Dünya Çocuklarından Vali'ye barış ekmeği

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Belediyesi'nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Esenler'e gelen dünya çocuklarını makamında ağırladı.

Dünya Çocuklarından Vali'ye barış ekmeği
Dünya Çocuklarından Vali'ye barış ekmeği
GİRİŞ 19.04.2019 12:43 GÜNCELLEME 19.04.2019 19:25

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 10. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, "Gönül Coğrafyamızın Çocukları" sloganıyla Endonezya, Bosna Hersek, Kosova, Sudan, Pakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan ve Türkiye'den 85 çocuğu bir araya getirdi. Festivale katılmak üzere Esenler'e gelen çocuklar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ettiler.

DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI VERİYORLAR

Ziyarette konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya festival hakkında kısa bir bilgi vererek, barışın ekmekle anlam bulmasının önemine değindi. Göksu, "Çocuklarımız, kendi ülkelerinden unları getiriyorlar, biz tuzu ve mayayı buradan veriyoruz ve barış ekmeği pişiriyoruz. Gerçek bir barış şehri olan İstanbul'dan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriyorlar" dedi.

 

 

BARIŞ EKMEĞİ DOSTLUĞA VESİLE OLSUN

Barış ekmeğinin dünyada kardeşliğe,huzura ve barışa vesile olması temennisinde bulunan Vali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Gönül coğrafyamızdaki dost ve kardeş ülkelerden gelen unlarla yapılan bu ekmeğe biz 'Barış Ekmeği' diyoruz. 10 yıldır düzenlenen bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanımız Tevfik Göksu’ya ve Barış Ekmeği’ni bize ikram eden kıymetli çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah dünyanın en güzel şehri İstanbul’dan yazacakları mektupla beraber götürecekleri Barış Ekmeği tüm insanlığın barış, kardeşlik ve dostluğuna vesile olur. Bu emek ve gayretlerin en güzel şekilde karşılık bulmasını temenni ediyorum."

ÇOCUKLARDAN VALİ YERLİKAYA'YA BARIŞ EKMEĞİ

Gönül coğrafyamızın çocukları, daha sonra kendi ülkelerinden getirdikleri unlarla pişirdikleri "Barış Ekmeği"ni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya ikram ettiler. Çocuklar, samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Yerlikaya'ya ülkelerinden getirdikleri yöresel hediyeler de takdim ettiler.

Ziyaretin sonunda çocuklar,  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!