İşte Belediye Başkanı belli olan iller!

31 Mart yerel seçimlerinde oyların sayılmasının ardından gelen ilk sonuçlara göre 13'ü Büyükşehir 53 ilin başkanları belli oldu.

İşte Belediye Başkanı belli olan iller!
İşte Belediye Başkanı belli olan iller!
GİRİŞ 31.03.2019 20:52 GÜNCELLEME 01.04.2019 01:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gaziantep, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Kırıkkale, Çorum, Giresun, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Malatya, Sivas, Adıyaman, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Kilis, Uşak, Nevşehir, Tokat, Trabzon, Niğde, Düzce, Rize, Gümüşhane, Afyonkarahisar, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Zonguldak ve Şırnak'ın Belediye Başkanları belli oldu.

 

 

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, bu illerde AK Parti'nin adayları yarışı önde tamamlandı. İzmir, Çanakkale, Ardahan, Sinop, Bolu, Bilecik ve Burdur'da CHP'nin, Kırşehir ve Artvin'de ise seçimi Millet İttifakı'nın adayı kazandı. Osmaniye, Bartın, Iğdır, Kastamonu, Karaman ve Karabük'te ise MHP'nin adayı yarışı önde bitirdi. Kars, Batman, Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Siirt'te ise HDP'nin adayları seçimi kazandı. Tunceli'de ise TKP'nin adayı seçim yarışını önde bitirdi. 

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında DBP'li Bitlis Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, İçişleri Bakanlığı tarafından da dönemin Valisi Ahmet Çınar Belediye Başkan Vekili olarak atandı. Bitlis'te bu kez Cumhur itifakı adayı AK Parti'li Nesrullah Tanğlay seçimi kazanarak, yeni başkan oldu.

 

 

Nesrullah Tanğlay, ilk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladı. Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü'nden mezun olan Tanğlay, 23 yıldır ticaretle uğraşıyor. AK Parti'nin kuruluşuyla siyasete başlayan Tanğlay, mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, Yerel Yönimler Başkanlığı, Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 8 Şubat 2015 yılından itibaren AK Parti İl Başkanlığı görevini sürdüren Tanğlay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

SİVAS'TA AK PARTİ'NİN ADAYI KAZANDI

Sivas Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hilmi Bilgin kazandı.

KİLİS'TE YENİ BAŞKAN AK PARTİ'Lİ MEHMET ABDİ BULUT

Kilis'te, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, en çok oyu AK Parti'li aday Mehmet Abdi Bulut aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Bulut, Kilis'in yeni belediye başkanı oldu.

Kilis'te mevcut belediye başkanı Hasan Kara'nın yerine AK Parti'den aday gösterilen Mehmet Abdi Bulut, oyların sayılmasının ardından kesin olmayan sonuçlara göre, belediye başkanı seçildi.

Kilis'te, 1967 yılında doğan Mehmet Ali Bulut, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra avukatlık yaptı. AK Parti'den 2009 yılında Kilis Belediye Başkanlığı'na seçilen, evli ve 3 çocuk babası Bulut, bir dönem bu görevi yürüttü.

TOKAT'TA AK PARTİ'Lİ EYÜP EROĞLU YENİDEN BAŞKAN 

Tokat'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Tokat Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre, oyların çoğunluğunu elde eden AK Parti adayı Eyüp Eroğlu (42) kazandı.

Tokat'ta AK Parti'den yeniden aday gösterilen mevcut Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kent merkezindeki seçmenlerin çoğunluğunun oyunu elde ederek yeniden başkan seçildi.

ŞIRNAK'TA AK PARTİ'NİN ADAYI KAZANDI 

Şırnak Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mehmet Yarka kazanması kentte sevinçle kutlandı. 

Seçim AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik, Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve partililer, il başkanlığında seçim sonuçlarını takip etti.

İlk sonuçların ardından partililer büyük mutluluk yaşayarak slogan attı, halay çekti. Daha sonra il binası önünde toplanan partililer, davul zurna, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti, meşale yaktı slogan attı.

ARTVİN'DE MİLLET İTTİFAKI ADAYI DEMİRHAN ELÇİN KAZANDI

Artvin´de Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı adayı CHP'li Demirhan Elçin kazandı.

Artvin'de Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı adayı CHP'li Demirhan Elçin kazandı. Artvin'de Belediye Başkanlığı'nı AK Partili Mehmet Kocatepe yürütüyordu. Artvin'de AK Parti; Arhavi, Hopa, Borçka, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde belediyeleri kaybetti. Bu ilçelerin tamamında CHP'li adaylar kazandı. AK Parti sadece Murgul ilçesinde seçimi kazandı.

RİZE'DE AK PARTİ'NİN ADAYI KAZANDI

Rize Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Rahmi Metin kazandı.

Rize Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Rahmi Metin kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Rahmi Metin 25 bin 447, CHP adayı Ayhan Akyüz 4 bin 690 oy aldı.

GAZİANTEP'TE, FATMA ŞAHİN YİNE BAŞKAN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, kesin olmayan sonuçlara göre, 'cumhur ittifakı'nın adayı AK Parti'li Fatma Şahin yeniden seçildi.
AK Parti'nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve yerel seçime seçime 'cumhur ittifakı'nın ortak adayı olarak giren Fatma Şahin, bugün sandığa gidenlerin oylarının büyük bölümünü almayı başardı. Şahin, kesin olmayan sonuçlara göre, yeniden belediye başkanlığına seçildi. Seçime DSP'nin adayı olarak giren, kentte 3 dönem belediye başkanlığı yapan ardından da HDP milletvekili olan Celal Doğan ikinci, 'millet ittifakı'nın adayı İYİ Parti'li Ejder Demir ise üçüncü sırada yer aldı.

GÜMÜŞHANE'DE BAŞKANLIK AK PARTİ'Lİ ERCAN ÇİMEN'İN

Gümüşhane'de Belediye Başkanlığını AK Parti'li Ercan Çimen'in yeniden kazanması sevinç gösterileri ile kutlandı.

Gümüşhane'de Mahalli İdareler Genel Seçimlerin'de AK Partili Ercan Çimen ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. AK Parti'liler seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla birlikte oluşturdukları araç konvoyları ile şehirde tur attı. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, meşaleleri yakarak davul-zurna eşliğinde halay çekti. Partililerin omuzlarına aldığı Belediye Başkanı Ercan Çimen, vatandaşları selamladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı seçilen Ercan Çimen, "Bu şehirde doğdum, ticaret yaptım, siyaset yapıyorum ve bu şehirde öleceğim. Sizin gibi altın kalpli insanlara hizmet etmek benim içim bir onurdur, bir şeref madalyasıdır. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin güvenine layık olmak için 4 aydır hep beraber çalışıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Aday olmamızda sizlerin katkıları çok fazla. 4 aydır bu alanda hep beraber koştuk, beraber ağladık beraber güldük. Herkes kendisine yakışanı yaptı biz hep ileriye baktık, Gümüşhane insanına yakışanı yaptık. 5 yıldır ben bu şehrin evladı olarak sizlere yakışanı yaptım, inşallah bundan sonra da sizlere yakışanı yapacağım" diye konuştu.

AĞRI'DA AK PARTİ SEVİNCİ

Ağrı’da resmi olmayan sonuçlara göre seçimleri AK Parti Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan kazandı. 
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ni Ağrı’da AK Parti Adayı Savcı Sayan farkla kazandı. Sayan’ın seçimleri kazanmasının ardından Ağrılılar bayraklarla yapılan kutlamalara katılırken, Ağrı Dörtyol Kavşağı'nda binlerce AK Partili yapılan kutlamalarla büyük sevinç yaşadılar. Yine birçok vatandaş uzun konvoylar oluşturarak şehir turu attılar.

ARDAHAN'DA SEÇİMLERİ CHP'Lİ DEMİR KAZANDI

Ardahan resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Belediye Başkan adayı Faruk Demir, başkan seçildi.

Ardahan'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde en çok oyu CHP'nin Belediye Başkan adayı Faruk Demir aldı. Sandık başına giden seçmenlerin oyu ile 2014 seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Ardahan'ın yeni belediye başkanı DSP'nin eski Ardahan Milletvekili Faruk Demir oldu. En son 1984 yılında CHP'nin başkan çıkardığı Ardahan'da partililer büyük coşku yaşadı.

ANTALYA'DA CHP'Lİ BÖCEK KAZANDI

Antalya'da resmi olmayan sonuçlara göre, büyükşehir belediye başkanlığını CHP'li Muhittin Böcek kazandı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Muhittin Böcek seçildi.

NİĞDE'DE AK PARTİ'NİN ADAYI KAZANDI

Niğde'de, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, AK Parti'li Emrah Özdemir (39),resmi olmayan sonuçlara göre yeni belediye başkanı oldu.

İttifak yapılmayan Niğde'de 2014 seçimlerinde Niğde Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti'li Faruk Akdoğan 18 Ekim 2017'de istifa etmiş, yerine AK Parti meclis üyesi Rıfat Özkan başkan seçilmişti. Özkan, yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmedi. AK Parti'nin adayı Emrah Özdemir, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde en çok oyu alarak kentin yeni belediye başkanı oldu.

BURDUR'DA CHP'Lİ ADAY KAZANDI

Burdur Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Ali Orkun Ercengiz kazandı.

KIRŞEHİR ‘MİLLET İTTİFAKI’ DEDİ

Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte kesin olmayan sonuçlara göre Kırşehirliler, ‘Millet İttifakı’ adayı Selehattin Ekicioğlu’na 'evet' dedi.

CHP İl Binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Ekicioğlu, “Beni yetiştiren annemin elini öpecek sonrasında ise yapacak işimiz çok yarından itibaren başlıyoruz” dedi.
Parti binası önünde toplanan kalabalık İzmir Marşı eşliğinde sevinç kutlamaları yapmaya başladı. Seçimlere Kırşehir'de CHP, İYİ Parti ile ittifak yaparak girmişti.

SİİRT'TE HDP'NİN ADAYI KAZANDI 

Siirt Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Berivan Helen Işık kazandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Zeybek kazandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Zeybek kazandı.
Kesin olmayan sonuçlara göre, Mehmet Zeybek 56 bin 900, İYİ Parti adayı Mahmut Koçak 48 bin 859 oy aldı. Erzincan Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Bekir Aksun kazandı.

HATAY'DA YENİDEN CHP'Lİ LÜTFÜ SAVAŞ BAŞKAN

Hatay'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, en çok oyu alan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Lütfü Savaş, yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 yerel seçimlerinde; AK Parti'nin Antakya Belediye Başkanı iken yeniden aday gösterilmeyen Lütfü Savaş, partisinden istifa edip, CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak kazandı. Bu kez Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimlere giren CHP'li Lütfü Savaş, en çok oyu alarak ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili İbrahim Güler ise ikinci oldu.

DENİZLİ'DE AK PARTİ'Lİ ZOLAN KAZANDI

Denizli'de, resmi olmayan sonuçlara göre 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Osman Zolan kazandı.

YALOVA'DA VEFA SALMAN YENİDEN BAŞKAN

Yalova'da kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı Adayı CHP'li Vefa Salman, az bir farkla yeniden belediye başkanlığını kazandı. 

ESKİŞEHİR´DE 5´NCİ BÜYÜKERŞEN DÖNEMİ

Eskişehir'de 1999 yılında siyasete atılarak belediye başkanlığına seçilen CHP´li Yılmaz Büyükerşen, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50 oy olarak üst üste 5´nci kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandı.

Büyükerşen, büyükşehir konukevinin ikinci katından balkondan konuşma yaparak seçmenlerine teşekkür ederken, Eskişehir'de partililer müzik eşliğince seçimi zaferini davullu zurnalı kutladı.

ERZİNCAN'DA MHP ADAYI KAZANDI

Kesin olmayan sonuçlara göre, Bekir Aksun 29 bin 838, AK Parti adayı Cemalettin Başsoy 23 bin 596 oy aldı.

Nevşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Rasim Arı kazandı.

Bingöl Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Erdal Arıkan kazandı.

Giresun Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu kazandı.

Elazığ Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Şahin Şerifoğulları kazandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Selahattin Gürkan kazandı.

Kırıkkale Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Saygılı kazandı.

Karabük Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Rafet Vergili kazandı.

Çorum'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın seçimin galibi oldu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Mehmet Zeybek kazandı.

Bilecik Belediye Başkanlığını, CHP adayı Semih Şahin kazandı.

Düzce Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Faruk Özlü kazandı.

Karaman Belediye Başkanlığını, MHP adayı Savaş Kalaycı kazandı.

Zonguldak Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Ömer Selim Alan kazandı.

Sinop Belediye Başkanlığını, CHP adayı Barış Ayhan kazandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Mehmet Sekmen kazandı.

Uşak Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Mehmet Çakın kazandı.

Kırşehir Belediye Başkanlığını, CHP adayı Selahattin Ekicioğlu kazandı.

Iğdır Belediye Başkanlığını, MHP adayı İsa Yaşar Tezel kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını, AK Parti adayı Ekrem Yüce kazandı.

Adıyaman Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Süleyman Kılınç kazandı.

Bolu Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Tanju Özcan kazandı.

Osmaniye Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Kadir Kara kazandı.

Tunceli Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kazandı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Ahmet Türk kazandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hayrettin Güngör kazandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay kazandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Memduh Büyükkılıç kazandı.

Bartın Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Cemal Akın kazandı

Aksaray Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Evren Dinçer kazandı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler kazandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Murat Zorluoğlu kazandı.

Hakkari Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Cihan Karaman kazandı.

Kars Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Ayhan Bilgen kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Mustafa Tunç Soyer kazandı.

Batman Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Mehmet Demir kazandı.

Kastamonu Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Rahmi Galip Vidinlioğlu kazandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Mustafa Demir kazandı.

Çanakkale Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Ülgür Gökhan kazandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül kazandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, HDP adayı Adnan Selçuk Mızraklı kazandı.

Çankırı'da MHP'nin adayı İsmail Hakkı Esen, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hüseyin Boz'un önünde seçimi kazanarak yeni başkan oldu.

Yozgat'ta, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti adayı Celal Köse, belediye başkanı seçildi.

Eskişehir’de 1999 yılında siyasete atılarak belediye başkanlığına seçilen CHP’li Yılmaz Büyükerşen, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50 oy olarak üst üste 5’nci kez Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandı. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Özlem Çerçioğlu kazandı.

YORUMLAR 10
  • efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Ege de, çoğunluk cumhur ittifakı dedi.
    Cevapla
  • Tuğra 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur itifakı sayesinde ığdırı aldık bu herseye deger.igdirda chp hdp icin oy istedi.akp de mhp icin oy istedi.iste fark burda.
    Cevapla
  • Sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık Ak partinin EYT diye bir konusu kalmamıştır .Gitsinler emekli maaşlarını mansurdan alsınlar. EYT yi çalışma hayatına sokan CHP dir ne tuhaftır ki yirmi yıl sonra Ak partiye karşı kullanan da yine CHP olmuştur. Fatura Ak partiye çıkarmıştır EYT lilerde bu oyunda piyon olarak kullanılmıştır.
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bitlis'ten HDP ye geçit vermeyiz Allah'ın izniyle..
    Cevapla
  • zaza sait 5 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu ak part.liyim diyene
    Cevapla
  • Musti 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya resmen rekor kırıyor yüzde 72 helal olsun Konya ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor