Nihat Zeybekci kimdir aslen nerelidir? İzmir Belediye Başkan adayı biyografisi

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci kimdir? 1961 tarihinde Denizli'de doğan Nihat Zeybekci aslen nereli ve kaç yaşındadır? Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Nihat Zeybekci biyografisi...

Nihat Zeybekci kimdir aslen nerelidir? İzmir Belediye Başkan adayı biyografisi
Nihat Zeybekci kimdir aslen nerelidir? İzmir Belediye Başkan adayı biyografisi
GİRİŞ 27.03.2019 09:41 GÜNCELLEME 27.03.2019 09:41

Nihat Zeybekci 1 Ocak 1961 tarihinde Denizli'de doğdu. İlk ve ortaokulu Tavas’ta bitirdi. Lise eğitimini parasız yatılı sınavlarında sağladığı başarıya Kütahya'da tamamlamasının ardından Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 

Üniversite’de okuduğu süre boyunca bir dış ticaret şirketinde çalıştı. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. 

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Nihat Zeybekci, 4 çocuk babasıdır ve Ayşen Zeybekci ile evlidir. Nihat Zeybekci, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti İzmir Belediye Başkan Adayı oldu.

Profesyonel iş yaşamına İstanbul’da özel sektörde başladı. Denizli'de bir tekstil firmasının ihracat müdürlüğünü yaptı. 

Nihat Zeybekci, 1994 yılında ise Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulunan Zeybekci, Denizci Platform Sözcülüğü görevini üstlendi ve iki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 

2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Zeybekci, Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevini üstlendiği Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi. 

2005–2011 arasında ise Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009–2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. 

2009 Türkiye Yerel Seçimleri'nde tekrar AK Parti Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi. 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimlerine katılmak için görevinden istifa etti. 

2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Denizli milletvekili adayı oldu ve meclise girdi. 

AK Parti MKYK üyesi olan Zeybekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Enerji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından 26 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Ekonomi Bakanlığı görevine atandı. 

Nihat Zeybekci, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmetinde tekrar Ekonomi Bakanı olarak yer aldı. 

Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde Denizli milletvekili olarak tekrar meclise girdi. 

Seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamayınca ve koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamadı ve erken seçim kararı alındı. 

Davutoğlu başkanlığında kurulan Seçim Hükümetinde de Ekonomi Bakanı olarak yer aldı. 

Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde tekrar meclise girdi ve Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükümeti'nde Ekonomi Bakanlığı görevini Mustafa Elitaş'a devretti. 

Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti'nde Ekonomi Bakanı olarak görevlendirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır