1 Mayıs PTT, Banka ve Noter açık mı? Kargolar bugün çalışacak mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması nedeniyle pek çok kurum tatil yapacak. Peki 1 Mayıs çarşamba günü PTT, Banka ve Noter açık mı? Kargolar çalışacak mı? İşte resmi tatil uygulayacak kurumlar.

1 Mayıs PTT, Banka ve Noter açık mı? Kargolar bugün çalışacak mı?
1 Mayıs PTT, Banka ve Noter açık mı? Kargolar bugün çalışacak mı?
GİRİŞ 01.05.2019 09:26 GÜNCELLEME 01.05.2019 09:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet dairelerindeki ve kargolarda işlerini halletmeyi planlayan vatandaşlar 1 Mayıs PTT, Banka, Kargo ve Noter açık mı? sorusunun yanıtını arıyor. 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü" 2008 Nisan'da kabul edildi. Yasaya göre, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 1 gün resmi tatil uygulanacak. Okullar ve pek çok kurumda 1 günlük tatil ilan edilecek.  Peki, bu kurumlar arasında Kargo, PTT, Banka ve Noter de var mı? 

 

 

NOTER AÇIK MI?

1 Mayıs çarşamba günü tüm noterler kapalı olacaktır yasal olarak hiç biri işlem yapamayacaktır nöbetçi noter vs. gibi bir uygulama da olmayacaktır. Noter ile ilgili işleminizi 2 Mayıs perşembe gününe kalacak şekilde planlamanız gerekir.

 

 

PTT AÇIK MI?

PTT bildiğimiz gibi bir kamu kurumudur bu nedenle tüm şubeleri kapalı olacaktır maaş ödemesi, fatura ödeme posta işlemleri kargo işlemleri dahil hiç bir işlem yapılmayacak olup tüm şubeleri kapalı olacaktır.

BANKALAR AÇIK MI?

Gerek özel bankalar, gerekse resmi bankalar olsun, 1 Mayıs çarşamba gününün resmi bir tatil günü olmasından dolayı Salı günü çalışmayacaklar. EFT, Havale gibi işlemleriniz de bir sonraki gün hesaplara geçecektir. İşlemleri olan vatandaşlarımız ertesi gün işlemlerini halletmeleri gerekmektedir. 

HASTANELER AÇIK MI?

Hiç bir hastahane poliklinik hizmeti vermeyecektir o yüzden randevu sisteminden de poliklinik için 1 Mayıs çarşamba günü randevu almanız mümkün değildir. Ancak acil servisler her daim açık olacaktır hastalığın planı olmaz ama rutin takip ve kontrollerinizi ayarlamanız faydanıza olacaktır.

ECZANELER ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILIYOR

1 Mayıs'da Eczaneler kapalı olacak olup Nöbetci eczaneler görev yapacak.Salı günü itibariyle Eczaneler tekrar açılacak. 

KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü"  olarak tüm yurt genelinde kutlanacak. Her sene olduğu gibi bu senede resmi tatil olacak olan 1 Mayıs çarşamba gününe denk geliyor.

Buna göre 1 Mayıs çarşamba günü Yurtiçi kargo, MNG kargo, Aras kargo, Sürat kargo ve PTT kargo işlem yapmayacak. Kargo işlemleri 2 Mayıs perşembe günü devam edecek. 

Kargo işlemleri acil olanlar 30 Nisan salı günü mesai saatleri içerisinde kargolarını göndermeleri gerek.

YORUMLAR 1
  • Melda 4 yıl önce Şikayet Et
    İşçi Bayramı'nda memur tatil yapıyor öğrenci tatil yapıyor işçi çalışıyor. Olmuyor olmuyor. Eğitim öğretim sürekli kesintiye uğruyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!