Nevşehir’de FETÖ’den 11 tutuklama

Nevşehir ve Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Nevşehir’de FETÖ’den 11 tutuklama
Nevşehir’de FETÖ’den 11 tutuklama
GİRİŞ 19.03.2019 02:39 GÜNCELLEME 19.03.2019 02:39

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  FETÖ'nün Nevşehir'deki yapılanmasını aktif hale getirmek için çalıştıkları tespit  edilenlere yönelik Nevşehir ve Kayseri’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda  gözaltına alınan, örgütün sözde Nevşehir il sorumlusu H.S, sözde il ablası G.Y.  ile F.S, İ.A, Y.G, M.Y, F.Ş, Ö.A, T.E, G.E, İ.M, R.P, U.A, A.E, Y.Ç, S.Y, U.A. ve  M.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinden sonra hakim karşısına çıkarılan  zanlılardan, H.S, G.Y, F.S, Y.G, M.Y, Ö.A, T.E, G.E, U.A, S.Y, ve M.Ö. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 Mart'ta düzenlenen operasyonda, Nevşehir'de 15,  Kayseri'de 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Evlerinde 54 bin 550 dolar ile 95 bin 610 lira ve çok sayıda dijital  materyal, örgütsel doküman ve yasaklı yayınlar ele geçirilen zanlıların, örgüt  üyelerinin aktif hale gelebilmesi için çalıştıkları, örgüte finansal destek ve  bazı örgüt üyelerinin yurt dışına kaçışlarını sağladıkları, örgüt üyesi olmaktan  tutuklu bulunanların ailelerine maddi destek sağladıkları ve yabancı uyruklular  adına kayıtlı ikinci bir GSM hattı kullandıkları iddia edilmişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi