Sarıyer'e turist yağacak

31 Mart seçimleri için geri sayım sürerken Sarıyer de Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar’ın 62 projesi için gün sayıyor. Bayraktar’ın Çevre ve Yaşam başlığı altında duyurduğu projeler, marka olacak ve Sarıyer’e turist çekecek pek çok doğa ve tabiat parkı içeriyor. İşte Sarıyerlilerin de içinde yaşadıkları mavi ve yeşilden doyasıya istifade etmesini sağlayacak Çevre ve Yaşam projeleri…

Sarıyer'e turist yağacak
Sarıyer'e turist yağacak
GİRİŞ 26.03.2019 11:51 GÜNCELLEME 26.03.2019 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar’ın, boğazın incisi Sarıyer’e renk katacak çevre ve yaşam projeleri herkese heyecanlandırdı. Çevre ve yaşam projelerinin ana fikri ise daha yaşanabilir ve 24 saat temiz bir Sarıyer. Projelerini Sarıyer’in doğasına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere hazırlayan Salih Bayraktar, çöp toplama ve atık dönüşümü projesi ile Sarıyer’in çöp toplama sistemine yepyeni bir vizyon kazandıracak. Hedeflenen bu projeyle aynı zamanda geri dönüşüm hizmeti sağlayarak Sarıyer’in doğasına sahip çıkılacak. Temiz bir Sarıyer için çalışacaklarını açıklayan Bayraktar, düzenli ve sistemli olarak atıkların toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanacağını söyledi. Bayraktar projesini özetlerken, “Sarıyer günün her saatinde tertemiz olacak.” dedi.

 

 

TİCARİ HAYAT ZENGİNLEŞECEK

Bayraktar’ın, Sarıyer’in tarihi ve doğal güzelliklerinin markalaşmasına ve ticari hayatının zenginleşmesine katkı sağlayacak projelerinden biride Rumeli Kavağı’nda yapacağı çalışmalar olacak.

Projeye göre Sarıyer’in en güzide mekânlarından olan Rumeli Kavağı’nın tüm altyapı sorunlarına çözüm getirilirken, Rumeli Kavağı’nın tüm doğal güzellikleri korunacak. Rumeli Kavağı daha temiz ve güvenli bir yaşam alanına dönüştürülecek. Karadeniz’in girişinde önemli bir lokasyon olan Kavak Meydanı da yenilenerek yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecek. Proje, Sarıyer’in tarihi ve doğal güzelliklerinin markalaşmasına ve Sarıyer’in ticari hayatının zenginleşmesine katkı sağlayacak.

 

 

BALIK PAZARI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Planlaması tamamlanan projeye göre Sarıyer Çayırbaşı ve Büyükdere mevkiine balık pazarı kurulacak. Sarıyer sahilinde adeta bir cazibe merkezi haline gelecek olan balık pazarı, hem balıkçıların yüzünü güldürecek hem de Sarıyer’in ticari hayatını zenginleştirecek. İstanbul’un en taze balıkları ve en nezih balık restoranları bu pazarda yer alacak. Geçimini balıkçılıktan sağlayan binlerce Sarıyerli aile projeyi merakla bekliyor.

 AYAZAĞA DERESİ ISLAH EDİLECEK

Ayazağa Deresi’nin ıslah edilmesi çalışmalarına büyük önem verdiklerini açıklayan Bayraktar, çalışmalar için ıslah projesinin hazır olduğunu söyledi. Proje ile özellikle yağışlı havalarda oluşan su baskınlarının önüne geçilmesi ve Sarıyerlilerin güvenli bir şekilde hayatını sürdürebilmesi hedefleniyor. Sarıyer Ayazağa Mahallesi'nden geçen Ayazağa Deresi'nin sularının aşır yağışla birlikte taşması sonucu bölge halkı büyük mağduriyet yaşıyordu. Geçtiğimiz aylarda Ayazağa Deresi'nin suları, aşır yağışın etkisiyle taştı. Yükselen sular nedeniyle, dere kenarında bulunan 4 evde su baskını oluştu. 

SARIYER’E TABİAT PARKI GELİYOR

Sarıyer’in doğal dokusunu daha da zenginleştirecek olan Sarıyer Tabiat Parkı projesi, aynı zamanda Sarıyerliler için çok özel bir sosyalleşme alanı olacak. Bayraktar’ın çevre ve yaşam projeleri içerisinde yer alan Kefeliköy Tabiat Parkı, Ptt Evleri, Çayırbaşı, Kazım Karabekir Mahallelerini kapsayacak. Tabiat Parkı’nda araştırmaya yönelik tema bahçelerinin ve biyolojik göletlerin yanı sıra kamp ve festival alanları da yer alacak. Sarıyer Tabiat Parkı’nda Sarıyerliler doğal yaşamın keyfini doyasıya yaşayacak.

HACIOSMAN’A DOĞA PARKI

Bayraktar’ın çevre ve yaşam projeleri Sarıyer’e renk katacak. Yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu Sarıyer’in en değerli doğal güzelliklerinden biri olan Hacıosman Korusu hak ettiği ilgiye bu projeyle sahip olacak. Hacıosman Doğa Parkı projesiyle 1 milyon metrekarelik ormanlık alan güçlendirilerek, güvenle ziyaret edilebilen bir doğal oksijen sahasına dönüştürülecek.

KURTYOLU MESİR ALANI

Ayazağa’na yapılması planlanaı Kurtyolu Mesire alanı da önemli projeler arasında yerini aldı. Sarıyer’i her yönden zenginleştirecek 1 milyon metrekare proje alanına sahip Ayazağa Kurtyolu Mesire Alanı, herkesin moral kaynağı olacak. Özellikle ailelerin huzurlu ve eğlenceli vakit geçirebilmesi için her konforun düşünüldüğü bu proje şehir hayatına mutluluk katacak.

TATİL SARIYER’E GELİYOR

Bayraktar’ın projesiyle Sarıyerliler artık yaz aylarının güzelliklerini Sarıyer’den uzaklaşmadan, Rumeli Feneri’nde yapılacak olan Sarıyer Aile Kampı ile yaşayabilecek. Birçok eğlenceli aktiviteye uygun olarak tasarlanan Sarıyer Aile Kampı’nda, bungalov evlerde konaklama imkânı, sosyal tesislerde ve spor komplekslerinde keyifli vakit geçirebilme şansı olacak. Çocuklar için de oyun alanlarının bulunacağı bu doğal ortamda, Sarıyerliler şehrin karmaşasından uzaklaşabilecek ve proje sayesinde Sarıyer’in muhteşem doğasıyla kesintisiz ve daha uzun vakit geçirebilecek. 

DÖRT DÖRTLÜK HALK PLAJI

Sarıyer’in sosyal hayatını şenlendirecek Gümüşdere - Kısırkaya halk plajı projesi, sahip olduğu konfor alanlarıyla 24 saat canlı, güvenli ve huzur dolu bir mekâna dönüşecek. Sarıyerliler 165 bin 208 metrekarelik alanda denizin ve güneşin tadını çıkarırken, Sarıyer sahili yepyeni bir yaşam alanına daha sahip olacak. Halk plajı projesinin büyük ilgi gördüğü öğrenilirken, Sarıyer’de ilk kez dört dörtlük bir halk plajı yapılmış olacak.

SARIYER’E ÇOCUK KÖYÜ GELİYOR

Bayraktar’ın projesi olarak, Sarıyer’e çocuk köyü kurulacak. Sarıyerli çocuklar, kurulacak olan bu köyde sportif faaliyetlerde bulunurken, kitap okumadan, müzik çalışmalarına kadar birbirinden eğitici aktivitelerin içinde yer alacak. Bayraktar, çocukların geleceği ve onların iyi yetiştirilmesi için ellerinden gelen her projeyi hayata geçireceklerini vurguladı. Bayraktar, “Çocuklarımızın düşünsel ve bedensel gelişimlerini sağlamak amacıyla, içerisinde eğitim amaçlı donatılar, kamp yerleri, sosyal aktivite alanları, çocukların yeteneklerini sergileyebilecekleri sanat atölyelerinin yer aldığı Çocuk Köyü projesi, Sarıyer’imize çok yakışacak.” dedi.

MODERN SEMT PAZARLARINA RİNG SEFERLERİ YAPILACAK

Sarıyer’in Fatih Sultan Mehmet, Ayazağa, Ferahevler, Tarabya, Bahçeköy, İstinye, Zekeriyaköy, Merkez ve Cumhuriyet mahallelerine modern semt pazarları geliyor. Semt pazarlarının daha konforlu ve daha kolay ulaşılabilir olması için tasarlanan modern semt pazarlarında; gıdadan giyime, ev tekstilinden aksesuarlara kadar tüm ihtiyaçlar için birçok hizmet yer alacak. Geleneksel pazar kültürünün sağlıklı bir şekilde devam etmesine modern koşullarla imkân sağlamayı planlayan bu proje, Sarıyer’in hem sosyal hem de ticari hayatına yepyeni bir renk katacak. Ayrıca pazar alanı ve otopark arasında sefer düzenleyecek ring servisler ile pazara ulaşım kolaylaşacak.

KÖY ÜRÜNLERİ PAZARI DA KURULACAK

Bir diğer projede ise Sarıyerlilerin güvenle alışveriş yapabileceği düzenli ve daimi bir köy ürünleri pazarı kurulacak. Pazarda Sarıyerlilerin kendi ürettiği ürünler yer alacak. Her zaman taze ve doğal ürünlerin yer alacağı pazarda Sarıyerliler hem uygun hem de sağlıklı besinlere kolayca ulaşabilecek. Çevre ilçelerin de rağbet göstereceği bu pazar aynı zamanda Sarıyer’in ticari hayatını da zenginleştirecek. Köy ürünleri pazarı, köyler, merkez, PTT Evleri, İstinye ve Reşitpaşa’da kurulacak.

YORUMLAR 1
  • Ömer süt 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah rabbim hayırlısıyla nasip eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!