Sokak hayvanları için Sarıyer’den kalıcı çözüm arayışı

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar, sokak hayvanları konusuna kalıcı bir çözüm üretmek için İstanbul’da faaliyet gösteren Hayvan hakları savunucusu dernekler, sokak hayvanları için çözüm bekleyen mahallelerin muhtarları ve akademisyenleri aynı masa etrafında buluşturdu.

Sokak hayvanları için Sarıyer’den kalıcı çözüm arayışı
Sokak hayvanları için Sarıyer’den kalıcı çözüm arayışı
GİRİŞ 29.03.2019 16:48 GÜNCELLEME 29.03.2019 16:48

Bayraktar, ''Sokak hayvanlarını sorun olarak görmüyoruz. Hayvanların da sorunları var. Beslenme, aşı, şefkat ve kısırlaştırma gibi sorunlarını çözdüğümüzde sokak hayvanları da doğal hayatın bir parçası olur.'' dedi. Bayraktar’ın 7 yıl önce sokakta yaralı bulup sahiplendiği Kömür isimli köpeğinin sokaktaki doğal yaşamın içinde gününü geçirmesi ve Sarıyer’in maskotu olması, bakımının ise Salih Bayraktar tarafından yapılması, benzer bir modeli çözüm önerisi olarak gündeme getirdi.

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan adayı Salih Bayraktar, Sarıyer’in çözülmesi gereken önemli meselelerinden birisi olan sokak hayvanlarına kalıcı bir çözüm üretmek için de kolları sıvadı. Bayraktar, İstanbul’da ve Sarıyer’de faaliyet gösteren Hayvan Hakları Savunucusu Sivil Toplum Kuruluşları, sokak hayvanları için çözüm bekleyen mahallelerin muhtarları, sakinleri ve konuyla ilgili akademisyenleri aynı masa etrafında buluşturdu. Herkesi dinleyen Bayraktar, 1 Nisan sonrası belediye bünyesinde bir istişare meclisi oluşturma önerisini not aldı. Bayraktar, 7 yıl önce sokakta yaralı bulup sahiplendiği ve 7 yıldır sokaklarda özgürce dolaşarak Sarıyer’in maskotu olan köpeği Kömür’ün hikayesini anlatarak, belediye destekli gönüllülerce yürütülecek sahiplendirme modelinin örnek bir çözüm teşkil edebileceğini, nihai çözüm için istişarelere devam edeceklerini anlattı. 

KÖPEĞİ KÖMÜRLE GELDİ

7 yıl önce sokaktan sahiplendiği köpeği Kömür’ü proje tanıtım toplantısında ailesinin bir parçası gibi sahneye çıkararak hayvanlara şefkatini gösteren Bayraktar, sokak hayvanları konusunu akademisyenler, hayvan hakları savunucusu dernekler ve Sarıyerlilerle bir araya gelerek masaya yatırdı. Sokak hayvanları meselesinin konuşulduğu toplantıya da köpeği Kömür ile birlikte gelen Bayraktar, tüm taraflarla beraber sokak hayvanları konusunda Türkiye’ye mal olacak kalıcı bir çözüm üretmek istediklerini söyledi. İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya sokak hayvanları konusunda örnek çalışmalar yapan Kağıthane Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Şaban Demirel ile AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Binnur Hattat da katıldı. 

KÖPEĞİ KÖMÜR’ÜN HİKÂYESİNİ ANLATTI

Salih Bayraktar, tüm Sarıyer tarafından sevilen ve bölgede maskot haline gelen köpeği Kömür’ün hikayesini anlattı. Bayraktar, “7 yıl kadar önce eve geldiğimde kapımın önünde bir köpek vardı ve yaralıydı. Darbe almıştı. Gözümün içine bakıyor, vücut diliyle adeta benimle konuşuyordu. Dedim ki, Salih imtihan geldi. Hadi bu imtihanı ver bakalım dedim. O an sahiplendim ve veterinere götürdük. O günden sonra Kömür bizim ailemizin bir parçası oldu. O kadar sadakatli bir hayvan ki, köpekte bu kadar sadakatin olduğunu ben tabii hayvan sahibi olunca anladım. 7 yıldır beraberiz. Muhteşem bir hayvan. Kömür sadece bizim değil. Sarıyer merkezde yaşayan herkesin tanıdığı bir maskot oldu. İki gün tedaviye gönderdiğim zaman herkes Kömür’ü soruyor.” diye konuştu.

HAYVANLARA DA HİZMET EDECEĞİZ

Bayraktar, konuşmasında şunları söyledi: “Bizim hayvanları bir sorun olarak görmememiz lazım. Çünkü onlar da yaşamın bir parçası. Fakat hayvanların da çözülmesi gereken sorunları var. İnsanlara hizmet ettiğimiz gibi hayvanlara da hizmet etmemiz gerekiyor.” Hayvanların sorunlarına dair çözümler için 1 Nisan’dan itibaren paydaşlarla birlikte çalışacaklarının altını çizen Bayraktar, “Akademisyenler, hayvan hakları savunucusu dernekler ve sokak hayvanları ile ilgili sağlık ve güvenlik problemi yaşanan mahallerin sakinleri ve muhtarlarımız ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hayvanları barınaklara hapsetmek de sokaklarda kontrolsüz şekilde tümüyle başıboş bırakmak da doğru değil. Hem hayvanları doğal hayattan koparmayacağız, hem tek tek takibini yapacağız. Ben yaptım oldu mantığıyla yaptığınız hiçbir proje kabul görmüyor. Paydaşların bunu kabul etmesi, sahiplenmesi lazım. Tamam, bu demesi lazım. Sarıyer’de gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir modeli hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

STK TEMSİLCİLERİNDEN TOPLANTI TEŞEKKÜRÜ

Hayvan hakları savunucusu derneklerin yöneticileri ve üyeleri de toplantıda İstanbul’un farklı bölgelerindeki çeşitli hayvan barınaklarıyla ilgili şikayetlerini ve duyumlarını Bayraktar’a iletti. Bayraktar’a kendilerini davet ettiği ve dinlediği için teşekkür eden derneklerin yöneticileri, 1 Nisan’da belediye başkanı olduğunda AK Partili Kağıthane Belediyesi’nde olduğu gibi bir hayvan hakları meclisi oluşturulması taleplerini gündeme getirdi. Bayraktar, iletilen sorunların takipçisi olacağını ve hayvanlara karşı bireysel kötü tutumların tespit edilmesi halinde bir daha cesaret edilemeyecek şekilde yaptırımdan yana olduğunu kaydetti. Bayraktar, toplantıda ve özel sohbetler sırasında dile getirilen doğal yaşam parkı, belediye destekli sahiplendirme ve diğer önerilerin üzerinde çalışacaklarını vurguladı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı