İlik bulunamadı! Deniz Bartu hayata gözlerini yumdu

Trabzon'da 3 yıl önce lösemi teşhisi konulduktan sonra, uygun ilik bulunabilmesi için bölgede kampanyalar başlatılan 6 yaşındaki Deniz Bartu’ya uygun donör bulunmasına ömrü yetmedi.

İlik bulunamadı! Deniz Bartu hayata gözlerini yumdu
İlik bulunamadı! Deniz Bartu hayata gözlerini yumdu
GİRİŞ 03.04.2019 09:53 GÜNCELLEME 03.04.2019 15:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Trabzon’un yaşayan ve 4.5 yıl önce Öğretmen olan annesi Damla Akar Menteşe’yi (29) yumuşak doku kanseri yüzünden kaybeden 6 yaşındaki Deniz Bartu yaklaşık 3 yıl önce lösemi hastalığına yakalandı.

 

Trabzon'da yaşayan ve uzun zamandır kanserle mücadelesini sürdüren Deniz Bartu, yaşam mücadelesini kaybetti. 

Talihsiz çocuğa uygun ilik bulunması için öğretmen babası Soner Menteşe tarafından sosyal medyada başlayan ve daha sonra çok sayıda STK ve valilik ve kaymakamlıklarında katıldığı kampanyalar yapıldı. Bu kampanyalar sayesinde yaklaşık 40 bin kişi donör olabilmek için kan verdi.

Ancak yapılan kampanyalar sonucu donör olmak isteyen kişiler üzerinde yapılan ve decam eden taramalarda uygun iliğin bulunamadığı Deniz Bartu dün akşam tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde yaşamını yitirdi. Talihsiz çocuğun öğretmen olan babası Soner Menteşe, oğlunu yaşatabilmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

 

 

Baba Menteşe , Özellikle sosyal medyadan başlattığı uygun ilik arama çağrısına insanların büyük katılım sağladığını belirterek, “Bu kişiler uygun doku tipinin belirlenmesi ve iliğin bulunabilmesi için Kızılay şubelerine giderek kan bağışında bulundu. Ancak yapılan bağışlar sonucunda maalesef uygun ilik bulunamadı” şeklinde konuştu.

'MAALESEF KURTARAMADIK'

Yaklaşık 4.5 yıl önce eşini kansere kurban veren baba Soner Menteşe "2016 yılı 14 Şubat'ta lösemi tanısı konulduğu oğlum için yaklaşık 3 yıldır mücadele verdim. Ama maalesef uygun döner bulunamadan oğlum dün akşam hayatını kaybetti” dedi

Talihsiz çocuk bugün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Yalıköy çelebi mahallesinde kılınacak cenaze namazı sonrası aile mezarlığına defnedilecek

YORUMLAR 9
  • Şenol 5 yıl önce Şikayet Et
    Yavrucum benim, Melek olup uçup gitmiş. Rabbim ailesine, sevdiklerine sabır versin.
    Cevapla
  • TürkMücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM RAHMET EYLE...Geride kalanlara sabır ver. Şifa bekleyenlere , Haklarında HAYIRLI olanı nasip et. (amin)
    Cevapla
  • memur 5 yıl önce Şikayet Et
    yemin olsun ki çoooookk üzüldüm yutkunamıyorum şu an ya, ülke de neler konuşulurken malesef küçük bir beden hayata veda etti. vatan millit diyenler ile vatanı parçalamak isteyenler duyun bunu duyacak tek grup vatan millet diyenlerdir.
    Cevapla
  • Garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Ailesine Sabır Versin
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm. Allah rahmet etsin sabır diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor