AK Parti İstanbul ile ilgili kritik açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. "Başvuruda bulunuldu" şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz.'' açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 09.04.2019 15:56 GÜNCELLEME 09.04.2019 16:02
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Ajanslara son dakika olarak düşen ''AK Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya tam kanunsuzluk itirazı başvurusu yaptı.'' haberinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yeni bir açıklama yaptı. 

Yavuz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. "Başvuruda bulunuldu" şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

 

 

YAVUZ 'SEÇİMİN YENİLENMESİ BAŞVURUSUNDA BULACAĞIZ' DEMİŞTİ

Yavuz öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, ''Elimizde yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var. onu kullanacağız. O imkan, biliyorsunuz 298 sayılını kanunun 130’uncu maddesi olağanüstü itirazı öngörüyor. Maddede, ‘seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle’ diyor. Biz de bu yolu kullanarak ve anlattıklarımızı dilekçemize işlemek suretiyle diyeceğiz ki, seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var, onun için olağanüstü itirazımızı kullanıyoruz ve İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz diyeceğiz.'' demişti. 

YORUMLAR 70
  • mechul 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yenilenmeli, ama buradaki gizli tehlike CHDP mağduru oynayacak. Durum halka iyi anlatılmalı. Oy hırsızlığını AKP ve MHP seçmeni iyi anlamalı. Aksi taktirde pusuya yatmış sinsiler harekete geçerler ve her türlü hile yalanla milleti yanıltabilirler.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yeniden yapilmali cok buyuk bi hirsizlik var
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü dünya savaşı başlamalı
    Cevapla
  • Hüseyin Mucurlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir Ysk Yeni bir seçim
    Cevapla
  • secim 4 yıl önce Şikayet Et
    secim yenilensin bu kanunsuz eylem yapanlar cezalandirilsin ve bu dava bitsin suanda binali yildirim kazansa razi olmam ekmrem imamoglu deseler bir vatandas olarak razi olmam cunku isler sapa sardi yeniden secim yapin sabah kalktigimizda belediye baskanimiz kimse hayirli olsun diyelim suan iki adayda olmaz yeniden secim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!