Vahşice katledilen Zeynep'in son görüntüleri ortaya çıktı

Kırklareli'nde boğulup, başına tuğla vurularak öldürülen Zeynep Esin'in kaybolmadan önce dün saat 12.14'te mahalle bakkalından alışveriş yaparken güvenlik kamerasınca görüntülendiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.03.2019 15:56 GÜNCELLEME 29.03.2019 17:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kırklareli'nde boğulup, başına tuğla vurularak öldürülen Zeynep Esin'in kaybolmadan önce dün saat 12.14'te mahalle bakkalından alışveriş yaparken güvenlik kamerasınca görüntülendiği ortaya çıktı.

 

 

Kız çocuğunun, ölü bulunmasından yaklaşık 11 saat önce Yayla  Mahallesi'ndeki evine 200 metre uzaklıktaki bakkaldaki görüntüleri güvenlik  kameraları tarafından kaydedildi.

Mahalle bakkalı Tanju Demirci, Zeynep'in dün iki kez bakkala geldiğini ve şeker aldığını belirterek, "Kendisine bir şeyler aldı, yiyecek aldı. O saatten sonra da ortada görünmedi. Kayıp olduğunu öğrenince onu aramaya başladık. Bakkala geldiğinde çok neşeliydi. Çok sevimli bir kızdı, kimseye de saygısızlığı yoktu" dedi.

 

 

KUZENİ GÖZALTINA ALINDI

 Kırklareli'nde metruk binada 11 yaşındaki kız  çocuğunun ölü bulunmasına ilişkin kuzeni gözaltına alındı. 

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün metruk bir binada 11  yaşındaki Zeynep Esin'in ölü bulunmasına ilişkin çalışmasını sürdürüyor.

Bu kapsamda, maktulün teyzesinin oğlu Kerem S. (28) gözaltına alındı.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

"TÜM KENT YASTA"  

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, valilik binasında düzenlediği basın  toplantısında, dün gece yaşanan olay nedeniyle tüm kentin yasta olduğunu söyledi.

Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Vali Bilgin,  kayıp ihbarının ardından yapılan arama çalışması sonrası Zeynep Esin'in cansız  bedeninin metruk bir binada katledilmiş olarak bulunduğunu anımsattı.

Zanlının da kısa sürede yakalandığını vurgulayan Vali Bilgin, "Olayın  zanlısı aradan 2 saat geçmeden yakalanmış, aynı zamanda zanlı kızımızın  ailesinden, akrabasıdır. Zanlının 13 suçtan sabıkası vardır. Konu ile emniyet  müdürlüğümüz ekiplerinin özverili çalışması sonucun tüm idari tahkikatlar  yapılmış, adli tahkikatlar yapılmak üzere adli makamlara zanlı teslim edilmiştir.  Cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma anda olay yürütülmektedir." dedi.

 Aileye başsağlığı dileyen Vali Bilgin, "huzur kenti" olarak anılan  Kırklareli'nin huzurunu kaçıracak hiçbir olaya müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Bir gazetecinin "Bu gaddarca bir şey, neden öldürüldü?" sorusuna  Bilgin, "Bunun nedeni olamaz, genç bir kızımız, çocuğumuz, hepimizin evladı var.  Açıkça söylüyorum bu gaddarca, haince bunun izahı olamaz." yanıtını verdi.

AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, beraberinde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar ve İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz ile birlikte, öldürülen Zeynep Esin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Mahallede toplanan kalabalık, Vali ile beraberindekileri, 'İdam istiyoruz' sloganıyla karşıladı. Bunun üzerine Vali Bilgin, "Ölüye saygılı olalım. Cenazemiz var. Ölüye saygılı olup, dua edelim" dedi.

YENİ EV VERİLECEK

Zeynep Esin'in evine girerek, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulunan Vali Bilgin, kötü şartlarda yaşayan aile bireylerine, yerleşmeleri için daire vereceklerini söyledi. Evden ayrılırken, Bilgin'i karşılayanlar, mahallelerinde uyuşturucu kullanımı ve satışı olduğunu söyleyerek, önlem alınmasını ve mahallelerine güvenlik kameraları konulmasını istedi. Bilgin ise kameraların konulacağını belirterek, "Uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Ben geldikten sonra yaptığımız operasyonlarla önce 98, daha sonra 87 kişiyi yakaladık. Uyuşturucu operasyonları devam ediyor. Uyuşturucu ile hep birlikte mücadele edeceğiz ve önüne geçeceğiz" diye konuştu.

Vali Bilgin, mahalle sakinlerinin yine 'idam' sloganları atması üzerine, "Ben de idam istiyorum ama yasalarımız buna müsait değil. Sizinle aynı fikirdeyiz, aynı taraftayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Zeynep Esin'in dün eve gelmemesi üzerine ailesi polise kayıp  başvurusunda bulunmuştu. Başvurunun ardından yapılan arama çalışmalarında çocuğun  cesedi evlerine yaklaşık iki kilometre uzaktaki Bademlik Mahallesi'nde metruk bir  binada bulunmuş, Zeynep Esin'in başına tuğla ile vurularak öldürüldüğü tespit  edilmişti.

YORUMLAR 4
  • vatansever46 5 yıl önce Şikayet Et
    çok çok üzücü bir durum...yapanın ALLAH belasını versin inşallah.
    Cevapla
  • ferhat 5 yıl önce Şikayet Et
    çocukları önce yakın çevrenizden koruyun, olmaz demeyin, kayseri'de tanık kalmasın diye çocuklara kurşun sıktılar
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    neden öldürecek,kıza tacize yeltendi,sonra kızın söyleyeceğinden korkup öldürdü. başka ne sebeb olabilir.
    Cevapla
  • Muttaki 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sabırlar versin ailesine... çok üzüldüm, kelime bulamıyorum yazacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!