Teröristin mezarına gitmek isteyen HDP'lilere polis müdahalesi

Tekirdağ'da hükümlü bulunduğu cezaevinde intihar eden PKK'lı Zülküf Gezen'in mezarını ziyaret etmek isteyen ve 'Dağılın' uyarısına taşla karşılık veren HDP'li gruba, polis müdahale etti. Ziyaret için izin verilen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile beraberindeki milletvekilleri ise polis müdahalesinin ardından mezarı ziyaret etmeden mezarlıktan ayrıldı.

GİRİŞ 18.03.2019 14:44 GÜNCELLEME 18.03.2019 14:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Balıkçılarbaşı'nda 10 Ekim 2007 tarihinde el bombasıyla düzenlenen ve 1 polisin şehit, 2'si polis 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının faili PKK'lı terörist Zülküf Gezen, yapılan yargılama sonunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gezen, hükümlü bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kendini çamaşır ipiyle tavana asarak yaşamına son verdi. Gezen'in cenazesi, dün gece İstanbul'dan uçakla Diyarbakır'a getirilip, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

 

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, bugün öğle saatlerinde Gezen'in mezarını ziyaret etmek istedi. Mezarlık önünde güvenlik önlemi alan polisler ise Temelli ve milletvekillerine mezarı ziyaret edebileceklerini ancak gruba izin verilmeyeceğini bildirdi. Polisin 'Dağılın' uyarısında bulunduğu grup, polise taş attı. Polis de gruba TOMA'dan basınçlı su sıkarak müdahale etti. Gruptakiler kaçarak dağılırken, Temelli ve milletvekilleri, mezar ziyaretini gerçekleştirmeden mezarlıktan ayrıldı.

YORUMLAR 9
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri neden bu topraklarda gömülüyor?Askerime polisime kurşun sıkan hain neden burada gömülüyor? Bu hainlere bu topraklarda mezar çok fazla.
    Cevapla
  • İlyas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Allahsız zerdüştler dua bilmezsiniz,fatiha bilmezsiniz. Ne işiniz var mezarda. Slogan atıp devlete küfredecek siniz, yağma var o eskidendi izin mizin yok basın gidin adiler.
    Cevapla
  • Ömer Sivas 5 yıl önce Şikayet Et
    Duzun kurşuna geberiginizin yanına
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bide utanmadan derler bize Türkiye de ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar. yahu baksanıza teörist cenazesine katılmak istiyorsunuzdatutuklanmıyorsunuz bile. eskiden suçlular cellada teslim edilip halkın gözü önünde kafası kesilirdi,hele bir cesede sahip çıkmaya kalkan olsun,oda suç ortağı ilan edilir aynı muameleyi görürdü.
    Cevapla
  • Adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    yaaa bu katil sürüleri geberince neden bu topraklara merasimle gömülüyor aklım almıyor.hem vatana ihanet edeceksin hemde bu topraklarda gömüleceksin.yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor