YSK SİVAS seçim sonuçları paylaşıldı! 2019 yerel seçim ilçe oy oranları!

Sivas 31 Mart seçim sonuçları oy sayımlarından elde edilen verilerle beraber Yüksek Seçim Kurulu'nca ilan ediliyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Hikmi Bilgin, CHP'den Ali Akyıldız Sivas Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere halkın tercihine sunuldu. Sivas'da hangi parti önde? Sandık başında oy kullananlar için YSK Sivas ilçe ilçe seçim sonuçları belli olacak.

YSK SİVAS seçim sonuçları paylaşıldı! 2019 yerel seçim ilçe oy oranları!
YSK SİVAS seçim sonuçları paylaşıldı! 2019 yerel seçim ilçe oy oranları!
GİRİŞ 01.04.2019 11:15 GÜNCELLEME 01.04.2019 11:15

Sivas Büyükşehir Belediye başkanı adayı, 31 Mart yerel seçimleri oy sayımlarından alınan bilgiler doğrultusunda YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından duyurulacak. AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi)'den aday olarak açıklanan Hikmi Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den aday olarak açıklanan Ali Akyıldız ve diğer partilerden aday olduğunu gösteren isimler vatandaşın tercihine bırakıldı. Sivas seçim sonuçları doğrultusunda hangi parti önde? Sandık başında oy kullanma işlemini tamamlayan on yüzlerce vatandaş 31 Mart tarihinde Sivas Belediye Başkanının kim olacağını belirleyecek. Peki, Sivas'da Hikmi Bilgin mi Ali Akyıldız mi önde? Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde oy sayım işleminin sona ermesinin arkasından canlı seçim sonuçları secim.haber7.com/2019/ adresinden ilan edilecek...

 

 

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

Son yapılan seçimlerde Sivas'da AK Parti yüzde 58,23 ile kazandı ve Sami Aydın belediye başkanı seçildi.

 

 

Sami Aydın AKP 58,23%

Doğan Ürgüp BBP 30,84%

Murat Taşer MHP 7,97%

Gülümser Heper CHP 4,71%

Kürşat Ergün MHP 3,77%

Sabahattin Tokgöz SP 2,00%

2014 Sivas Seçim Sonuçları

2018 SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Sivas'da AK PARTİ 54,69% MHP 18,99% CHP 15,22% İYİ PARTİ 6,81% HDP 2,18%

2018 sivas genel seçim sonuçları

Sivas'ın Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli, Zara ilçelerinin 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

31 MART SEÇİMLERİNDE SİVAS'TAN ADAY OLANLAR

AK Parti Hikmi Bilgin

1972 senesinde Sivas'ta hayata gözlerini açan Hikmi Bilgin, gerek ilk ve orta öğrenimini gerekse lise öğrenimini doğduğu il olan Sivas'ta bitirmiştir. Üniversite eğitimini ise 1995 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden tamamlayarak mezun olmuştur.

ak parti hikmi bilgin

CHP Ali Akyıldız

1 Haziran 1964 senesinde Sivas'ta hayata gözlerini açan Ali Akyıldız, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Bölümü'nden tamamlayarak mezun olmuştur. Sivas CHP adayı olan Ali Akyıldız, evli ve bir çocuk sahibidir. 

chp ali akyıldız

BBP Doğan Ürgüp

1956 senesinde Sivas'ta hayata gözlerini açan Doğan Ürgüp hem ilk ve orta öğrenimini hem de lise eğitimini Sivas'ta tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk sahibi olan Doğan Ürgüp, üniversite eğitimini ise Erzurum'da bitirerek mezun olmuştur.

bbp doğan ürgüp

MHP Mehmet Er

1955 senesinde Sivas'ta hayata gözlerini açan Mehmet Er, ilkokul eğitimini Kızılırmak İlkokulu'nda ve ortaokul öğrenimini ise Behrampaşa Ortaokulu'nda bitirmiştir. Evli ve üç çocuk sahibi olan Mehmet Er, lise eğitimini ise Kongre Lisesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur.

mhp mehmet er

31 MART YEREL SEÇİM OY NASIL KULLANILIR?

Oy verme günü yanınıza TC. Kimilik Numaralı; TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.

Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.

Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.

Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

31 Mart Oy Pusulası

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ KULLANILACAK OYLAR

Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar

Büyükşehir Belediye Başkanı
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Köylerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi

OY KULLANMA SAATİ KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis Saat 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak

Bu illerimiz dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!