SAKARYA seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!

Sakarya 31 Mart seçim sonuçları yapılan oy sayımlarına göre Yüksek Seçim Kurulu tarafından canlı olarak açıklanıyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Ekrem Yüce ve İyi parti'den Serdar Kaman Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı olmak için yarışıyor. Peki Sakarya'da hangi parti önde? İşte sandık başına giden binlerce vatandaş için YSK Sakarya anlık ilçe ilçe seçim sonuçları…

SAKARYA seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
SAKARYA seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
GİRİŞ 01.04.2019 08:51 GÜNCELLEME 01.04.2019 08:51

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy sayımları açıklandıktan sonra belli olacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'den aday olan Ekrem Yüce, İyi parti'den aday olan Serdar Kaman ve diğer partilerden aday olanlar vatandaşların tercihine bırakıldı. Sakarya seçim sonuçlarına göre hangi parti önde? Sandık başına giden yüz binlerce vatandaş, Sakarya Belediye Başkanını belirliyor. Peki 31 Mart Sakarya seçimlerinde Yücel Yücel yılmaz'mı Serdar Kaman'mı önde? Yüksek Seçim Kurulu oy sayım işlemini tamamlamasının ardından canlı seçim sonuçları secim.haber7.com/2019/ adresinden saniye saniye duyurulacaktır.

 

2014 SAKARYA YEREL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

Son yapılan seçimlerde Sakarya'da “AK Parti yüzde % 57.89 ile belediye başkanlığını kazandı.

 

- Süleyman Dişli AK Parti 57,89%

- Ahmet Tufan Demircioğlu MHP 26,78%

- Abidin Birinci SP 3,08%

- Ayşegül Altıntaş HDP 0,81%

2014 Sakarya seçim sonuçları

2018 SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Sakarya'da AK PARTİ % 58.18 MHP % 13.64 CHP %13.71 İYİ PARTİ % 9.39 HDP % 2.7

Sakarya'nın Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Karesi, İvrindi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk, ilçelerinin anlık 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

31 MART SEÇİMLERİNDE SAKARYA'DAN ADAY OLANLAR!

Ekrem Yüce / Ak Parti

İlk ve orta öğrenimini Pamukova'da, lise öğrenimini Kırklareli Atatürk Lisesi ile Adapazarı İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Universitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümünde Yüksek Mühendis olarak tamamladı. Kırklareli, Erzurum ve Adana gibi illerimizde Diyanet Teşkilatı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlarda devlet memurluğu ve idari görevlerde bulundu.ÇAY-KUR Araştırma Enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğü'nde Mühendislik, Karadeniz Teknik Universitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü'nde Okutmanlık yaptı. Bu görevine Rize Universitesi'nde de devam etti. Adapazarı Merkez Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 

Ekrem Yüce

Serdar Kaman / İYİ Parti

1965 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1987 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve 1987-1988 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü asistanlığı görevini üstlendi. 1988-1993 yıllarında SSK Okmeydanı Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi alan Serdar Kaman, 1993-1995 yılları arasında ise Rize Ardeşen Devlet Hastanesi Başhekimlik ve uzman hekimlik görevinde bulundu.

Serdar Kaman

Fahrettin Abay / SP

1952 yılında Sakarya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sakarya'da tamamlayan Abay, 1985 yılından itibaren siyasetin farklı kademelerinde görev yaptı.
Abay, evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Fahrettin Abay

31 MART YEREL SEÇİM OY NASIL KULLANILIR?

Oy verme günü yanınıza TC. Kimilik Numaralı; TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.

Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.

Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.

Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

31 Mart Oy Pusulası

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ KULLANILACAK OYLAR

Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar

Büyükşehir Belediye Başkanı
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Köylerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi

OY KULLANMA SAATİ KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis Saat 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak

Bu illerimiz dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!