Pazartesi günü okul tatil mi? 01 Nisan tüm okullar kapalı mı olacak?

1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusuna öğrenciler ve veliler yanıt arıyor. Belediye seçimleri bu sene 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sandık başına gidecek olan vatandaşlar, “1 Nisan’da okullar tatil mi?” sorusuna yanıt arıyorlar. Peki 01 Nisan resmi tatil mi olacak? Hangi kamu kuruluşları çalışmayacak? İşte

Pazartesi günü okul tatil mi? 01 Nisan tüm okullar kapalı mı olacak?
Pazartesi günü okul tatil mi? 01 Nisan tüm okullar kapalı mı olacak?
GİRİŞ 27.03.2019 09:03 GÜNCELLEME 27.03.2019 09:03

1 Nisan 2019 Pazartesi günü yerel seçim nedeniyle ile resmi tatil sayılacak mı? Tüm özel ve devlet okullarında oy verme işlemi gerçekleşebilecektir. Oy verme akşam saatlerine doğru sona erecek ve sayım aşamasına geçilecek. Ve bu işlem geç saatlere kadar devam edecek. Bu sebepten ötürü geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi okulların tatil olması gündeme geldi. Peki Okullar, hastaneler, bankalar, PTT, dershaneler, kamu kuruluşları açık mı? Öğretmenlere, polislere, memurlara tatil mi, idari izinli mi?

 

 

01 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

1 Nisan 2019 Pazartesi günün resmi tatil olup olmadığı hakkında resmi açıklama gelmedi. Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçim döneminde de okulların tekrardan eğitim ve öğretime hazır hale getirilebilmesi adına eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi.

 

 

KAMU KURUMLARI, DEVLET DAİRELERİ AÇIK MI?

Okullar bahsettiğimiz üzere 1 Nisan günü kapalı durumdalar. Fakat kamu daireleri 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaklar. Akabinde memurlar ve diğer kamu çalışanlarını da görevlerine devam edecekler.

01 NİSAN BANKALAR AÇIK MI?

1 Nisan tarihinde Ziraat Bankası, Halkbank gibi devlet bankaları ile Finansbank, İş Bankası, Garanti Bankası gibi özel bankalar açık olacaklardır. Finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

PTT AÇIK MI KAPALI MI OLACAK?

PTT 1840 yılında kurulmuş ülkemizin en eski kamu dairelerindendir. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi PTT yani postane de 1 Nisan tarihinde hizmet vermeye devam edecektir.

01 NİSAN 2019 HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Gerek özel ve kamu devlet hastaneler, gerekse aile sağlık merkezleri ve diğer sağlık kurum ve kuruluşları Pazartesi günleri açık olacaklar. Vatandaşlar polikliniklerde tedavi görebilecekler, doktorlar da çalışmalarına devam edecekler.

Seçimlerde görevli memurlar, polisler idari izinli mi sayılacaklar?

Geçtiğimiz seçimlerde seçimlerde görev alan bütün memurlar ertesi gün idari izinli sayılmışlardır. Ancak bu seçim dönemi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca yine geçtiğimiz seçimlerde görev alan polis ve jandarmalar ise yine memurların aksine ertesi gün idari izinli sayılmamışlardı. Açıklama yapılmasının ardından detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri