağı yeni bir konsept olacak” ifadelerini kullandı.  

 

 

YORUMLAR 8
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    suyu temiz olursa iyi olur,bide yetkililerden Florya plaqjının haline bir bakmalarını rica ediyorum,geçen yaz bir gittim,su yosun içinde,sudan çıkınca üstümde pis bir koku vardı.bide üstelik bu plaj paralı. plajdaki bu yosun ve pisliğin sebebi az ötesinde bulunan Florya akvaryumun pisliğini denize boşaltması olabilirmi.
    Cevapla
  • Deniz anası 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkan lodos olduğunda sahilde havuz bırakmaz dalga kıran şarttır
    Cevapla
  • Yüzme bilmeyen TR 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde çoluk çocuklarimizin %95 i yüzme bilmiyor, halbuki ülke sinirlarimiz denizlerle çevrilidir.. Avrupa'daki okullarda yüzme ve kurtma egitimi anaokullardan baslaniliyor, sonuç : çocuklarin yüzme bilme orani %85 , Isviçre'de mesela bu oran %98, halbuki isviçrenin denize siniri yoktur. isviçre Milli egitim münfredatinda yüzme ve kurtarma egitimi zorunludur... Vay şöyle olmuş, böyle olmuş konuşmam, görüyorsunuz.. pekala Türkiye'deki Projelerinizde Yüzme ve kurtarma egitimi varmi ? daha da ileri gideyim, Türkiye genelinde Milletimin %80 i asker polis ambülansci hemsire doktor itfayeci can kurtaranin dahi yüzme ve kurtarma egitiminden bi-haber
    Cevapla
  • Yüzme bilmeyen TR 5 yıl önce Şikayet Et
    ayrica, eger'ki Türkiye'nin ve KKTC 'deki sinirlarimizi haklarimizi kurumak savunmak istiyorsak.. Türkiye Milli Egitim Bakanligi vakit kaybetilmeksizin, ama derhal , TC.Milli egitim münfredatina yüzme ve kurtarma egitimini mecburi kilmali, okullarda yüzme ve kurtma egitimi anaokullardan baslamak suretiyle zorunlu hale getirmeli.. Yüzme bilmeyen bir Millet olarak anilmak zikredilmek istemiyoruz.. Yeni Türkiye'nin uyanma Vaktidir, yüzme ve bogulma esnasinda güvenli sekilde kurtarma yöntemlerin anlatimi tatbikati provasi egitimin Lütuf degil bir zorunluktur.. sözkonusu Vatandir, dolaysiyla çoluk çocuklarimizin Milletimin güvenligi esastir, herseyden üstündür.. saygiyla arz-ederim
    Cevapla
  • seçmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı ve güzel bir proje kim kazanır ise yapılması gereken bir olaydır AK parti adayını tebrik ederim....
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    neden gençlere. yaşlılar yüzemez mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi