Bozcaada'da konut problemi tarihe karışacak

Bozcaada ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Erdoğan Madak, ada sakinleriyle buluştu. Madak, Bozcaada ilçesi için hayata geçirmeyi düşündüğü proje ve çalışmaları anlattı.

Bozcaada'da konut problemi tarihe karışacak
Bozcaada'da konut problemi tarihe karışacak
GİRİŞ 27.03.2019 12:10 GÜNCELLEME 27.03.2019 12:10

Mevcut Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ı da eleştiren Madak; “Belediye Başkanlığı makam koltuğunda oturan sayın Hakan Can Yılmaz, 5 yıldır gidip Toplu Konut İdaresi’ne bir kez Bozcaada’da toplu konut ihtiyacı var. Gelin bizim konutlarımızı yapın dedi mi?” diye sordu.

“Yaklaşık 2 ay adaylık sürecimde Toplu Konut İdaresi’ne gittim. Bozcaada’nın konut problemi var dedim. TOKİ’den yetkililer ‘Ama bunun için kimse bize gelmedi. Kimse böyle bir talepte bulunmadı’ dediler” diyen Madak; “Şimdi sayın Can Yılmaz çıkmış, ‘Bozcaada’nın konut problemini çözmek Devletin işi.’ diyor. Eyvallah ama koltukta oturanlar kendini Bozcaada’ya karşı sorumlu hissetmeli. Sayın Can Yılmaz, bir kere gidip Bozcaada’da çözemediğim bir konut problemi var ve gelin bunu çözün demeli” şeklinde konuştu.

Madak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sayın Can Yılmaz ‘1 Nisan’dan sonra ben Başkan olursam bu konut problemini çözecek misiniz?’ diyor. Sayın Yılmaz, ben inanıyorum, inşallah ada halkı 31 Mart’ta bu yetkiyi bana verecek ve ben de bu konut problemini en kısa sürede çözeceğim. Hem de 5 yılda değil, inşallah daha kısa sürede bu işi çözüp artık Bozcaada’nın konut problemini tarihe gömeceğiz. Çok net söylüyorum. Bozcaada’da yapılacak konutlar, gerçek ihtiyaç sahipleri için yapılacaktır.”

MADAK SÖZ VERDİ

Bozcaada için düşündükleri konutları yapacaklarına dair söz veren Madak; “Bozcaada mimarisine uygun, iki katlı, içinde yaşam alanları ve çocuk oyun parkları olan Bozcaada’ya yakışır konutlar yapacağız. Bu konutları Bozcaada halkıyla buluşturacağız, buradan da bunun sözünü veriyorum. 5 yılda yapılamayanı yaptık ve o alana Toplu Konut tabelasını diktik. İnşallah 1 Nisan’da sizlerden yetkiyi alınca hızla bu süreci takip edip bu konuyu çözeceğiz” dedi. Bu açıklamalarının ardından Madak, ada sakinlerinden yoğun alkış aldı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti