PKK ile mücadelede yeni dönem

Son dönemlerde PKK ile mücadelede önemli bir konsept değişikliğine giden ve yerli/milli unsurlarla akıllı mühimmatları daha çok kullanmaya başlayan Türkiye, teröristlere saklandıkları her yeri dar edecek yeni bir projeyi daha tamamladı. Türk güvenlik güçlerinin sahip olduğu termobarik patlayıcı, teröristler nerede saklanırsa saklansın onları bulup yok edebilecek şekilde geliştirildi. SİHA ve İHA'ların baskısından mağaraların en dibine saklanmak zorun kalan ve kafalarını oradan çıkaramayan teröristlerin inlerine 'Tendürek' projesi kapsamında üretilen bombalarla girilecek.

PKK ile mücadelede yeni dönem
PKK ile mücadelede yeni dönem
GİRİŞ 26.03.2019 06:02 GÜNCELLEME 26.03.2019 06:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Terör örgütü unsurlarına gerek yurt içinde gerek yurt dışında düzenlediği operasyonlar ve aldığı tedbirlerle teröristlere adeta son yılların en büyük hezimetini yaşatan Türkiye, örgütü 'bir daha belini doğrultamayacak' bir noktaya getirmek için kararlı adımlar atmaya devam ediyor.

 

 

Sahip olduğu İHA/SİHA imkanlarını yerli ve milli silah sistemleriyle taçlandıran ve terör örgütlerini 'geldiklerinde' değil, 'bulundukları yerde' imha etme stratejisi izleyen Türkiye, yeni sahip olduğu termobarik bomba ile örgüt mensuplarının inlerine gerçek anlamda girmeye hazırlanıyor.

TÜNELDEN SIZMA VE MAĞARADA SAKLANMA DÖNEMİ SONA ERECEK

 

 

Güvenlik kaynakları, harp başlıkları için termobarik patlayıcı geliştirilmesi projesi olan TENDÜREK kapsamında üretimi yapılan başlıkların çok farklı silah sistemleriyle kullanılabileceğine işaret etti.

Buna göre söz konusu termobarik patlayıcılı başlıklar uçak bombaları, anti tank mühimmatları ve küçük kalibreli mühimmatlarda yer alacak.

Uzmanlara göre güvenlik güçlerinin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen ve bu nedenle sadece tünellerden saldırıp, mağaralarda saklanmaya çalışan teröristlerin bu yöntemi, Tendürek projesi kapsamında geliştirilen harp başlıklarıyla boşa düşürülmüş olacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ilk kez yaptığı termobarik patlayıcılarda TÜBİTAK SAGE'nin yükleniciliğindeki projede TÜBİTAK MAM ve Makina Kimya Enstitüsü de yer alıyor.
Diğer toz patlayıcılara göre daha ucuz olmasının yanı sıra etki alanı çok geniş olan termobarik patlayıcılarda seri üretime geçilmesi, Türkiye'nin bu alandaki dışa bağımlılığını da büyük oranda ortadan kaldırmış oldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözcü gastesi yahudilerinmi türklerinmi?
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Cigerleri yanacak itlerin buhat olacaklar.
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun savunma sanayimiz için üretenlerimizden daima etkisi ve etki alanı çok güçlü olanlardan üretelim ARGE’ler ihracatlar yapalım ihracatlarımızla dost ve kardeş ülkelerin savunmalarını da her zaman güçlendirelim.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK da taktik değiştiriyor yeni saldırı taktik leri ABD nin verdiği ihalarla saldırmaya başladı ABD artık açık açık bize saldırıyor biz de ABD ye muhalif guruplara iha temin edelim aynısıyla karşılık verelim madem kalleşçe işler yapıyorlar
    Cevapla
  • DEDE KORKUT 5 yıl önce Şikayet Et
    HDP artık adını değistirip LFKD yapsın,"Lağım Farelerini Koruma Derneği" Yoksa bu lağım farelerinin soyu kuruyacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor