44 polisi şehit eden hain pilotun yalanına bak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kullandığı savaş uçağıyla 44 özel harekat polisini şehit eden, ardından TBMM'yi bombalayan darbeci pilot yüzbaşı Uğur Uzunoğlu, savcılıktaki itirafları ve telsiz görüşmelerine rağmen gece boyunca Akıncı Üssü'nde uyuduğunu, saldırıları düzenlemediğini iddia etti.

44 polisi şehit eden hain pilotun yalanına bak
44 polisi şehit eden hain pilotun yalanına bak
GİRİŞ 18.03.2019 11:48 GÜNCELLEME 18.03.2019 11:48
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Darbeci askerlerin, avukatları huzurunda itiraf içeren beyanlarını  mahkeme huzurunda inkar etme stratejisini, Polis Özel Harekat Başkanlığı ile  TBMM'ye bomba atan darbeci pilot Uzunoğlu da uyguladı.

 

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Uzunoğlu, 15 Temmuz'dan bir  gün önce FETÖ'cü pilotlarla eski binbaşı Mehmet Fatih Çavur'un evinde  düzenlenen  darbe toplantısına katıldı. Görev dağılımı yapan darbecilerin uçuş planlarının yer aldığı el  yazısı notlarına göre, Uzunoğlu'na Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalama  görevi verildi.

İhanet girişiminin ilk saatlerinde dörtlü kol şeklinde havalanan  F16'lar arasında Uzunoğlu ve eski yüzbaşı Hüseyin Türk'ün kullandığı "Aslan 3"  çağrı kodlu uçak da vardı.

 

 

Birinci pilot Uzunoğlu, saat 23.55'te Akıncı Üssü'nde bombalı  saldırıları yöneten eski yüzbaşı Ahmet Tosun'a, Polis Özel Harekat Başkanlığı  nizamiyesinde hareketlilik olduğunu, buraya büyük bir atış yapacağını iletti.

Darbeci Tosun da "Mutabık, mutabık, mutabık hocam serbest." diyerek  ihaneti onayladı.

Saatler 00.00'ı gösterdiğinde darbeci Uzunoğlu, onlarca özel harekat  polisinin bulunduğu nizamiyeye GBU-10 tipi akıllı bomba attı. Menfur saldırıda  polislerden 44'ü şehit olurken 36'sı yaralandı.

İHANETİN SES KAYITLARI

Bombalama anına ilişkin darbeci pilotların ihaneti, telsiz kayıtlarına  şöyle yansıdı:

Ahmet Tosun: Hocam A9 bölgesinde, (Polis Özel Harekat Başkanlığı)  nizamiye bölgesinde araç ikaz ettiniz, mutabık mı?

Uğur Uzunoğlu: Mutabık, araç hareketini takiben yaklaşık 15-20 kişi  nizamiyeden giriş yapıyor.

Tosun: Anlaşıldı, nizamiye bölgesinde hareketli hedeflere atış  serbest.

Uzunoğlu: Filo, Aslan 3, nizamiyeye 1 adet atış yapıldı nizamiyeye.

Mustafa Azimetli: Hocam tekrar edin nizamiyede hareketlilik var mı?

Uzunoğlu: Nizamiyede hareketlilik vardı, 1 atış yapıldı.

Azimetli: Anlaşıldı, nizamiyeyi vurduğunuz alındı.

SAVCILIKTA HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde TBMM'nin bombalanması eylemine ikinci  pilot olarak katılan Uzunoğlu, savcılık sorgusunda şu itiraflarda bulundu:

"Uçakta benimle birlikte Hüseyin Türk uçtu. Bir yerde hareketlilik  olduğu söylendi. Ben de uçağın pod cihazını kullanarak hareketlilik olan bölgeyi  buldum. Telsizin başında bulunan kim olduğunu bilmediğim kişi, belirttiği  hareketlilik olan bölgeye ateş etme talimatı verdi. Aslan 1 kodlu lider uçaktaki  (Mustafa) Azimetli binbaşı da 'Hareketli bölge ve hedeflere ateş olacak' dedi. O  bölgeye bir adet GBU-10 bomba atışı yaptım. Ayrıca, bir önceki uçuşumda aynı  şekilde 'sniper poduyla' Gölbaşı ilçesindeki bombalama eyleminde de podla  baktığımda aşağıdaki hareketliliği görüp filoya telsizle anons etmiştim. Bu  noktayı bombalama talimatı filodan gelince polis özel harekat binası olduğunu  bilmediğim bu noktanın nizamiyesine bomba atışı yaptım."

