TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman bitecek?

TOKİ 50 bin konut projesi için başvurular sona eriyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, ev sahibi olabilmek için kura tarihi bekliyorlar. Peki TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman bitecek?
TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman bitecek?
GİRİŞ 18.04.2019 09:47 GÜNCELLEME 18.04.2019 09:47

TOKİ tarafından dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve birçok ilde yapılan 50 bin konut projesi için başvurular 11 Mart tarihinde başlamıştı. Sırasıyla normal başvuru, emekliler için başvuru işlemleri tamamlandı ve engelli, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinin başvuru işlemleri 19 Nisan’a kadar devam edecek. Başvuruların ardından yüzbinlerce vatandaş kuraların ne zaman çekileceğini araştırmaya başladı. Peki TOKİ kura çekim tarihleri belli oldu mu?

 

KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

 

Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

Sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,

Sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası

Sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,

Sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekiliş tarihine yönelik henüz resmi bir açıklama yayınlanmadı. TOKİ kura çekiliş tarihi belli olduğunda haberimizden ulaşabilirsiniz.

KONUTLAR YATAY MİMARİYE GÖRE İNŞA EDİLECEK

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projeyle hayata geçirilecek proje kapsamındaki sosyal konutlar yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek. Sosyal konutların fiyatları projelere ve illere göre farklılık gösteriyor. 2+1 konutlar 75 ve 85 metrekare büyüklükte olup, fiyatları 116 bin 400 liradan başlayacak. Bu konutlar için yüzde 12 peşinatla 13 bin 968 lira ödenecek, aylık 388 lira taksit tutarıyla 240 aya varan vade seçenekleri sunulacak. 3+1 konutlar ise 110 ve 128 metrekare büyüklüklerinde olacak. 170 bin 720 lira değerindeki bu konutlar için yüzde 10 peşinat yani 17 bin 72 lira alınacak ve 759 lira taksitle 180 aya varan vade seçenekleriyle satılacak.
 
TOKİ KONUTLARI 36 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK
 
Konutlar, inşaatları da bitirilip en geç 36 ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek. 2+1 konutların taksit ödemeleri konut teslimlerinden sonra başlayacak. Konut satış vadelerinde faiz uygulanmayacak, sadece taksitlerde 6 ayda bir memur maaşlarına yapılan zam oranında artış yapılacak.

KONUT TAKSİTLERİ NE KADAR?

Projenin yüzde 64'ü 2+1, yüzde 36'sı 3+1 konut şeklinde. 50 bin konutun, 32 bin 198’i 2+1, 17 bin 802'si ise 3+1 şeklinde. 2+1 konutlar 75 metrekare ile 85 metrekare arasında değişmekte ve konut fiyatı 116 bin 400 liradan başlayıp, 13 bin 968 liradan başlayan peşinat miktarları ve 388 liralık aylık taksiti ile beraber 240 aya kadar vade seçeceği bulunmakta. 3+1 konutlar ise 110 metrekare ile 128 metrekare arasında değişmekte. Konut fiyatı da 170 bin 720 lira. Peşinatı 17 bin civarında. Aylık taksiti 759 lira ve 180 aya kadar vadesi var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'