Yalçın Topçu: Ben Muhsin Başkan’ı 16 yaşında orada tanıdım

Büyük Birlik Partisi kurucu lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 10. yıldönümünde Yerli Düşünce Derneği’nde düzenlenen programda anıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan programda merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde ebediyete irtihal eden arkadaşları için dualar okundu.

Yalçın Topçu: Ben Muhsin Başkan’ı 16 yaşında orada tanıdım
Yalçın Topçu: Ben Muhsin Başkan’ı 16 yaşında orada tanıdım
GİRİŞ 26.03.2019 11:50 GÜNCELLEME 26.03.2019 11:50

Programda konuşan Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu her yıl bu hüznü yeniden yaşadıklarını belirterek “buradaki arkadaşlarımızın birçoğu ile onunla epey bir mesai yaşama bahtiyarlığına sahip olduk; onun yol arkadaşları olduk, yoldaşı olduk. Ben Muhsin Başkan’ı 16 yaşında SSK Hastanesi Acil Servisinde diğergâmlık (başkalarının yardımına koşmak) özelliği yüksek bir ağabey olarak tanıdım. ‘Ebedi siyasi liderim’ dediğim genel başkanımla ilahi takdir gereği 52 yaşında ayrıldık” dedi.

"Millet onu gönlüne yazdı"

Topçu  Muhsin Yazıcıoğlu’nu tanımlarken “milletinin ve inançlarının değerlerini ülkesinin köyünde, şehrinde, sokağında, taş medrese dediği ceza evinde, tecrit hücrelerinde, mecliste; yani ömrünün her anında ve her yerde yaşamış ve yaşatmaya çalışmış ve her yerde o şartlara bağlı kamış birisidir. Buna bizim jenerasyonumuzdan aynı hücrede hapis yatmış arkadaşları, C5 koğuşundaki işkenceyi bilen kişiler de  şahittirler. O milletinin ve değerlerinin Yusuf yüzlüsü, Alperen’i, Gazi Deviş’i Serdengeçti’si ve ülkücülerin Muhsin Başkan’ı idi. Milleti onu gönlüne yazdı ve ondan razı oldu. Eminim Rabbim de razıdır. Onunla mesaisi olan herkes şahittir ki, o iyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir gönüldaş, iyi bir baba, iyi bir başkan ve ‘secde-i Rahman’da iki büklüm iyi bir kul idi.” ifadelerini kullandı.

"Acı zulüm 10 yıldır yüreğimizi dağlıyor"

Yerli Düşünce Derneği adına açıklama yapan Dernek Genel Sekreteri Nizam Şahin; "Merhum Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı tam 10 yıl oldu. Onun her zaman kullandığı tabirle ‘acı zulüm’ 10 yıldır yüreğimizi dağlıyor. Sevenleri onsuz adeta divaneye döndü. Çünkü bu bağlılığı hak eden, sevenlerin her birinin yüreğine dokunan, herkesin sevgisini ve saygısını hakkıyla taşıyan, herkeste emeği olan, kısaca hayatı boyunca yüreğinin ekmeğini yiyen bir kişiydi."

"Hayatı zaten şiir gibiydi, finali destana dönüştü"

"Tanıyanlar onun siyaset becerisine, partisinin oy oranına, söylemlerinin kuvvetine bakmadan adamlığına meftun oldu. Bazıları için kardeş, bazıları için ağabey, bazıları için baba, bazıları için sağlam bir yoldaş ve pek çoğu için tam bir liderdi. Kader onu, bembeyaz, tertemiz karlarla kefenledi. O 'sonsuzluğun sahibine' uçarken, kalanlar üşüyordu. Hayatı zaten şiir gibiydi finali ise destana dönüştü.

"O, değerler aşığı, bir mana yolcusuydu"

"Bundan 10 yıl önce Türk milleti büyük bir vatanseverini, kahramanını kaybetti. İslam âlemi Muhsin Abi’sinden mahrum kaldı. Türk devleti Muhsin Bey’in eksikliğini yaşıyor. Milliyetçi-ülkücü hareket Muhsin Başkanı’nı özlüyor. Az yaşadı, öz yaşadı, silinmez izler, unutulmaz hatıralar bırakarak tertemiz uçtu gitti. Fakat adı da şanı da halen diridir. Çünkü O bir ruh adamdı, dava adamıydı.Onun mirası fikirleri ve inandığı değerlerdir. Cismani bir mirası yoktur. Aidiyet değerleredir. Asıl olan zarf değil mazruftur. Onu siyasetin dar kalıplarına ve girift dünyasına hapsedenler onu anlamamış, onunla yaşamamış ve onu bilememiştir. O siyaset üstü bir kişiydi. O değerler aşığı, bir mana yolcusuydu. Milleti ve sevenleri ona minnettardır. Allah da ondan razı olsun. Ruhu şad mekanı cennet olsun."

Programa Nizam-ı Alem Ocakları Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Nizam Şahin, eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, eski BBP MKYK üyesi Mustafa Baykuş, eski BBP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Işıldar, Türk Hukuk Estitüsü Eski Genel Başkanı Yıldırım Ak, Yusufiyeli Ülkücülerden Kadir Başar, Ülkücü sinema yönetmeni Öner Kılıç, Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu Başkanı Levent Yücel ve gaziler ile Türk dünyasından öğrenciler katıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!