Darbeci Uzunoğlu, bu itiraflarına, telsiz görüşmelerine ve diğer sanık  beyanlarına rağmen mahkeme huzurunda, özel harekata bomba atmadığını, Meclis'e  düzenlenen saldırıda da yer almadığını iddia etti.

Terörle mücadele harekatı kapsamında havalandığını ancak 15 dakika  sonra üsse döndüğünü öne süren Uzunoğlu, gecenin kalan kısmında ise savaş  uçaklarının birbiri ardına havalandığı Akıncı Üssü'nde uyuduğunu söyleyerek  yalanlarını sürdürdü. Uzunoğlu, mahkemedeki çapraz sorgusu sırasında avukatının  yönlendirmesiyle müşteki tarafın sorularını cevaplamadı.

Telsiz görüşmelerinin kendisine ait olmadığını öne süren Uzunoğlu'nu  Adli Tıp Kurumunun (ATK) bilirkişi raporu yalanladı. Zira ATK, darbeci pilotların  görüşmelerinin yer aldığı kayıtlarının orijinal olduğunu ve herhangi bir şekilde  manipülasyona uğramadığını belgeledi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilen Akıncı  Üssü darbe girişimi davası sanıklarından Uzunoğlu hakkında, 45 kez  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Uzunoğlu ile uçan darbeci pilot Hüseyin Türk ise ihanet gecesi,  TBMM'yi bombaladıktan sonra, TÜRKSAT tesislerine 4 MK-82 bombasını atan isimdi.

İKİ SALDIRIDA 51 POLİS ŞEHİT OLDU

Ses hızını aşıp alçaktan uçan savaş uçakları, 15 Temmuz ihanetinin  unutulmayacak anları olarak hafızalardaki yerini aldı.

Sivillere bomba atacak kadar gözünü kan bürüyen ihanet şebekesinin  kontrolündeki F16'ların bombalı saldırılarında 68 kişi şehit oldu, 222 vatandaş  yaralandı.

Darbe girişiminin başarılı olması için her şeyi planlayan darbeciler,  ilk önce kendilerine karşı koyabileceklerini düşündükleri polis özel harekatı  hedef aldı.

İhanet girişiminin ilk saatlerinde, Gölbaşı'ndaki Havacılık Daire  Başkanlığı ile Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan darbeciler, 51 polisi  şehit etti.

İlk bombalı saldırı, saat 23.18'de Polis Havacılık Daire Başkanlığına  yapıldı. Burada helikoptere yakıt ikmali yapan polislerden 7'si şehit olurken 5'i  de yaralandı.

İhanet bombalarının atıldığı bu uçağın kokpitinde pilotlar eski  yüzbaşı Ertan Koral ile üsteğmen Mehmet Çetin Kaplan vardı.

YORUMLAR 90
  • türk 66 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bombayi atan ellerini keseceksin yalan söyleyen dilini keseceksin.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    44 parçaya canlı canlı bölseler
    Cevapla
  • Arife 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın yüzüne tükürecektim son anda tükrüğüme acıdım
    Cevapla
  • Ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara tektip Zelanda daki müslüman katili gibi niye giydirmezlerde böyle cicili bicili kıyafetle çıkartırlar.
    Cevapla
  • Yeni 5 yıl önce Şikayet Et
    Tanıdığım ne kadar sicili bozuk fetöcü varsa top sakal bırakıyor saç uzatıyor. Yalancılık mesleği bunların. Tedbir dedikleri yalan söyleme sanatıydı. Affetmeyin! Allah ellerine düşürmesin öyle adam satarlar !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt