Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırılarının ardından toplanan meclisin ilk oturumunda, İmam Nizam ül Hak Thanvi hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okudu.

Parlamento oturumundaki Kuran tilaveti, daha sonra Tahir Navaz tarafından İngilizceye çevrildi. Meclis Başkanı Trevor Mallard ise yaşanan terör olayları sonrası birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

ÖĞRENCİLER EZAN İLE ANDI

Yeni Zelanda'da 50 kişinin şehit edildiği terör saldırısının yaşandığı Christchurch kentindeki Canterbury Üniversitesi'nde öğrenciler şehitleri ezan ile andı. Okunan ezanı Yeni Zelandalı öğrencilerin hepsi ayakta saygı ve huşu içinde dinledi.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • 43... 20.03.2019 13:07
    Hani şehit olan genc ezan okuyorduda cami boş diye uzulmustuk,aslinda Allah butun dunyaya duyurdu onun ezanini,bu haberdeki okunan ezanida,o genç okuyor olarak dinledim,çok etkileyici cok.slam dini teblig edilyor
  • islam 20.03.2019 11:46
    islam korkusu tüm gayri müliler için birdir nlar bir aylık mesafeden bile islamiyetten korkarlar
  • 43... 20.03.2019 01:31
    Bakara suresi 155-156.(Ey mü’minler!İtaat edeni isyan edenden ayırt etmek için)andolsun ki sizi hem biraz korku ve açlıkla hem de mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz.(Ey Resûlüm!)Sabredenlere(lütuf ve ihsanımı)müjdele!Öyle ki onlar,kendilerine bir bela geldiği zaman ancak:“Biz şüphesiz(her şeyimizle)Allah’a aitiz ve(sonunda) yine O’na döneceğiz.”derler.(Çünkü gelen her türlü afet ve musibet,Allah’ın bilgi,irade ve takdiri dâhilindedir.Sabretmek ise, insanın Allah’ın takdirine boyun eğmesi ve günah teşkil eden arzularına engel olmasıdır.)
  • 43... 20.03.2019 01:18
    Hoca,Bakara suresi153,154,155ve 156.ayetleri okuyor.Bakara suresi 153.Ey iman edenler!Sabır ve namaz/dua ile(Allah’tan)yardım isteyin.Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir.(Âyet-i kerîmede geçen sabır ve namaz,karşılaşılacak güçlüklerin çözülmesi için Allahu Teâlâ’nın yardımını sağlayacak bir vesiledir.Sabır;cesaret,zorluklara göğüs germek,direnmek anlamında da ahlâkî bir disiplindir.Namaz;gönlünde Allah sevgisi olan,O’na saygı duyan ve O’nun huzuruna çıkacağına inanan kimsenin iman ve itaatinin bir göstergesi,dînin direği ve kulu Allah’a yaklaştıran bir ibadettir.) 154.Allah yolunda öldürülen kimseler hakkında“ölüler”demeyin.Hayır,aksine onlar diridir,fakat siz(bunu)anlayamazsınız.
  • Yavuz Türkler 19.03.2019 20:43
    Bir çok siyasetcinin yapamadığını Yeni Zellanda Başbakanı ve Halkı yapmıştır. Müslüman Halkın acısnı paylaşan herkese Teşekkürler.
Daha fazla yorum görüntüle