El ele verdiler kolunu kaptırdı! HDP doymadı meğer...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 'Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamazlar' sözlerinin perde arkasında HDP ile CHP arasındaki gizli ittifakta 'yönetimde söz sahibi' olma kavgasının olduğu anlaşıldı.

GİRİŞ 18.03.2019 11:48 GÜNCELLEME 18.03.2019 12:13
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

HDP yöneticilerinin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere aday çıkarmadıkları illerde  ‘başkan yardımcılığı’ isteğine CHP yanaşmadı. Bunun üzerine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bombayı patlattı.  Sezai Temelli bir TV programına CHP’yi tehdit ederek “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir” dedi.  


 
YÖNETİMLERİ İSTEDİLER  
 
Kulislere yansıyan bilgilere göre geçen hafta HDP’li bazı yöneticiler gizli ittifak sürecini yöneten CHP’li isimlerle bir araya geldi. HDP’liler Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere aday çıkarmadıkları illerin kazanılması halinde belediye yönetiminde söz sahibi olmak için kendilerinin belirleyeceği isimlere başkan yardımcılığı ve etkin görevler verilmesini istedi.

CHP’li muhataplar ise 'Birçok yerde size zaten meclis üyeliği verdik. Bazı illerde de başkan yardımcılığı sözümüz var. İlk uzlaşmaya sadık kalalım' yanıtı verince HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan o açıklama geldi.  HDP, CHP'yle yaptıkları ittifakı bir kez daha açıkladı. 

 

 

YORUMLAR 112
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Akrebi koynuna alan akrebin bir gün onu sokacağını bilmeli.Tüm duam vatanımın böyle zillet ittifakından zarar görmemesi.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    HDP gerçeği söylüyor da; Birisi Atatür'ün partisi olduğunu iddia ediyor diğeri milliyetçi olduğunu söylüyor, bir diğeri islami değerlerinin yüksek olduğunu söylüyor. Peki yola çıktığınız, kol kola gezdiğiniz, belediye meclislerine taşımaya çalıştığınız kim? PKK nın emrinden çıkamayanlar. Eğer biraz utanmanız varsa hiç biriniz şehit ailelerine taziye ye gitmeyin. Pari yöneticileri siyasi çıkarları için böyle bir yola baş vurmuş olabilir ama bu partilere gönül veren seçmen ne olur bu vebale ortak olmayın. Selam ve dua ile kalın.
    Cevapla
  • Berke Tevfik 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçim başlamadan kavgalar başladı daha kim kazandı belli değil ama savaş başladı ittifak ta patlamalar başladı bakalim ne zamana kadar dayanicaklar
    Cevapla
  • Belcikadan 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyy millet uyan tarihimize Bakarsak biraz kactane ulke kurmusuz ve YIKILMISIZ ve bizi yikanlarda hep icimizdeki dusmanlar olmustur
    Cevapla
  • Başkentli 5 yıl önce Şikayet Et
    UYANIN EY MİLLET!!! Kim kiminle el ele kol kola ittifak yapıyor.Kim kimin değirmenine su taşıyor.Artık gözünüzü açın ve gerçekleri görün ve kendinize gelin.Bu zillet ittifakına 31 Mart'da Osmanlı tokadını yapıştırın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor