2 bin 500 Kadın Polis alımı ne zaman yapılacak? Önlisans mezunu adaylar da...

Polis Akademisi tarafından 2.500 polis alımı yapacağını duyurmuştu. Yayımlanan ilana göre lisans ve önlisans mezunu 2 bin 500 kadın polis memuru alımı yapılacak. Peki alımlar ne zaman? Başvuru tarihi belli oldu mu?

2 bin 500 Kadın Polis alımı ne zaman yapılacak? Önlisans mezunu adaylar da...
2 bin 500 Kadın Polis alımı ne zaman yapılacak? Önlisans mezunu adaylar da...
GİRİŞ 29.03.2019 09:53 GÜNCELLEME 29.03.2019 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan bir müjde veriyorum. Tüm Türkiye'deki karakollarımıza 2 bin 500 kadın polis alacağız, onları eğiteceğiz. Şimdi onların da alımına çıkıyoruz. O güven masasında nezaketleriyle, orada gösterecekleri ev sahiplikleriyle vatandaşlara yardımcı olacaklar, destek olacaklar. Karakollarımızı da Ankara'nın her tarafında açmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer vermişti. Bu açıklamanın ardından adaylar başvuru şartlarını ve başvuruların ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Bunun üzerine Polis Akademisi bir duyuru yayımladı. Peki 2500 polis alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler olacak?

 

POMEM DUYURUSU

Polis Akademisi, resmi sayfası üzerinden 24. Dönem Pomem sınav duyurusu hakkında;

 

“İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatlarıyla, Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası” uygulaması hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda, başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI!

EGM 2 Bin 500 polis alımları için yapılan açıklamalarda öğrenim durumlarında lisans mezunlarının başvuru yapılabileceği ifade edildi. Vatandaşların bayan polis alımlarında ön lisans mezunu adayların da başvuru yapmak istedikleri ifade edilince; "istiyor musunuz önlisans mezunları başvuru yapabilsin mi" diye sordu Bakan Soylu yaptığı daha sonra yaptığı açıklamada önlisans mezunu adayların başvuru yapabileceğini ifade etti.

BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Polis Akademisi tarafından başvuru ile ilgili henüz bir kılavuz yayınlanmadı. 2.500 kadın polis alımı ile ilgili kılavuzun yayınlanması ile birlikte başvuru şartları da belli olacak. Kılavuz yayınlanır yayınlanmaz detayları haber7.com üzerinden takip edebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • Lisans mezunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kpss puan şartı 55 olmalı lisansta önlisansta eşit ve adil olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi