Gaziantep adayı Fatma Şahin kimdir? AK Parti Fatma Şahin'in biyografisi!

AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin kimdir? 1966 senesinde Gaziantep'te dünyaya gelen Fatma Şahin aslen nereli ve kaç yaşındadır? İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesinden mezun olan Fatma Şahin'in detaylı biyografisi...

Gaziantep adayı Fatma Şahin kimdir? AK Parti Fatma Şahin'in biyografisi!
Gaziantep adayı Fatma Şahin kimdir? AK Parti Fatma Şahin'in biyografisi!
GİRİŞ 31.03.2019 15:40 GÜNCELLEME 31.03.2019 15:40

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 senesinde Gaziantep’te hayata gözlerini açmıştır. AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, ilkokul eğitimini İstiklal İlkokulumda tamamlarken lise eğitimini ise Kız Lisesi’nde bitirmiştir.

FATMA ŞAHİN BİYOGRAFİSİ

 

 

Evli ve iki çocuk sahibi olan Fatma Şahin, üniversite eğitimini de İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi’nden Kimya Mühendisi olarak bitirmiştir.

Eğitim yaşantının hemen ardından özel bir şirkette İşletme Mühendisi unvanıyla çalışmaya atılan Fatma Şahin, 18 sene süresince İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak faaliyetlerini icra etmiştir.

 

 

2001 tarihinde Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olarak çalışmalarda bulunan Şahin, 2002 tarihinde düzenlenen seçimlerde Gaziantep milletvekili unvanıyla göreve getirilmiştir.

3 dönem boyunca (22, 23 ve 24.dönem) Gaziantep milletvekilliği görevini yürüten Fatma Şahin 2007 senesinde Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olarak faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

6 Temmuz 2011 tarihinde ilan edilen 61.Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı unvanıyla göreve atanan Şahin, sürdürdüğü bu görevi 26 Aralık 2013 tarihinde bırakıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Fatma Şahin, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde 54,7%’lik oy oranıyla seçilerek, ülkemizin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olarak göreve atanmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin