TOKİ'den konut fiyatlarında yüzde 22 indirim kampanyası bugün başladı!

TOKİ, borcunu erken kapatanlara özel yüzde 22 indirim sağlayacak. Başvurular 21 Mart’ta başlayacak ve bu fırsattan, borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. İşte detaylar...

TOKİ'den konut fiyatlarında yüzde 22 indirim kampanyası bugün başladı!
TOKİ'den konut fiyatlarında yüzde 22 indirim kampanyası bugün başladı!
GİRİŞ 21.03.2019 10:36 GÜNCELLEME 21.03.2019 10:36

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeniyle indirim kampanyası düzenlendi. Bu kapsamda bu yıl peşin ödemelerde yüzde 22 indirim yapılacak.  Fırsattan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar TOKİ'den ev almış 210 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte, 21 Mart tarihi itibarı ile vatandaşlarımızın borçlarını kapamalarını müteakip yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz." dedi. Peki başvurular nasıl yapılacak?

 

‘’590 BİN KONUT’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2012’de başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini anımsatan Kurum, bu kapsamda bugüne kadar 590 bin konutun dönüşümünün gerçekleştirildiğini söyledi. Kurum, hedeflerinin mekansal stratejik planı yaparak şehir bazında sanayi-tarım alanlarının uygun yerlerde olduğu kentsel dönüşümü yönetmek olduğunu dile getirdi.

 

Yılda 300 bin, ileriki 5 yılda da bir buçuk milyon konutun dönüşümünü yapmayı hedeflediklerini belirten Kurum, bu bir buçuk milyon konutun da “acil-öncelikli” alanlar olduğunu vurguladı.

Kurum, Kartal’da bir buçuk ay önce elim bir kaza meydana geldiğini anımsatarak, “Biz, beton-demir kalitesine baktığımızda, şu andaki dayanımları 5’te 1 oranında düşük gözüküyor. Yani o binanın ayakta durması zaten bir mucize.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de 6,7 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini bildiren Kurum, “Yaklaşık 21 milyon binadan bahsediyoruz. Şu anki deprem yönetmeliklerine uygun binalar değil. Aynı şekilde1999 Deprem Yönetmeliğine uygun olmayan binalar da var, riskli binalar var. 6,7 milyonun da 1,5 milyonu acil dönüşmesi gerekiyor.” diye konuştu.

TOKİ İndirim

“Yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz”

Bir müjde vermek istediğine dikkati çeken Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar TOKİ’den ev almış vatandaşlarımız var. Şu an ödemelerini yapan 210 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte, inşallah 21 Mart tarihi itibarıyla vatandaşlarımızın borçlarını kapamalarına müteakip yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. 19 Nisan’a kadar sürecek bu kampanyada vatandaşlarımız eğer borçlarını kapatırlarsa yüzde 22 indirimden faydalanabilecekler.

Yüzde 25’ten az olmamak üzere borçlarını kapatabiliyorlar, o yüzde 25’lik kısma da yüzde 22 indirim uygulanıyor. Tamamını kapatırsa yine yüzde 22 indirim uygulanıyor. Bu sayede ödeme güçlüğü çeken vatandaşımıza bir rahatlama getirmek istiyoruz.”

“Kanal İstanbul güzergahı”

İstanbul’un kuzeyine doğru yapılaşmanın kayması durumunda orman alanlarının zarar göreceği endişelerinin anımsatılması üzerine Kurum, şunları söyledi:

“Kuzey’de havalimanımız açıldı. Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yerleşilebilecek uygun alanlarda, nüfus yoğunluğunu artırmadan yatay şehirleşmeye uygun projeyi tasarladık, planlamayı yaptık. Planlama içerisinde ilave buraya 500 bin kişi gelecek.

İstanbul’a ve ülkemize yakışır örnek şehircilik anlayışıyla imar yapılacak. Süreç içerisinde Kanal İstanbul’un inşaatıyla birlikte planlarımızı da onaylayacağız, İstanbul’a ve ülkemize yakışır, örnek bir şehircilik anlayışıyla kesinlikle yoğunluk yapmadan...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?