İstanbul'da son durum! YSK'dan o ilçelerde yeni karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümümün sayılmasına, Beylikdüzü, Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane'de ise geçersiz oyların yeniden sayılması ve geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, sandıklardaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin tüm oyların yeniden sayılmasına hükmetti.

İstanbul'da son durum! YSK'dan o ilçelerde yeni karar
İstanbul'da son durum! YSK'dan o ilçelerde yeni karar
GİRİŞ 05.04.2019 17:04 GÜNCELLEME 05.04.2019 19:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul’da yerel seçim sonuçlarına AK Parti’nin itirazları üzerine başlatılan yeniden oy sayma işlemine devam ediliyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar İstanbul’un 17 ilçesindeki 23 İlçe Seçim Kurulunda geçersiz oyların sayımı tamamlandı.

GEÇERSİZ OYLARIN SAYIMININ TAMAMLANDIĞI İLÇELER

Geçersiz oyların sayımının tamamlandığı ilçeler Adalar, Bağcılar 1. bölge, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Büyükçekmece 1. bölge, Esenler 2. bölge, Esenyurt 1. ve 2. bölge, Eyüp 1. ve 2. bölge, Fatih 1., 2. ve 3. bölge, Kadıköy 3. bölge, Sarıyer 1. ve 2. bölge, Sultanbeyli 1. ve 2. bölge, Şile, Kağıthane, Ümraniye. Üsküdar 1. bölge olarak belirtildi. 

Alınan bilgiye göre, yapılan iki ayrı başvuru üzerine, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulu, 2 Nisan 2019'da geçersiz oyların, aynı gün verilen başka bir kararla da tüm oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

 

 

İL SEÇİM KURULU "SADECE GEÇERSİZ OYLAR SAYILACAK" DEMİŞTİ

Bu bölgedeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait tüm oy pusulalarının sayımı devam ederken, İstanbul İl Seçim Kurulu 3 Nisan'da verdiği kararla sadece geçersiz sayılan büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılmasını kararlaştırdı.

 

 

AK PARTİ'DEN YSK'YA BAŞVURU

Bunun üzerine, AK Partinin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'ya başvurarak, Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunda bütün sandıklarda büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayımına başlandığını, birçok sandığın sayılarak tutanağa geçirildiğini belirtti.

MALTEPE'DE TÜM SANDIKLARDA BÜYÜKŞEHİR OYLARI YENİDEN SAYILACAK

Özel başvurusunda, eksik inceleme neticesinde verilen kararın karmaşaya yol açtığı, bu nedenle İstanbul İl Seçim Kurulunun 3 Nisan tarihli kararının kaldırılarak Maltepe 2. İlçe Seçim Kurulunun 2 Nisan tarihli iki kararının gereğinin devam ettirilmesine karar verilmesini istedi.

Talep üzerine toplanan YSK, Maltepe 2. ilçe Seçim Kurulunca tüm oyların sayımına fiilen başlanmış olması nedeniyle İstanbul İl Seçim Kurulunun 3 Nisan 2019 tarihli kararının kaldırılmasına, Maltepe 2. ilçe Seçim Kurulunca tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tümümün sayılmasına karar verdi. 

Maltepe'deki bu durumun diğer ilçelerde de emsal olması bekleniyor. 

KAĞITHANE, BEYLİKDÜZÜ, ŞİŞLİ VE BEYOĞLU'NDA GEÇERSİZLER SAYILACAK

İstanbul İl Seçim Kurulu, Kağıthane, Beylikdüzü, Şişli ve Beyoğlu'nda geçersiz oyların yeniden sayılması ve geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, sandıklardaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin tüm oyların yeniden sayılmasına hükmetti.

AK PARTİ BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ SEÇİMLERİN İPTALİNİ TALEP ETTİ

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğunu gerekçe göstererek Büyükçekmece'deki belediye meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini talep etti. İl seçim kurulunun başvuruyu reddettiği öğrenildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada, Büyükçekmece'nin başvurusunun reddedildiğini, YSK’ya henüz başvuru yapılmadığını söyledi.

FARK 18 BİNLERE KADAR DÜŞTÜ

YSK'ya yapılan itirazlar sonucu AK Parti İstanbul'daki oy farkını 29 binlerden şu anda 18 bine kadar düşürmüş durumda.

YORUMLAR 13
  • AĞASI 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim yolsuzluğu,sahtekarlığı ve hırsızlığı ile Chp belediyeleri sözde ele geçirip ABD politikalarını uygulamaya çalışacak ama umarım YSK bu sahtekarlığa dur deyip objektif ve hakkaniyetli kararlar verecektir.
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    ne sacma hepsi yeninden sayilmali heryerde var hirsizlik sadece gecersiz oylarin sayilmasi hisizlanan oylardan vaz gecme anlamina gelir buda yanlis hak yetini bulsun hukmet buna izin vermesin ysk keyfi karar veriyor
    Cevapla
  • VUSLAT 5 yıl önce Şikayet Et
    Sandıklardan Lağım kokusu geliyor lağım.Ak partinin oylarına çok büyük bir kumpas kuruldu.Chp'ninde oylarının az bir kısmı ile oynandıki Chp'yi kumpasın aktörü dışında göstermek için.Bu Sandık darbesidir.
    Cevapla
  • VUSLAT 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul,Ankara Başta olmak üzere Türkiye geneli oy sandıkları yeniden sayılsın inanın Ak partinin 1 Milyona yakın oyu çalınmıştır.İstanbul'un Tüm oyları yeniden sayılmalıdır.
    Cevapla
  • yaw heh he 5 yıl önce Şikayet Et
    tek çözüm var o da istanbul ve ankara seçimlerinin yeniden yapılması her taraftan hırsızlık akıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi