CHP'li Akgün mahkemede kendini yalanladı, suçu çalışanlara attı

Büyükçekmece yat limanı ihalesiyle ilgili ifade veren Hasan Akgün, meclisteki sözlerini yalanladı. İhaleyi, bir Alman firmaya veren Akgün, adres olarak gösterdiği kardeşinin ofisi için mahkemede “Reddediyorum, rapor siyasi” dedi.

CHP'li Akgün mahkemede kendini yalanladı, suçu çalışanlara attı
CHP'li Akgün mahkemede kendini yalanladı, suçu çalışanlara attı
GİRİŞ 14.04.2019 10:00 GÜNCELLEME 14.04.2019 10:20
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

31 Mart seçimlerinde sahte seçmen skandalıyla çalkalanan Büyükçekmece şimdi de Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yargılandığı davayla ilgili verdiği ifadeyi konuşuyor. Büyükçekmece Yat Limanı ihalesine fesat karıştırdığı için hakkında dava açılan Akgün, geçtiğimiz çarşamba günü hakim karşısına çıktı. Büyükçekmece 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade veren Akgün, bütün suçu çalışanlarına, AK Parti ve medyaya attı. David ve Mustafa Arslan kardeşlerin ailesiyle ilişkileri ortaya çıkmasına rağmen Akgün,  bunları yalanladı. Akgün, Yat Limanı ihalesini alan Musafa ve David Arslan’ın kardeşi Alaattin Akgün’le bağlantısı ve bu iki Alman firmasının adreslerinin aynı olmasıyla ilgili sorulara şu yanıtı verdi: 

 

 

MECLİSTE İTİRAF ETTİ 

“Söz konusu ihale ve işlem süresinin uzunluğu, bu süreç içerisinde benim hukuken bulunma durumum olmamasına nedeniyle açıklama yapmam mümkün değildir. Şirket adresinin kardeşim Alaattin Akgün’e ait olduğu iddialarını da kesinlikle kabul etmiyorum. Düzenlenen rapor siyasidir.” 

 

 

İŞLEMLER HIZLANSIN DİYE… 

Akgün, ihaleyi alan firma yetkilileriyle ailesinin ilişkisini mahkemede yalanlasa da belediye meclisindeki konuşması kendini ele verdi: “İhaleyi duyan bir Alman firması Türkiye’de şirket kurmadan ihaleye giremez. Büyükçekmece yat limanına talip oluyorlar. Tabii bunu sonradan öğreniyoruz. Bu şirketin adres gösterdiği yerde kardeşim Alaattin Akgün’ün ofisi var. İşlemler hızlansın diye orayı adres gösteriyorlar.”

ADRESİ 2 YIL ÖNCEDEN BELLİYMİŞ

Yat limanı ihalesini alan Arslan kardeşlerin yargılandığı Dortmund Savcılığı’ndaki dava dosyasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, şirketin sahibi Obermann’a yazdığı mektup da girdi. 28 Temmuz 2003 tarihli “Başkanlık Özel” başlığıyla yazılan mektupta Akgün’ün Obermann’a daha ihaleye çıkmadan 2 yıl önce marina projesini kazanacağıyla ilgili teminat verdiği görülüyordu. Türkiye’ye gönderilen bu belgeler Akgün’ün yargılandığı dava dosyasına girmiş oldu. 

YORUMLAR 23
  • a.eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya buchp li yöneticiler daralınca kıvırıyorlar yokmu bunların içinde omurgalı yönetici?
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    İhaleye fesat karıştırma delil varsa adalet tecelli etmelidir.
    Cevapla
  • abbas 5 yıl önce Şikayet Et
    kayyum istiyoruz
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Dağ ın görünen yüzü
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda yapamadiklarini sandikta yapmaya kalkisdilar fetöcü hainler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu