MSÜ sınav tarihi ne zaman? ÖSYM sınav yerleri ve konuları...

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvurular 27 Şubat tarihinde sona erdi. başvuru yapan adaylar sınavların ne zaman yapılacağını ve sınav yerlerini merak ediyor. İşte MSÜ sınav tarihi ve konuları..

MSÜ sınav tarihi ne zaman? ÖSYM sınav yerleri ve konuları...
MSÜ sınav tarihi ne zaman? ÖSYM sınav yerleri ve konuları...
GİRİŞ 22.03.2019 09:09 GÜNCELLEME 22.03.2019 09:09

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) başvuru yapan adaylar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Adaylarının heyecanla beklediği Milli Savunma Üniversitesi sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Peki MSÜ sınav tarihi ne zaman? Sınavda hangi konular yer alacak?

 

MSÜ SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, ÖSYM tarafından 7 Nisan 2019'da 2019-MSÜ düzenlenecek.

 

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Nisan 2019'daki sınav, tüm il merkezlerinde gerçekleştirilecek, sınav günü saat 10.00'a kadar adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları, yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak.

Sınav yerleri ise henüz açıklanmadı. Sınav yerleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sayfası ÖSYM AİS üzerinden sınav giriş belgelerinin yayınlanması ile belli olacak. Sınav belgelerinin ise sınavdan en geç bir hafta öncesinde açıklanması bekleniyor. Genel kanaat ise sınav giriş belgelerinin 23 - 24 Mart tarihlerinde(sınavdan iki hafta önce) açıklanması yönünde…

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için 2019-MSÜ'ye katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak gerekiyor. 2019-MSÜ'ye katılacak adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 29 Nisan-17 Mayıs'ta "https://www.personeltemin.msb.gov.tr" internet adresine girerek yapmaları gerekiyor.

Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına çağrılmayacak.

MSÜ SINAVINDA KAÇ SORU YER ALACAK?

Bu yıl ikinci kez yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi sınavlarında askeri öğrenci adaylar ı135 dakikalık sürede ter dökecek.

Testin alt testleri ve soru sayıları aşağıdaki gibi olacaktır:

- Türkçe (40 soru)

- Sosyal Bilimler

- Tarih (5 soru)

- Coğrafya (5 soru)

- Felsefe (5 soru)

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları) (5 soru)

- Temel Matematik (40 soru)

- Fen Bilimleri

- Fizik (7 soru)

- Kimya (7 soru)

- Biyoloji (6 soru)

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...