HATAY seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!

Hatay 31 Mart seçim sonuçları yapılan oy sayımlarına göre Yüksek Seçim Kurulu tarafından anlık olarak açıklanıyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den İbrahim Güler ve CHP'den Lütfü Savaş Hatay Büyükşehir Belediye başkanı olmak için yarışıyor. Peki Hatay'da hangi parti önde? İşte sandık başına giden binlerce vatandaş için YSK Hatay canlı ilçe ilçe seçim sonuçları…

HATAY seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
HATAY seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
GİRİŞ 01.04.2019 08:52 GÜNCELLEME 01.04.2019 08:52

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy sayımları açıklandıktan sonra belli olacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'den aday olan İbrahim Güler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den aday olan Lütfü Savaş ve diğer partilerden aday olanlar vatandaşların tercihine bırakıldı. Hatay seçim sonuçlarına göre hangi parti önde? Sandık başına giden yüz binlerce vatandaş, Hatay Belediye Başkanını belirliyor. Peki 31 Mart Hatay seçimlerinde İbrahim Güler'mi yoksa Lütfü Savaş'mı önde? Yüksek Seçim Kurulu oy sayım işlemini tamamlamasının ardından canlı seçim sonuçları secim.haber7.com/2019/ adresinden saniye saniye duyurulacaktır.

 

2014 HATAY YEREL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

Son yapılan seçimlerde Hatay'da “AK Parti yüzde % 41.01 ile belediye başkanlığını kazandı.

 

Sadullah Ergin AK Parti 40,43%

Lütfü Savaş CHP 41,01%

Mete Aslan MHP 15,41%

Yusuf Öfgeli HDP 1,33%

Necmettin Çalışkan SP 0,84%

2014 Hatay Seçim Sonuçları


2018 SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Hatay'da AK PARTİ % 36.2 MHP % 14.44 CHP % 30.58 İYİ PARTİ % 6.53 HDP % 11.02

Hatay 2018 Seçim Sonuçları

Hatay'ın Altınözü, Antakya, ‎Arsuz, Belen,‎ Defne, Dörtyol,‎ Erzin,‎ Hassa,‎ İskenderun‎ ,Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı,‎ Samandağ‎ ve Yayladağı‎ ilçeleri anbean 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

31 MART SEÇİMLERİNDE HATAY'DAN ADAY OLANLAR!

İbrahim Güler / AK PARTİ

1976 doğumlu olan İbrahim Güler, Gazi Universitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinden mezun oldu. 1997-2005 yıllarında Edirne, Şanlıurfa ve Hatay'da öğretmenlik yapan Güler, iyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve Almanca biliyor. 2018 yılında AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevini yaptı.

İbrahim Güler

Lütfü Savaş / CHP

1965 yılında Yayladağı'nda doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. 1984 yılında Eskişehir Anadolu Universitesi Tıp Fakültesi'ne girdi, 1990 yılında mezun oldu.

Lütfü Savaş

Ahmet Yıldız / SP

1969 Altınözü'nde doğdu. İlkokul eğitimini Belen İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul ve liseyi Belen Lisesi'nde okudu.
Ankara Universitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994 tarihinde mezun oldu. 1996'da avukatlık stajını tamamladı. 2003-2005 tarihleri arasında Berlin'de Berlin-CDI Institute'ta bilgisayar uygulamaları tasarım teknikleri eğitimini bitirdi.

1969 Altınözü'nde doğdu. İlkokul eğitimini Belen İlkokulu'nda tamamladı. Ortaokul ve liseyi Belen Lisesi'nde okudu.  Ankara Universitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994 tarihinde mezun oldu. 1996'da avukatlık stajını tamamladı.  2003-2005 tarihleri arasında Berlin'de Berlin-CDI Institute'ta bilgisayar uygulamaları tasarım teknikleri eğitimini bitirdi.

Ercan Akarpınar / DSP

1966 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Universitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Tarım ürünleri ticareti yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Ercan Akarpınar

Malik Sökmen / BTP

Hatay'ın Antakya ilçesinde 1976 doğdu. Azerbaycan Devlet Neft Akademisi mezunudur. Petrol mühendisliği yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk sahibidir. 

31 MART YEREL SEÇİM OY NASIL KULLANILIR?

Oy verme günü yanınıza TC. Kimilik Numaralı; TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.

Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.

Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.

Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

31 Mart Oy Pusulası

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ KULLANILACAK OYLAR

Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar

Büyükşehir Belediye Başkanı
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Köylerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi

OY KULLANMA SAATİ KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis Saat 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak

Bu illerimiz dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'