YSK Başkanı'ndan seçimle ilgili yeni açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven 31 Mart seçimleriyle alakalı yeni açıklamalarda bulundu. Güven, itirazların olmadığı yerlerde mazbataların verileceğini söyledi.

GİRİŞ 02.04.2019 10:40 GÜNCELLEME 12.06.2019 14:07
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven 31 Mart seçimleriyle alakalı yeni açıklamalarda bulundu.

 

 

Güven, itirazların olmadığı yerlerde mazbataların verileceğini söylerken, geçici sonuçların siyasi partilerle paylaşıldığını ve itiraz sürecinin devam ettiğini aktardı.

Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geçici sonuçlar siyasi partilerle paylaşıldı. Dünden itibaren de itiraz süreci başladı devam ediyor. İlçe il seçim kurullarımız itirazlar üzerine olursa itiraz kararlarını verecekler. Bugün saat 15.00'e kadar ilçe seçim kuruluna itiraz süresi var ilçe seçim kurullarının 2 günlük bir karar verme süresi var. İl seçim kurullarında 1 günlük itiraz süresi var. Onlar da 2 günlük bir süre içinde itirazlara karar verecekler sonra 3 gün içinde isterlerse bize gelecekler. Süreç bu şekilde işleyecek. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek tabii.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 91
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Her Sandıkda Hata boyutunu geçmiş usülsüzlük ve Oy hırsızlığı var, Binlerce Sandığın tekrar sayılması çok zor!..Seçimlerin iptal edilmesi lazım.
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir rezalet secimin mesuliyeti YSK alsin
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Hem istanbul Seçiminin iptal edilmesi hemde YSK ,nın Lav edilip yeniden oluşturulması lazım!
    Cevapla
  • Gara bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    YSK bune acelelik neler oluyor Türkiye'de ki bence oyların hepsi tekrar baştan sayılmalı ondan sonra mazbata verilmeli bune acelelik sanki belediyelerin başında başkan yok bu YSK dan da şüphelenmiyor değilim..
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bu hileleri yaparken ak partili sandık görevlileri ne yapıyordu acaba?yoksa ak partili gibi gözüken chp,li miydiler.işte asıl mesele budur.kale içeriden yıkılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!