Diyarbakır Belediyesi memur alım sonuçları! Sınav konuları neler?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki Diyarbakır Belediyesi memur alımı sonuçları açıklandı mı?

Diyarbakır Belediyesi memur alım sonuçları! Sınav konuları neler?
Diyarbakır Belediyesi memur alım sonuçları! Sınav konuları neler?
GİRİŞ 20.03.2019 10:22 GÜNCELLEME 20.03.2019 10:22

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Zabıta Memuru, Belediye Trafik Memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet Satış Memuru, Çocuk Eğitimcisi, Eğitmen, Kameraman, Fotoğrafçı, Muhasebeci, Şoför, Tercüman, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Ambar Memuru, Tahsildar, Veznedar, Avukat, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, İmam, Laborant, İstatistikçi, Mühendis, Aşçı, Bahçıvan, Hizmetli, Temizlik Hizmetlisi, Programcı ve Peyzaj Mimarı kadrolarına adaylar 06.03.2019 Çarşamba gününe kadar başvuru işlemlerini tamamladı. Söz konusu kadrolara başvuru yapan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi ve sınavın nasıl olacağını merak ediyor. İşte tüm merak edilenler...

 

DİYARBAKIR BELEDİYESİ MEMUR ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı 7-10/03/2019 tarihleri arasında belediye internet adresinde ilan edileceği belirtilmişti. Ancak henüz sonuç açıklaması yapılmadı.

 

 

Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylar, kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu "Sınav Giriş Belgesine" www.diyarbakir.bel.tr adresinden erişebileceklerdir. Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. 

BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER NE YAPACAK?

- T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır.
- Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.
- Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı 7-10/03/2019 tarihleri arasında belediyemiz internet adresinde ilan edilecektir. Başvuruları kabul edilip sınava çağrılan adaylar, kimlik bilgileri ile sınav yeri ve tarihinin bulunduğu "Sınav Giriş Belgesine"www.diyarbakir.bel.tr adresinden erişebileceklerdir. Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KONULARI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı kültür kongre merkezi hizmet binasında (yenişehir istasyon caddesi no:65) sınav giriş belgelerinde belirtilen tarih ve saatte sözlü sınav yapılacaktır.

Ayrıca itfaiye eri için sınav giriş belgelerinde belirtilen tarih ve saatte başlamak üzere uygulamalı sınav yapılacaktır.

Sözlü sınav ve uygulamalı sınav aynı gün içinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir.

Sınav Konuları:

- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

- Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları ile

kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

- İtfaiye eri sınavı; sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki bölüm halinde yapılacaktır.

- Uygulamalı sınav; kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç

kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi