YSK'dan Maltepe ve Büyükçekmece için ara karar

YSK, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimi hakkında yaptığı olağanüstü itirazda ara karar verdi.

YSK'dan Maltepe ve Büyükçekmece için ara karar
YSK'dan Maltepe ve Büyükçekmece için ara karar
GİRİŞ 24.04.2019 17:18 GÜNCELLEME 24.04.2019 17:46
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

YSK, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimi hakkında yaptığı olağanüstü itirazda ara karar verdi. Ara kararda; sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin görevlendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan temin edildiği hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi.

BÜYÜKÇEKMECE İÇİN DE ARA KARAR VERİLDİ

YSK, AK Parti'nin Büyükçekmece itirazına ilişkin, dün alınan ara kararların sonucunun beklenmesini kararlaştırdı.

DÜN HANGİ KARARLAR ALINMIŞTI?

Kurul, AK Parti'nin KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanmamasına yönelik itirazını reddederken 41 bin 132 kısıtlı seçmen olduğu iddiasının ise araştırılmasına karar verdi. YSK, memur olmayan sandık kurulu başkanı ve üyelerine ilişkin iddiaların da araştırılmasını istedi. 

41 BİN 132 SEÇMEN ARAŞTIRILACAK

AK Parti, 41 bin 132 seçmen arasında 2 bin 308 kısıtlı, hayatta olmayan bin 229 kişi bulunduğunu, 10 bin 290 seçmenin hem cezaevlerinde hem başka seçmen listelerinde oy kullandığını iddia etmişti. 

AK Parti ayrıca İstanbul seçmen listesinde kayıtlı 5 bin 287 hükümlünün oy kullandığını, İstanbul'daki yerleşim yeri adresi "cezaevi" olan 236 seçmen ile İstanbul genelinde 18 yaşının üzerinde zihinsel engeli bulunan 21 bin 782 kişinin seçmen listelerine kaydedildiği iddiasını YSK'ye taşımıştı. 

Alınan iki ara kararla 41 bin 132 seçmen ile memur olmayan sandık kurulu başkanları ve her sandıkta memur olması gereken bir üye ile ilgili iddiaya konu olan meseleler ve diğer seçmenlerin durumlarının araştırılması kararlaştırıldı.

 

 

YORUMLAR 23
  • faik 4 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sistemi değişmeli. Bir insanın bu sistemde mükerrer oy kullanması çok kolay. Ver kimliğini bir başkasına oda çok rahat oy kullansın. Bu yüzden kısıtlı, hükümlü veya başka bir şehirde olan birinin yerine oy kullanmak çok kolay. Bu sistemde açıklık var. Oy kullanın eline eskiden olduğu gibi çıkmayan mürekkep dökülmeli.
    Cevapla
  • Agir ceza bekliyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem bunlar böyle bir suç işlemiş neden tekrar seçim yapılıyor her seçim böyle yapsalar bizler bunlarlamı uğraşacağız
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık bu seçim şaibeli 29500 lerden aradaki fark 17000 iniyorsa ve hep Binali beyin oyları artıyorsa bu seçim şaibelidir. Memur olmayan sandık başkalarının sayısı ve her iki yerde de oy atıyor gözükenler seçimin iptal edilmesi için en büyük delildir. Milleti bu gündemden kurtarması ve Binali beyin yenilen hakkı gasp edilmemelidir.
    Cevapla
  • Kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence seçimi iptal etmemek için oyalıyorlar
    Cevapla
  • şernex 5 yıl önce Şikayet Et
    Şırnak içinde ara karar verilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu