İstanbul'da şampiyon o ilçe!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul’daki AK Partili İlçe Belediye Başkanları arasında en yüksek oy oranı ile üçüncü kez Esenler Belediye Başkanı seçildi. Göksu, yüzde 66.35 oy oranı ile İstanbul şampiyonu oldu.

İstanbul'da şampiyon o ilçe!
İstanbul'da şampiyon o ilçe!
GİRİŞ 01.04.2019 01:21 GÜNCELLEME 01.04.2019 01:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri için partisi AK Parti tarafından yeniden Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, 5 yıllık çalışmasının ödülünü Esenler halkından aldı ve yeniden İstanbul birincisi oldu. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri'nde 62.7 oy oranı ile İstanbul'daki AK Partili ilçe belediyeleri arasında birinci olan M. Tevfik Göksu, son seçimde de oylarını yaklaşık yüzde 5.8 artırarak 66.35 oy oranı ile yeniden İstanbul şampiyonu oldu. Böylece M. Tevfik Göksu ilçesindeki her yüz seçmenden yaklaşık 66'sının oyunu almış oldu. "Şimdi Birlikte Daha Fazlası" sloganıyla seçim çalışmalarını yürüten Göksu, Esenler’de son 5 yıl içinde özellikle kentsel dönüşüm, askeri alanın Esenler'e kazandırılması, imar problemlerinin çözümü, 15 Temmuz Millet Bahçesi, başta olmak üzere çevre, spor, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı bir birinden önemli çalışmalarla Esenler halkının büyük sevgisini kazandı. 

 

 

HER SEÇİMDE OYLARINI ARTIRDI

İlk aday olduğu 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde yüzde 47.5 ile Belediye Başkanı seçilen Göksu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde de oylarını yaklaşık yüzde 32 arttırarak seçmenin yüzde 62.7’sinin oyunu almıştı. Göksu, aynı zamanda bu seçimde bir önceki seçime göre oylarını da en çok artıran İlçe Belediye Başkanı olmuştu.

 

 

2009 ve 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti, Esenler’de rakiplerine büyük fark attı. AK Parti, Esenler’de oyların yüzde 66.35’ini aldı.

Rakipleri 3 parti, AK Parti’nin yarısına bile ulaşamadı. 



ESENLER’DE SEÇİM SONUÇLARI:

Parti                                                        Aldığı oy           Yüzde
AK Parti (Cumhur İttifakı)                    160.417                       66.27
İyi Parti (Millet İttifakı)                          42.296                       17.47
HDP                                                            21.901                       9.05
SP                                                               10.749                         4.44

ESENLER HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından gece saat 24.00’de, AK Parti Esenler İlçe binasında toplanan seçmenlerine bir teşekkür konuşması yaptı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Ak Parti İlçe Başkanımız, MHP İlçe Başkanımızdan mahalle başkanlarımıza, sandık müşahitlerimizden gençlik kolları başkanımıza kadar tüm teşkilat mensuplarımıza ve tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar Esenler'e çok güzel hizmetler yaptık. Ve bundan sonra da (Şimdi Birlikte Daha Fazlası) diyerek daha çok hizmetler yapacağımızı ve yolumuza devam edeceğimizi bildirdik. Bugün de görüyoruz ki, Esenler bir kez daha vefasını gösterdi. Esenler halkı, eserlerimize vefasını, ilçemizi bir kez daha İstanbul şampiyonu yaparak gösterdi. Sonsuz teşekkürler Esenler” dedi.

M. TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. 



Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

Her zaman aktif siyasetin içerisinde bulunan M. Tevfik Göksu, Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı yaptı.

Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla irtibatını sürdüren Göksu'nun Araştırmacılar Derneği, Teknik Elemanlar Derneği, ASKON ve Adıyamanlılar Vakfı üyelikleri halen devam etmektedir. Göksu, hazırladığı birçok siyasal propaganda konseptinin yanı sıra sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve 1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu. Aday adayı olmadığı halde 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi. Seçimi yüzde 47.5  gibi yüksek bir oy oranı ile kazanan Göksu, 2014'deki ikinci seçimini de yüzde 62.7’lik rekor bir oyla kazandı. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır. 

YORUMLAR 5
  • minber 4 yıl önce Şikayet Et
    neden seçildi çünki adam çalışıyor torbacıların yuvalandığı heryeri ıslah etti dereleri tepeleri güzellştirdi yolalrı kavşakları çocukalr için oyun sokakları vs.... birçok şey esenleri derme çatma görüntüsünden çıkardı adam etti istanbula bu adamı aday gösterselerdi daha rahat kazanırdı.
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım tebrik ederim.Allah çalışmalarınızda güç kuvvet versin.
    Cevapla
  • Güneydoğulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Tebrik ederim İyiler iyilere layıktır.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Adıyamanlıların farkıdır bu bizde dava önemlidir biz vermeyiz davamızı paraya
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun davasını paraya menfaate satmayanlara yazıklar olsun paraya pula kulluk eden davayı satanlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı