Gizli protokol yaptılar! Şimdi karar senin

57 milyon seçmen yarın sandık başına gidiyor. Vatandaş oylarıyla belediye başkanları ve diğer yerel yöneticileri seçecek olsa da, HDP ve Kandil’in CHP, İyi Parti, Saadet ittifakında belirleyici olması, seçimleri “beka” meselesi haline getiriyor.

Gizli protokol yaptılar!  Şimdi karar senin
Gizli protokol yaptılar! Şimdi karar senin
GİRİŞ 30.03.2019 08:49 GÜNCELLEME 31.03.2019 13:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi geldi çattı. 57 milyon seçmen yarın 194 bin 390 sandıkta tercihini ortaya koyacak. Bu seçimde sadece büyükşehir, il, ilçe, belde ve köyleri yönetecek isimler değil aynı zamanda Türkiye’nin bekası oylanacak.

 

 

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP seçimlere haftalar kala CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin adaylarını destekleme kararı verdi. Bu 3 parti buna karşılık listelerinde HDP/PKK'lı isimlere yer verdi. CHP 229, Saadet Partisi 82, İYİ Parti ise terörle ilgili kaydı olan 29 ismi listelerine aldı. Seçmenler yarın sandık başında bu tabloya ilişkin kanaatlerini ortaya koyacak.

GİZLİ PROTOKOL İMZALANDI

 

 

HDP verdiği destek karşılığında 3 partiden tavizler kopardı. Birçok ilde belediyelere bağlı bazı kuruluşlarla belediye başkan yardımcılıklarının HDP'lilere teslim edilmesi yönünde ön protokoller imzalandı. Manisa'da CHP ile HDP'nin belediyeyi nasıl bölüştüklerini ortaya koyan ses kayıtları hâlâ yalanlanmadı. Yarın, belediyelerin kamu kaynaklarını Kandil'e aktaran HDP'lilere teslim edilip edilmeyeceği karara bağlanacak.

FETÖ VE SOL TERÖR DE VAR

Sadece PKK değil, sol terör örgütleri ve FETÖ de CHP-SP ve İYİ Parti listelerinde kendine yer buldu. Adaylar arasında FETÖ ile bağlantılı 45, sol örgütlerle irtibatlı 40 isim var. Bazı ilçelerde yaralı teröristlerin tedavisine yardımcı olan adaylar yarışa sokuldu. Yarın bu tartışmalı isimlerin belediye yönetimlerinde söz sahibi olup olmayacaklarına karar verilecek.

HAİNLERE CEVAP OLSUN

MİT TIR’ları, 7 Şubat ve 17/25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişiminde millet iradesine kast eden terör örgütü FETÖ de pusuda olacak. “Oy verin, bu musibet defolup gitsin” diyerek Cumhur İttifakı’nı hedef alan terörist Ekrem Dumanlı ile yine firari FETÖ’cü Tarık Toros’un “31 Mart seçimlerinde AKP oy kaybederse hareketlenmeler olacak” sözleri ya destek bulacak ya da reddedilecek.

VURGUNCULARI SEVİNDİRME

4 yılda akrabaları milyoner olan CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile yolsuzluk yaptığı için İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Ataşehir eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi gibi isimler Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterildi. Yarın sandık başına giden vatandaşlar ya bu vurgunlara ‘dur’ diyecek ya da devamına rıza gösterecek.

AB'YE MEYDAN OKU

Cumhur İttifakı aleyhine bir hava oluşturmak için seçimlere günler kala Türkiye ile müzakereleri askıya alan Avrupa Parlamentosu’nun kararı da fiili olarak güvenoyuna sunulacak. Cezaevindeki FETÖ’cüler, PKK’lılar ve Gezi eylemlerini organize eden Sorosçuların salınmasını isteyen Avrupa Birliği’ne teslim olma ya da meydan okuma kararını yine millet verecek.

SALDIRIYA DUR DEYİN

Türk ekonomisi üzerindeki manipülasyonlar da fiilen oylamaya sunulacak. Son 2 ayda döviz stoklayarak seçimlere 10 gün kala dolar operasyonlarına girişenlere ya ‘dur’ denilecek, ya da yeni oyunlara kapı aralanacak. 31 Mart, yine seçime günler kala düzmece raporlarla sonuçları etkilemeye çalışan JP Morgan gibi uluslararası finans kuruluşları ile hesaplaşma günü olacak.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASİ UZANTISI İTİRAF ETMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ittifakı en açık şekilde ifşa edenlerden oldu. Temelli, “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir” dedi. Temelli, ayrıca “Barışa, demokrasiye, geleceğinize sahip çıkın. Eğer aday çıkarmamışsak AK Parti-MHP bloğuna karşı olan bizim de adayımızdır, oyunuzu ona basın” sözleriyle CHP’ye destek istedi.

AHMET TÜRK AÇIKLAMIŞTI

CHP’nin HDP ile yaptığı görüşmeleri HDP’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir sabah kahvaltısında bir araya geldiklerini belirten Türk, görüşmeyi eski bir CHP’linin ayarladığını belirterek, “İnanıyorum ki söylediklerimiz etkili olur. Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz, çok açık konuşmaz ama söylediklerimi onayladı. Karşı çıkışı olmadı” demiş ve CHP-HDP ittifakının temellerinin atıldığını ifşa etmişti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 16
  • ANKARALI 5 yıl önce Şikayet Et
    VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR.Durmak yok yola DEVAM.
    Cevapla
  • Muharrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ittifaktaki insanlara kandilden karayılanı getirip bunu seçeceksiniz desen hepsi gönül hoşnutluğu içinde giderler tıpış tıpış ona oy verirler bunları tek kriterleri var seçecekleri kişinin müslüman olmaması şartını taşıyan herkese oy verebilme potansiyelleri var.
    Cevapla
  • Ümit Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    Yine oyum Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • malatya44 5 yıl önce Şikayet Et
    bu terörist ahmet türk hasta ve yaşlı diye hapisten çıkarıldı nasıl olurda belediye başkanı adayı olur.gerçekten devletimiz bu duruma el koymalı ve kanunları gözden geçirmeli
    Cevapla
  • Tolga 5 yıl önce Şikayet Et
    Ankara ve İstanbul kritik. Sandığa git.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'