Deniz Feneri Derneği, köy çocuklarını hayelleriyle buluşturdu!

1001 çocuk 1001 Dilek Projesi 17. yılında bu kez köy çocuklarını hayalleriyle buluşturdu.

Deniz Feneri Derneği, köy çocuklarını hayelleriyle buluşturdu!
Deniz Feneri Derneği, köy çocuklarını hayelleriyle buluşturdu!
GİRİŞ 24.04.2019 15:00 GÜNCELLEME 24.04.2019 15:01

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri ve Genç İyilik Gönüllüleri 1001 hayalleri gerçeğe taşıdı. Şehir yaşamının uzağında yaşayan 1042 çocuk, kalplerindeki coşku ve isteği mektuplara yazdı ve Deniz Feneri Derneği’ne ulaştırdı.

 

 

Deniz Feneri Derneği, 1042 çocuğun dileğini gerçekleştirmek üzere 17. kez harekete geçti. Bu kez hedefte kırsal kesimin ihtiyaç sahibi çocukları vardı. Maddi imkansızlıklar ve yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri dileklerini yerine getirmeyi amaçlayan projenin çıkış noktası çocukların hayalleri ve beklentileri,1042 minik yüreğin Deniz Feneri’ne ulaştırdığı mektuplar www.1001dilek.com adresinde yayınlandı ve bağışlar gelmeye başladı. Anadolu'da eğitim gören Toplamda 1042 minik yürek 1001 çocuk 1001 dilek projesi kapsamında mektup yazarak bağışçılardan hayallerinin gerçekleştirilmesini istedi. 

 

 

İşte tam da bu noktada Genç İyilik gönüllüleri ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri gelen mektupları inceleyerek minik yüreklerin hayalleri için çalışma başlattı. Yıldız Holding ve Ülker’de projeye çocuklar için sürprizlerle dolu Ülker ürünlerinden oluşan bir koli hediye ile destek oldu.Öğrencilerin istekleri değerlendirilerek  kayıt altına adlıkları hayalleri gerçekleştirmek üzere üniversite bünyesinde çeşitli konser, kermes ve öğrenci kulüpleri vasıtasıyla toplanan bağışlarla minik kardeşlerinin isteklerini, hayallerini yerine getirmiş oldular. Mardin, Muğla, Samsun ve Sinop illerinde bizzat Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı etkinliklerle çocuklara hediyeleri verildi.Büyük mutluluk yaşadıkları gözlenen minik yüreklerin yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi. 

17 YILDA TAM 32.500 DİLEK GERÇEKLEŞTİ

1001 Çocuk 1001 Dilek 17 yılda tam 32.500 hayali gerçeğe dönüştürerek iyilik dolu gönülleri fethetmeyi bildi. Hayırsever Genç İyilik gönüllüsü üniversiteliler bu dileklerden birisini gerçekleştirmek isteyenlerden ilgili web sitesini ziyaret ederek bir dileği seçmeleri ve ''dileğini gerçekleştir'' butonunu tıklamaları istendi. 

İLK DİLEK 17 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Konu ile ilgili bilgi olarak veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, ''Bu sene '1001 Çocuk 1001 Dilek' projesinde binlerlerce dilek mektubu topladık'' dedi. 

İlk dileğin on yedi yıl önce gerçekleştirildiğini söyleyen Cengiz, ''Yüzlerde oluşan küçük bir tebessüm bizim en büyük mutluluğumuz. Bu güne kadar projemize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diyerek duyarlı insanlarımızı dilek gerçekleştirmeye davet etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi